Reklama

Reklama

Obsahy(1)

prvním filmu se hlavní hrdina Karel Král ocitl v ženském těle. V druhém díle poznáváme na počátku Irenu Kopáčovou (Anna Polívková), psycholožku, specialistku na partnerské vztahy. A nutno říct, že neprožívá zrovna dobré období. Její doporučení klientům se trochu míjejí účinkem, Irena dostává výpověď z nájemní smlouvy v domě, kde má ordinaci a vzápětí přistihne svého přítele při nevěře. Nejlepším lékem na životní trable je vyrazit s kamarádkou Marcelou (Tereza Kostková) na víno. Kroky opilé Ireny následně vedou do stanu vědmy Zoltany (Zuzana Kronerová), kde vysloví osudové přání: Chci bejt chlap! Ráno se Irena probudí a ocitne se v podobné situaci jako Karel Král. Je v těle, které nenávidí, ale poté, co opadne prvotní šok, má možnost zjistit, jací muži vlastně doopravdy jsou.
Irena/Iren (Jiří Langmajer) se musí o sebe postarat a není nikdo, kdo by jí zpočátku uvěřil, že je to pořád ona. Nakonec jí podá pomocnou ruku soused Radim (Marek Taclík), který je odjakživa do Ireny zamilovaný. Věří jí a doufá, že někde tam uvnitř toho postaršího chlapíka je jeho milovaná a on ji jen musí, jako správný princ, osvobodit. Udělat z ženy muže není snadný úkol, a tak má Radim ve výcviku pořádné obtíže. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (177)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Mělo to zábavné momenty a komediálnost šla Langmajerovi přímo na ruku. Sice to někdy dost přeháněl a pak už se jen opakovalo dokola to, že se chová jak ženská, ale na štěstí to zachraňovaly různé veselé situace. Co bylo původně vtipné, časem přeroste v docela trapné pitvoření a mám z toho i pocity trapnosti. Někdy to spíš připomíná stařecké tápání alzheimerovského typu. Polívkové ksichty fakt tatu nezapřou, ale zahrát ožralou fakt asi neumí (nebo jestli jí to rejža takhle nakázal, nevím). Nějaké překvapivé dějové eskapády se čekat nedají a toho fotbalu tam bylo na mě trochu moc, ale není potřeba to nějak komplikovat, když potřebujete oddychový film. Akorát blbé bylo, že i když je to dvojka a hrají tu stejní herci jak v jedničce, ve skutečnosti to jsou úplně jiné postavy. Ale docela pobavilo, smát se dalo. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl v kině poprvé upoutávku, moc mě Po čem muži touží 2 nenadchlo a film na obdobné téma, tentokrát ale obráceně, se mi zdál jako zbytečná ptákovina. První třetina filmu před proměnou je poněkud slabší (opilá Polívková nebyla to pravé ořechové a sekvence ze stanu mohla být klidně ulítlejší), pak se ale k mému překvapení kvalita snímku zvedla a ve výsledku se jednalo o pohodově strávených devadesát minut v kině, byť se jednalo o tuctovou recyklaci. Nejvíce mě jednoznačně pobavily scény ze stavby. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička byla zoufalá, volné pokračování resp. spíš zrcadlová předělávka námětu se povedla. Samozřejmě všechno kouzlo a humor stojí a padá na přítomnosti Jirky Langmajera, jenž ženskou hraje dokonale. Doporučuju pánům, aby se na tenhle film podívali po boku svojí ženy, dost možná (pokud jsou sebekritické) uznají, že ženy jsou někdy náročné, jindy na zabití a někdy až dost p**i. Šimčík jako žárlivý manžel a taxikář a Maryško jako pidlovoký gólman? Lepší než ten otravný product placement. Katakombes Milou Kinematografos. ()

p.i.t.b.u.l 

všechny recenze uživatele

Pokud se Vám líbila jednička, tak dvojka Vás nezklame. Bavilo se celé kino. Kdo čeká více, než jen blbou komedii, tak ať na to raději nechodí. Když čtu některé hodnocení, že to uráží ty a ty skupiny, pohlaví atd. Tak si kladu otázku, co nás v budoucnu čeká za filmy, když si nemůžeme dělat prd..el z něčeho jen tak. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jednička byla jednoznačně lepší. Nápad na prohození rolí není v jádru marný, ale zpracování bylo dost bídné. Začátek se vlekl jak čekání v čekárně  na ortopedii, dialogy hloupoučké a závěr patetický a navíc předvídatelný. Nicméně Langmajer to dal na jedničku a Terezka Jostková a Marek Taclík byli také super. Za ty tři dávám jednu hvězďuli. ()

Galerie (125)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama