Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Policejní vyjednavač Dano Andrik se zaplétá do politicko-vyjednavačské krize na oddělení kardiochirurgie, kde se mimo ministra obrany nachází i Danova těhotná přítelkyně Lenka. Aby ji Dano spolu s pacienty a personálem dostal na svobodu, musí čelit požadavkům nevyzpytatelného únosce Korňana na jedné straně a tlakům nejvyšších politických špiček na straně druhé. Čas neúprosně běží a Dano se musí rozhodovat rychle: postupovat podle příkazů z nejvyšších míst nebo pomoct únosci očistit jeho jméno? Osmidílný koprodukční seriál Ultimátum se celý natáčel na Slovensku během dvou vln pandemie. Jedná se o historicky první koprodukci České televize a TV JOJ. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (8)

Ultimátum (2022) 

Projekt divoké kombinace české veřejnoprávní a slovenské soukromé televize, který se snažil o netflixovskou moderní kvalitu v tom domácím zaprděném rybníčku a pár věcí je opravdu na pár místech třeba ocenit - kamera, hudba, akce ( ikdyž teda jen snaha) , napětí thrilleru, jenže ten námět únosce s rukojmími v nemocnici neutáhl osm dílů a celé to nedrželo pohromadě a rozpadlo se to překombinovaností politiky, konspirací a nevěrohodností. Hercky perfektní Bahul a Etzler jako český premiér, ostatní se jen snaží, ()

Epizoda 1 (2022) (E01) 

První díl krimi politického thrilleru spolupráce České televize a Joj ( to je asi první případ ) s Koleníkem jako policejním vyjednavačem na pilulkách začal "tradičně" kostrbatou akční scénou u které člověk kroutí očima jako pokaždé, když se o něco takového tady ve středu Evropy pokoušíme, ale pak se to rozjelo do něčeho, co má potenciál: 1) řemeslně nadprůměr - celovečerní kamera, hudba jak z prvoligového amerického velkofilmu ( wow , mám nový repráky, tak vím o čem píšu ) , možná zvuk místy trochu podprůměr 2) scénář v druhé polovině zaujal 3) herecky nadprůměrné a uvěřitelné. PS: Proč tam Etzler jako český premiér kulhá o berlích jako Zeman? ()

Epizoda 2 (2022) (E02) 

Doufám, že zbytek seriálu nebude jen v té zaminované ordinaci v růžové zahradě... PS: slyšel jsem pět minut v českém dabingu, jdu blejt ()

Epizoda 3 (2022) (E03) 

Strašně na sílu až to bolí a vede to k nevěrohodnosti ... vrcholem je scéna v blázinci, kde se tvůrci tak usilovně snaží o hutnou atmosféru jako to viděli někde v kině před deseti lety, až je výsledek trapno, zvláště když Koleník toho pacienta pod prášky dá do kupy nějakým vyprošťovákem a ten chudák si oblékne vyžehlenou vojenskou uniformu, v které ho do toho blázince přivezli asi rovnou z přehlídky na Rudém náměstí. ()

Epizoda 4 (2022) (E04) 

Já myslím, že zásahovka by tam vlítla už při první mrtvole, ale tady Bahul to kosí jak Arnie v Komandu a vyjednavači chtějí dál vyjednávat. Strašně schizofrenní seriál - na jednu stranu se to sympaticky snaží, na druhou stranu výsledek čím dál horší. ()

Epizoda 5 (2022) (E05) 

Bahulovo velké sólo o tom žádná, ale nějak se ta story začíná rozmělňovat zvyšujícím se počtem dílů. ()

Epizoda 8 (2022) (E08) 

Tak to jsem čekal aspoň tu bitku Koleník Végh trochu vymazlenější, když už ... ()

Reklama

Reklama