Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie od Jerryho Zuckera, který by nedokázal zklamat. Sice to není vtipné v každé scéně filmu, ale některé jsou takřka geniální. Prolínání cest všech herců je různorodé, ale rozhodně ne stejné. Meyer má cestu akčnější, Cuba Gooding Jr. vcelku vtipnou zato Whoopi Goldbergová s její dcerou mi nepřišla nijak zajímavá ani vtipná. Takže celkově vzato je film opravdu různorodý a každý si piíjde na své. No a k tomu skvělý Rowan Atkinson, postižen spavou nemocí :). Ale nejlepší je stejnak scénka, kde se rodinka spolu s tátou Jonem Lovitzem dostane do muzea Barbie...nemluvíme tu ale o Barbie jako takové ale o --- Klausovi Barbie, známém jako Lyonský řezník za 2. světové války. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když se milionáři nudí tak buď znásilňují a zapalují holky, nebo pořádají debilní sázky a závody. Scénář samozřejmě stojí za hovno, ale to je tak asi to poslední, co kdo od tohohle filmu čekal. Je to prostě jednorázová veselá blbost, kterou není problém dokoukat do konce, ale zas divákovi nic moc nepřinese. 60% ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Plejáda skvělých herců se sešla v této snad nejbláznivější komedii, jaká v roce 2001 vznikla. Spousta gagů, ztřeštěností a etud v závodu, jaký tady ještě nebyl. Skupina náhodně vybraných návštěvníků kasina dostane příležitost zúčastnit se soutěže; kdo první dojede na druhou stranu Ameriky a otevře skřínku na nádraží, vyhraje milion dolarů. Že to pořádá milionář jen tak pro zábavu bohaté smetánky sice nepřekvapí, avšak dějově a nápady je to vše dotaženo do komediální dokonalosti. Co postava, to osobitý charakter, který je v rámci humoru a scén plně využit. Děj je sice prostinký, ale o ten tu v podstatě ani nejde, když je námětem daný. Film pobaví a to mělo být tvůrčím úmyslem, což se povedlo. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemná bláznivá Zuckerovská komédia nie úplne využívajúca talent niektorých hercov a s jemne premrštenou dĺžkou a ale čo mal znamenať ten záver ktorý sa k tomuto žánru hodí ako päsť na oko? Nezanevieram na možnosť, že ide len o mnou nepochopený sofistikovaný vtip ale o hodnotení by som mal viacmenej jasno aj bez neho. ()

baruss 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce vtipy... Scény, ktoré si zrejme človek ani nevie predstaviť... (Naháňačka s autom po rebríku)... Hlášky a vtipy... Ja ako potencionálny gamblér by som ocenil viac hlášok zo zákulisia od tipujúcich... Film obsadený hereckými hviezdami... Trochu by som vyčítal prílišnú klišovitosť... : )) Kvalitná zábava ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Postava Rowana Atkinsona, italský turista Enrico Pollini, měla podle původní verze scénáře být čínský diplomat. (dan.pacino)
  • Pôvodne mal vo filme krátke cameo aj profesionálny zápasník Dallas Page, jeho scénka však bola vystrihnutá, pretože nedokázala zaujať testovacie publikum. (misterz)

Reklama

Reklama