Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Průměrné zápletkou, repertoárem vtipů (snad jen srdce a Hitlerovo auto stojí za zmínku), ale přesto docela koukatelné – přinejmenším díky všem hereckým tvářím, které odvádějí sice rutinní, ale přesto dobrou práci. Jedině John Cleese mě zklamal, protože vzít takhle nevýraznou roli je pro tak výrazný zjev naprosto zbytečné. Určitě najdete tuny lepších komedií, na druhou stranu i tuny horších. „Milionový závod“ je příjemnou vatičkou na dlouhé chvíle. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie s řadou nezapomenutelných fórků, kdy Jon Lovitz navštíví muzeum Barbie, nebo Whoopi Goldberg nastupuje pod donucením do autobusu plného cvoků se slovy: přijeli jsme v raketovém autě, u kterých jsem doslova brečel smíchy. Plný počet nemůžu dát, protože snímek byl místy dost zdlouhavý a Rowan Atkinson byl přímo trapný. Takže za čtyři hvězdy. ()

Reklama

delaware 

všechny recenze uživatele

Už úplný začátek nabudí skvělou náladu - úvodní píseň i celý soundtrack se povedly. Počáteční titulky jsou originální, stejně jako přechod z animovaného světa do prostředí kasina v Las Vegas. Zbožňuju scénu s veverkou ("Měli - jste si - koupit - veverku!"), rodinku Jona Lovitze s muzeem Barbie a Hitlerovým autem i Cubu Goodinga převlečeného za řidiče zájezdu směřujícího na sraz všech Lucií v Santa Fe. Závěr se sice možná tváří příliš ohraně a filantropsky, ale k Milionovému závodu patří a mně tam sedne. Nejčastější výběr při chuti na komedii... ^^ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie od Jerryho Zuckera, který by nedokázal zklamat. Sice to není vtipné v každé scéně filmu, ale některé jsou takřka geniální. Prolínání cest všech herců je různorodé, ale rozhodně ne stejné. Meyer má cestu akčnější, Cuba Gooding Jr. vcelku vtipnou zato Whoopi Goldbergová s její dcerou mi nepřišla nijak zajímavá ani vtipná. Takže celkově vzato je film opravdu různorodý a každý si piíjde na své. No a k tomu skvělý Rowan Atkinson, postižen spavou nemocí :). Ale nejlepší je stejnak scénka, kde se rodinka spolu s tátou Jonem Lovitzem dostane do muzea Barbie...nemluvíme tu ale o Barbie jako takové ale o --- Klausovi Barbie, známém jako Lyonský řezník za 2. světové války. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání vzhledem k angažování Jerryho Zuckera na režijní stoličku bylo poněkud větší, než výsledek. Některé momenty byly sice hodně vtipné, ale našla se taky hluchá místa a taky jedna čistě "ukradená" scéna (z filmu Tajný závod - na trochu podobné téma). Nejlepší part "vyfasoval" Jon Lovitz, jehož scénky počínaje návštěvou "Muzea Barbie" mě přivedly od smíchu takřka do bezvědomí. Dost mě osobně zklamal klišovitý a až kýčovitý konec, ale celkový dojem je přece jen solidní a je to určitě jedna z nejlepších komedií za poslední 3-4 roky. Podle mě. :) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Autobus mířící na "sraz Lucek", který ukradne jedna z postav, je odkazem na jeden z prvních amerických sitcomů I Love Lucy (od r. 1951). Podobná setkání fanynek tohoto zásadního seriálu se konají dodnes. (franta.zila)

Reklama

Reklama