Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

genetique 

všechny recenze uživatele

Vždy mám dobrý pocit po filme, pri ktorom vidím od začiatku dobrý nápad a ten nápad je skvele spracovaný. Dobrý scenár, ktorý bol plný zvratov, fantastická futuristická akcia ako aj kulisy. A samozrejme prekvapivo známo a hlavne kvalitní herci, ktorí ukázali, že aj pri akčnom filme sa dá hrať. Akurát ma prekvapila iba krátka rolička Seana Beana na začiatku. 90%. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Silná myšlenka, pěkný rozjezd, ale pak se nahrne tolik nesmyslů, nereálné akce a očekávaných zvratů, až to hezké není. Vše završuje něco, co bych nazval "nejdivnější choreografie filmové historie"... opravdu jsem se té směšnosti zasmál, což asi nebyl cíl... Přes to všechno ale film uteče a drží pohromadě - takže slušné 3 hvězdy by to i byly. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Equilibrium je slušné béčko, ťažiace z dobrého vizuálu a námetu, a padajúce na klišovitosti a predvídateľnosti. Menej artová, popovejšia verzia Lucasovho THX 1138, určená mladšiemu publiku, odrastenému na počítačových hrách. Kurt Wimmer má niečo do seba. Keď dospeje, môže sa stať veľkým režisérom. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně bytelné muziky. Christian Bale je cool stejně jako akce - Wimmer má při její komponování zajímavé nápady. Equilibrium je emocemi nadupaný filmeček, který dokázal z minima vytěžit takřka maximum. Sice jen na jedno kouknutí, ale vem to čert: Bavil jsem se skvěle, tedy když se tvůrci zrovna nepokoušeli o bombastické davové scény, na jejichž věrohodnou realizaci by potřebovali mnohem plnější prasátko. 70% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Žánrový mix s myšlenkou, kterou ani legendární 1984 nedokázalo dotáhnout do konce. O co zde v některých pasážích chybí akce, o to je pak lepší. Škoda pomalejšího rozjezdu, který místo strhující akční sci-fi jízdy připomínal spíš unylou postapokalyptickou story, zbytek je vizuálně atraktivní a myšlenkově plná záležitost, napodruhé pak ještě vydatnější a komplexnější. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • Na motivy filmu vznikly dvě modifikace počítačové hry "Max Payne 2" ("Hall of Mirrors" a "EQ Gunkatas v3.0"). (Danny F.)
  • Když jde klerik Preston (Christian Bale) pro důkaz z prvního zátahu (knihu), strážce mu řekne: "Je mi líto..."  Projeví tedy cit, což je nepřípustné. (fcapab)
  • Budovy, ktoré máme možnosť vidieť vo filme, sú napr. Hitlerov Olympijský štadión, letisko Berlin Tempelhof, ktoré bolo dostavané po druhej svetovej vojne, a takisto moderné tunely berlinského U-bahnu. (Greenpeacak)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama