Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Mnohí tvrdia, že toto je najlepší Asterix. Nie že by som nesúhlasil, akurát som mal toho hraného vždy akosi radšej, i keď animáky majú neporovnateľne väčšie množstvo nápadov, vychytávok a vtipov. Lenže na tej kresbe sa už podpísal zub času a francúzskemu komiksovému originálu neholdujem ani omylom, takže z môjho pohľadu nejde o žiadne prevratné dielo a jeho pomerne vysoké umiestnenie v rebríčku top filmov nie celkom chápem. No pre generácie, ktoré nepoznali moderné pixarovky, to musel byť priam orgazmus. (70%) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jestli má tenhle Asterix nějaké nej, tak je určitě ten (no offense) nejujetější:)) Přece jen když má někdo prokázat, jestli je nebo není bůh, musí úkoly být náležitě složité. Nakonec i Caesar by rád jednou odešel na penzi. I s Kleopatrou, prý to byla skvělá kuchařka:) BTW přímo tady je nejlepší historický fórek ze všech, nápověda, je to něco o Brutovi:) ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

V pořadí třetí Asterixovo zfilmované dobrodružství se stalo úžasným například tím, že není podle komiksu, tudíž zde nemusíme nic srovnávat. (I když, pravda je to jen na půl, jelikož ve Francii po úspěchu filmu byl vydán i sešit 12 úkolů.) Putování po světě je povedené samo o sobě, každá zastávka překypuje originalitou, doplněná asterixovským humorem přesně dle receptu samotných stvořitelů alternativního galského světa. 100% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

12 úkolů pro Asterixe (1976) aneb V čem by Hérakles určitě pohořel. Jako archeolog zabývající se Kelty, Germány a Římany jsem se bavil neskutečně! Hlavně historické narážky jsou zdrojem čistého labužnictví. K tomu kopa parádních hlášek a ta nejvtipnější absurdní zábava. Animáky většinou fakt nemám rád, ale Asterix tvoří naprostou výjimku a hraná verze by mu ubrala 100% na kráse. Řezal jsem se smíchy při pohledu na malého Germána, při úkolu v hospodě a třeba hláškou "Promiňte, ale jak vypadala ta bestie?" "Hmm, chutnala výtečně." ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Je zvlastni, ze takove stare kreslene cosi muze byt hodnoceno jako jeden z nejlepsich filmu vsech dob, ale ono je to skutecne prudce chytlave a zabavne. 12 ukolu, pri kterych Asterix s Obelixem dokazuji Cesarovi, ze jsou bohove a strili u toho jednu vtipnou hlasku za druhou. Super. 8/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)
  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)
  • Výrok římského vojáka: "Prý vstupte do armády, prý pro záchranu lidstva," má pravdivý historický základ. Římané vyznávali teorii, že všichni neřímané, tedy barbaři, musí a chtějí být latinizováni a Římané mají tu povinnost toto vykonat. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama