Reklama

Reklama

Koralína a svět za tajnými dveřmi

  • Česko Koralína a svět za tajemnými dveřmi (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jedenáctiletá Koralína Jonesová je zvědavé a neposedné děvče. Přestěhovala se s rodiči na nudný venkov. Doma musí být zticha, hlavně nevyrušovat a jít nervózní mamince a duchem nepřítomnému tatínkovi z cesty. Koralína se nudí, a tak se vydá na průzkum okolí. Seznámí se s poněkud střeleným a upovídaným chlapcem Wybiem a jeho kocourem. V domě pak objeví tajná dvířka, která ji zavedou do světa skoro stejného jako je ten současný, jen tatínek a maminka tam mají místo očí knoflíky. Všechno je tam dokonalé, rodiče jsou hodní a mají pro ni vždycky spoustu času. Ale netrvá dlouho a Koralína zjistí, že vše není tak růžové, jak se původně zdálo. V ohrožení se octne nejen ona, ale také její skuteční rodiče. Koralína bude muset vynaložit veškerý svůj důvtip a odvahu, aby svou skutečnou rodinu zachránila. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (851)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.1/10] | me: Krásna rozprávka, ktorá ma vtiahla do magického fantazíjneho sveta na opačnej strane malých dvierok. Miestami príjemne strašidelné a taktiež vtipné a celkovo veľmi pútavé. No, prdiaci, grgajúci Shrek to nie je ani náhodou ale o to viac si vážim takúto rozprávku - doslova rozprávku - milú a tajomnú, proste takú aka má správna a na oko lahodne pôsobiaca rozprávočka byť. Veľmi príjemná zmena ! ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

fujj to bylo ale strašidelne. Ale takový styl pohádky sem ještě neviděl, i když tento rok ještě jednu takovou asi uvidím, jak se tak divam na trailery 9. Proste nice dangerous pohádka. a i když sem se po prvních ukázkách bál, jak tam bude sedet ta "zastarala" grafika, nakonec to snad coraline prospelo. Hudba perfektní 8/10 ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som mal síce voči tomuto typu animácie nedôveru, ale veľmi rýchlo si ma získala. Detský príbeh a rozprávočka s poučením aj pre dospelých, navyše zabalený do opojnej, príjemne potemnelej, clivej, mysterióznej atmosféry a v doprovode skvelej hudby, ktorá tu náramne zapasovala. Skoro ako keby mal v tom prsty Tim Burton. 85/100 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Až na posledných päť minút a nejasné dorozprávanie príbehu je Koralína absolútne famóznym hororovo-rozprávkovým zážitkom s božskou hudbou, vizuálom, dabingom, príbehom, štylizáciou, scenárom, úžasnou mrazivou hororovu atmosférou a množstvom čarovných detailov. Koralína sa proste približuje dokonalému filmu. Je tam asi všetko, čo robí tento zaprášený nudný pozemský život krajším! A strašidelnejším! Nech žijú gombíky! ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Myslím, že kdybych tento film viděl jako malý, tak bych byl určitě podělaný strachy, jelikož závěrem film nabírá na tempu a vše je tak mysteriózně tajemné. U filmu jsem se výborně bavil, má dobrý příběh, hudbu a je zde mnoho roztomilých maličkostí a nápadů. Jinak velice oceňuji ruční práci, které musela být velice obtížná, ale tvůrci si s tím dobře poradili. Mé hodnocení 5 hvězdiček… ()

Galerie (90)

Zajímavosti (30)

  • Když Hubík (Robert Bailey Jr.) utíká před Koralínou (Dakota Fanning), ta po něm hodí obě své boty. Avšak v další scéně po něm opět hodí botu, i když by už žádnou mít neměla. (Sayko)
  • Pan Bobinsky (Ian McShane) nosí na klopě medaili s rudou kapkou v modrém poli. Tato medaile byla udělována pracovníkům účastnícím se obnov a čištění po havárii v Černobylu v roce 1986. Tyto pracovníky zasáhly vysoké dávky radiace, což by vysvětlovalo šedomodrou barvu pokožky pana Bobinského a jeho posedlost řepou, pokládanou za přírodní lék proti rakovině. (Bertramm)
  • Skupina They Might Be Giants pro film původně napsala 10 písní, pro temnější vyznění filmu byly ale všechny až na jednu (kterou zpívá Koralinin druhý otec - John Hodgman) vystřiženy. (j.o.j.o.)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

A režisérem se stává...

A režisérem se stává...

01.02.2009

Moment, ale jakého filmu? Dnes nebudeme troškařit a naservírujeme vám rovnou tři kousky. Především je tady adaptace nejnovějšího bestselleru Neila Gaimana The Graveyard Book (v češtině vyšlo jako… (více)

Reklama

Reklama