Reklama

Reklama

Špunti na cestě

(seriál)
  • Slovensko Špunti na cestě
Komedie / Rodinný
Česko, 2022, 11 h 8 min (Minutáž: 49–53 min)

Hrají:

David Novotný, Anna Polívková, Jiří Langmajer, Tatiana Dyková, Pavel Liška, Pavla Gajdošíková, Miroslav Donutil, Arnošt Goldflam, Filip Antonio (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tatínkové brousí školní lavice, aby dětem vylepšili prospěch, maminky balí k moři i mušle a děti se nemohou dočkat, až budou na pláži. Vlny chorvatského Jadranu jsou téměř na dosah, tak co by se mohlo pokazit? No přece úplně všechno! Komediální seriál podivných členů jedné normální rodiny aneb všechno, co nechcete, aby se vám během dovolené přihodilo. Hrou osudu, vlastní hlouposti a několika nedorozuměními se tři generace rodiny Veselých ocitnou v upraveném obytném autobusu značky Robur a projedou s ním půl republiky. Sérii malých i velkých katastrof postupně promění v dobrodružství, které semkne rodinu pevně dohromady. Na cestě nakonec stráví velkou většinu prázdnin. A bude to nezapomenutelná jízda. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

argenson 

všechny recenze uživatele

Má to nadmíru sympatické obsazení, příjemnou letní atmošku a často se i zablesknou výborný hlášky, který mě fakt bavily. Ale jako by tvůrcům docházely nápady, několikrát do toho napasovali ujetý dějový linky s divnýma figurkama (díl Guru). Ač jsem nikdy nebyl v jiným stavu, nesouhlasím s Tatianou Dykovou, která v devátým měsíci skáče ladně jako laňka, přitom po třech dětech by měla vědět, že takhle to nefunguje. Ale co, dospělí si to užili, evidentně nikdo z nich nechodí do práce a měli krásný prázdniny s dětma. Z dětí Filip Antonio vystřídal tolik letních lásek, že jsem se v tom ztratil. "Milá Kláro, jestli hledáš chlapce, který je vysoký, modrooký, svalnatý, způsobně oblečený, pozorný, citlivý, romantický a voňavý, tak takový chlapec, milá Kláro, už někde svého chlapce má." ()

mar48 

všechny recenze uživatele

Tak co tímto seriálem chtěli vlastně tvůrci říct?  Že dějová linka nikam nevede a jenom se po každých třech dílech nesmyslně mění místo seriálu, podle toho, kam se přejede karavanem? A nebo že scénáristé patlali, co je napadlo? A nebo že úplně bez myšlenky změní charakter postav (Zlatica) a to, co se stalo v prvním díle už není (pokud vím, požádal tam Ondra Zlaticu o ruku a teď je to všechno úplně jinak)? Nebo že humor je spíše vymýšlený jak na výrobním pásu a tudíž nefunguje, jenom se mu dá pousmát (ale beru, že v dnešní době je komedii udělat velice těžké)? No, kdo to ví, ať odpoví... Já ale říkám, že pokud se tak dělá scénář nebo aspoň náměť, dokážu to stokrát lépe! Ostuda České televize (bohužel kromě dokumentů a pořadů nemá v poslední době vůbec z vlastní tvorby co nabídnout)! Ale tak pozitivum se našlo aspoň v tom, že byl seriál stále pohodový a graficky vypadá mnohem líp než film. Přitom škoda - kdyby byl pořádný námět, mohla být ze seriálu super letní rodinná komediální road movie podívaná (jo, to by se ale nesměla vysílat hned po Novém roce). ()

Reklama

Natalia_Budz 

všechny recenze uživatele

Jsem upřímně neviděla. Tenhle seriál jsem ale sledovala velmi ráda. Asi stárnu ale víc než netflix, jiné platformy a zahraniční tvorba, mně začíná bavit ČT a tuzemská tvorba kterou mají čím dál lepší (např. Ochránce, podezření kukačky). Příjemný rodinný seriál u kterého jsem se řezala smíchy a všechny postavy mi přirostly k srdci. Při konci posledního dílu mi doslova vyhrkli slzy a ani jsem nedýchala.. Vážně povedený seriál. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Živě si představuju rozhovor obou scenáristů. Bystroň: "Člověče, tak jsem dostal za úkol napsat pokračování Špuntů na vodě a rovnou 13 dílů ! Já vůbec nevím, co s tím. Víš, že jsem scenárista na hovno." Hudský: "Nevadí, to já taky. No tak holt ty postavy posadíme do starýho autobusu a budou jezdit sem a tam a zase zpátky a tak různě... a občas někoho potkaj... a nacpeme tam všechny jejich příbuzný a... když nebudem vědět, jak dál, tak vytáhnem nějaký motiv z klobouku...může to být úplná blbost, třeba partyzáni...no a na konci se někdo ožení a někdo umře." Bytroň: "Ty vole, super. Ale co vtipy ? Má to být komedie. Dyť víš, že nejsem schopnej vymyslet jediný vtip." Hudský: "Já taky ne. Tak si něco půjčíme ze starejch Dikobrazů." P.S. Díval jsem se na to vlastně jenom kvůli hereckému obsazení a hezkým holkám (hlavně Verunce Divišové). Jinak je to takové velké natahované nic, k jehož kladům patří kromě herců a holek snad jen pohodová letní atmosféra. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Sympatické postavy a jejich obsazení (David Novotný se sice snažil, ale Hynka Čermáka z původního filmu nahradit nemohl; Liškova postava prakticky totožná s postavou v seriálu Prázdniny), pohodová letní atmosféra, sem tam nějaká ta skvělá hláška nebo scéna. Dějově to ovšem docela kolísá, postavy se místy chovají dosti nelogicky - nikdo nemusí chodit do práce a může si na více než měsíc (což zaznělo v dílu kdy se Arnošt vrací domů) odjet na dovolenou, nastávající trojnásobná matka pravděpodobně rodí poprvé dle svého chování, chaotické cestování - pojedeme tam, ne tam, a pak tam.... Konec dojemný, i když trošinku kýče tam bylo. Celkově se mi seriál líbil, klidně se na něj podívám po čase znovu. Hodnocení na 3,5*. ()

Galerie (217)

Zajímavosti (20)

  • Premiéru epizody sledovalo 1,25 milionu diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek v pátek po 20:00. (rublik05)
  • Film se natáčel v bývalém Brdičkově mlýně ve Šlakhamru, stejně jako předchůdce, film Špunti na vodě (2017). (rakovnik)
  • V čase cca 15:03 je v odlesku skla autobusu za Ondrou (Pavel Liška) vidět člen filmového štábu sedící na zemi. (KarlN)

Reklama

Reklama