Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (402)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání vzhledem k angažování Jerryho Zuckera na režijní stoličku bylo poněkud větší, než výsledek. Některé momenty byly sice hodně vtipné, ale našla se taky hluchá místa a taky jedna čistě "ukradená" scéna (z filmu Tajný závod - na trochu podobné téma). Nejlepší part "vyfasoval" Jon Lovitz, jehož scénky počínaje návštěvou "Muzea Barbie" mě přivedly od smíchu takřka do bezvědomí. Dost mě osobně zklamal klišovitý a až kýčovitý konec, ale celkový dojem je přece jen solidní a je to určitě jedna z nejlepších komedií za poslední 3-4 roky. Podle mě. :) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená bláznivá komedie, kde jsem se chvílemi popadal za břicho a chvílemi těžce nudil. O herectví se tu moc mluvit nedá (i když tu hraje tak velká plejáda hvězd), jde spíš o pitvoření se a přehrávání. Důležitější jsou ale gagy, a ty jsou naštěstí dobré. Takže zlatý střed - nenudí a neurazí, ale taky nepřekvapí a nenadchne. ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Nevím jistě, jestli to měl být přímo remake staršího filmu To je ale bláznivý svět, rozhodně je zde však vidět jasná inspirace, nebo to byla prachsprostá vykrádačka. Milionový závod je strašně nepovedený film, při jehož sledování jsem se občas jen tak trochu pousmál. Jinak je to sled scén tupých a tupějších. ()

StanislachKo odpad!

všechny recenze uživatele

Ako inak ohodnotiť snímok, v ktorom Ťa aj tvoji obľúbenci vytáčajú k umretiu?! (a že ich je tam požehnane a že sú doradu žalostne nevyužití - Atkinson, Lovitz, Gooding, a neprirodzene zubatý Cleese) O záverečnom moralizujúcom sentimente, smash mouth-u a stage divingu všetkých účastníkov už radšej len mlčím. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Milionový závod je zvláštní film. Na jednu stranu má nezapomenutelné scény (každá vteřina, kdy je na plátně Jon Lovitz, ten chlap je komediální génius), na druhou stranu zase totálně nesmyslné postavy a jejich zvrácené chování. Proč je například Mr. Bean Ital?! Proč se postavy chovají naprosto idiotsky, obzvláště seriózní osazenstvo? Největším překvapením ale je, že Rat Race natočil Jerry Zucker, který je podepsaný za nejlepší spoof komedií všech dob Top Secret! (a výtečným Airplane). Tohle zjištění mi vyrazilo dech, protože při sledování téhle komedie by mě to opravdu nenapadlo, jelikož zmíněných filmům nesahá ani po paty. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Postava Rowana Atkinsona, italský turista Enrico Pollini, měla podle původní verze scénáře být čínský diplomat. (dan.pacino)
  • Ve scéně, v níž se bratři Duane (Seth Green) a Blain (Vince Vieluf) snaží shodit navigační věž, hraje skladba „Ve sluji Krále hor“ ze suity "Peer Gynt" norského skladatele Edwarda H. Griega. (Idée_fixe)
  • Kapela, která zpívá na závěrečné charitativní akci, je americká Smash Mouth. (Stanley619)

Reklama

Reklama