Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (402)

tron 

všechny recenze uživatele

„To s nami predsa nemôžete robiť!" – „Som excentrik. Môžem všetko." Režisér (PRIPÚTAJTE SA, PROSÍM!) a najmä producent (BLÁZNIVÁ STRELA 2 ½: VÔŇA STRACHU) a scenárista (BLÁZNIVÁ STRELA) Jerry Zucker je pre fanúšikov kvalitných filmových paródií bez debaty Bohom alebo aspoň bôžikom. Jeho filmy vykazujú veľmi sympatický charakteristický rys: ide o príbeh, herci podávajú oscarové výkony a diváka nerozosmieva ani tak to, že paroduje KONKRÉTNE scény, ale skôr konkrétne filmy. Je to jednoducho stará škola. Pri pozeraní brutálne obsadených MILIÓNOVÝCH PRETEKOCH si na to nejeden raz spomeniete a mnohé scény, postavy a nápady vás dostanú (zaspávajúci Rowan, Hitlerovo auto). Tiež vás ale mnohé nedostanú a pri iných sa budete „len“ nudiť. Minimálne kvôli šialenému kastingu sa to ale oplatí vidieť: Wayne Knight, John Cleese, Whoopi Goldbergová, Rowan Atkinson, Seth Green, Jon Lovitz... ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Bez debat nejztřeštěnější komedie, co jsem kdy viděl, a to nejen námětem, ale i výčtem hereckého obsazení a originálním zpracováním. Tak do očí bijícím paradoxům a nelogičnostem se zkrátka člověk i proti vůli usměje, neboť pohled na běžícího Owena v trenkách běžícím před armádou rudovlasých Lucií je vážně k popukání. Bohužel bylo dle mého názoru přespříliš závodníků, a tak se všem dostalo času jen pomálu, což mi vadilo především u Atkinsona. Nick by měl být kapitán. 70% ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Méně (o hodně méně) by bylo více. 1) Dobré nápady jsou dost nudně zpracovány. Rozmanité zjevy tu závodí a tvůrci se snaží, seč mohou, aby to bylo vtipné. Nu což, chvílemi je, chvílemi není._____ 2) Jediný úsměv (o smíchu není vůbec řeč), který film vyloudil na mé tváři, byl úsměv ulehčení, že jsme na konci._____ 3) Nicméně jsou tu zajímaví herci. Legendární 46letý Rowan Atkinson (narkoleptický Ital), 27letý Breckin Meyer (právník), 31letý Vince Vieluf (brácha větší) a zejména můj velmi oblíbený 27letý přitažlivý Seth Green (brácha menší). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kanadsko-americká komédia na spôsob tej najjednoduchšej komediálnej road movie. Pošlite skupinu ľudí z bodu A (Las Vegas) do bodu B (Silver City), kde bude prvého z nich, ktorý tam dorazí očakávať finančná odmena. Cestou sa im prihodí iste kopa úsmevných udalostí. A či to funguje pri tomto filme? V určitých momentoch aj ano. Scény s rodinkou v Hitlerovom aute boli vskutku zábavné. Tiež dosť bodoval i Cuba Gooding Jr. alebo Kathy Bates v malej úlohe predavačky veveričiek. Ale väčšinu času je to nuda. No a vždy keď sa objavil na scéne Rowan Atkinson so svojim imbecilným humorom, mi bolo na zvracanie. ** ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neuveriteľne zábavných komédií je veľmi málo. Vyskytlo sa tu toľko skvelých gagov a tak dobrých, že miestami som vybuchoval spontánnym smiechom, ktorý sa len ťažko zastavoval. Aj keď je dej priamočiary a jednoduchý, ani chvíľku som sa nenudil. Všetky hlavné postavy svoje vtipné scénky zvládli dokonale. Najviac som sa pobavil pri scénke s Lovitzom, keď nešťastnou náhodou vystúpil ako Hitler pred vojnovými veteránmi. To ťažko opísať, treba len pozrieť. Škoda toho precukríkovaného, presladeného konca. Scenáristi mohli preteky ukončiť inak, a nie tak neuveriteľne trápno-klišoidne. 85/100 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Kapela, která zpívá na závěrečné charitativní akci, je americká Smash Mouth. (Stanley619)
  • Ve filmu To je ale bláznivý svět (1963), který byl Milionovému závodu inspirací, postavy závodí o 350 000 dolarů. Dva milióny, o které jde v tomto případě, představují (započteme-li inflaci) přibližně stejnou částku. (Karlos80)
  • DVD bonusy zahrnují mimo jiné vystřiženou scénu, v níž si Sinclair (John Cleese) se svými společníky krátí čas tím, že hrají Monopoly se skutečnými penězi. (lubos111)

Reklama

Reklama