Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • Česko Šmoulové 3D (více)

Série(2) / Epizody(104)

Obsahy(1)

Šmoulové (v originále Les Schtroumpfs, nebo také v angličtině známé jako Smurfs) jsou animovaný seriál, původně však komiks, od belgického kreslíře Peya. Šmoulové jsou modří skřítci, jejichž příběh je zasazen do středověké Evropy. Neustále je pronásleduje zlý Gargamel, který si hodlá na Šmoulech pochutnat a stále připravuje nové a nové způsoby, jak by některé Šmouly chytil. Šmoulové však žijí ve své vesničce ukryté v hustém lese, šťastný a spokojený život, pod vedením moudrého taťky Šmouly. Modří skřítkové v bílých nohavičkách přecházejících do bot, kteří se svými jmény trochu podobají jménům trpaslíků od Sněhurky. Jméno vyjadřovalo jejich charakter, případně postavení mezi Šmouly. V každém dílu tak máme možnost poznávat Šmoulinku, Taťku Šmoulu, Mrzouta, Koumáka a mnoho dalších... Na Šmoulech vyrostlo několik generací dětí a jejich příběhy stále dokáží zaujmout. Mají totiž vše, co dobrý seriál potřebuje, přátelství, lásku a nebezpečí. A také důležitý odkaz, který chceme vštěpit i našim dětským divákům, typickou šmoulí vlastností totiž je vůle pomáhat. Československá televize vysílala americko-belgický seriál Šmoulové poprvé již v roce 1988, a to v dětském pásmu Magion a studiu Kamarád. Tehdy se jednalo o zhruba 50 vybraných půlepizod z prvních pěti sérií. K původnímu seriálu se Česká televize vrátila v roce 2017 a letos se na obrazovkách objeví zcela nová 3D verze tohoto velmi oblíbeného pořadu. Který jiný seriál má naději pobavit stejně i po letech? (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Dějově je to výborné, něco jako starší Šmoulové v první řadě, ne zbytku. Ale co se mi na tomto seriálu vůbec nelíbí, je dabing. Až na Taťku Šmoulu, Gargamela, Strašpytla a Truhlíka, jsou všechny, ale fakt všechny postavy mají nevýrazný, splývající se hlasy, buď to, anebo ten typ postavy, která by měla dříve charakteristický, dopělácký hlas, má mladý nevýrazný, které jsem dříve měl problém identifikovat. Nestačí, že v dabinzích z posledních let nemůžu ve filmech, které sleduji, slyšet své oblíbené dabéry ze starých Šmoulů, Medvídka Pú a dalších seriálů, i když stále dabují dodnes či donedávna, ale ještě musím poslouchat hlasy, které se splývají a opakují se v každém filmu, i tam, kde se nehodí. To už i dabingy z 00. let či do 2015 měly hodně výrazných hlasů, i když se mi, až na pár, to zbarvení nelíbilo. I v novém dabingu starých Šmoulů se našly pár hlasů, které se mi líbí. V nových Šmoulích ale Gargamel při křičení zní jako Jiří Císler. A dějově je to zábavné. ()

IvonaK odpad!

všechny recenze uživatele

Já jako velká obdivovatelka starých šmoulů, která několikrát viděla všechny epizody musím říct že hnus a hrůza. Peyo by se v hrobě obracel stejně jako Skupa když vytvořili film Hurvínek a kouzelné muzeum. ()

Reklama

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Tahle současná animace dětských seriálů jako tady Šmoulové inspirovaná starým animovaným dětským seriálem Šmoulové my krom důvodu proč nemít v oblibě Šmouly vysvětluje také proč se jich bojím, protože takhle vypadají spíš než jako malí tvorové jako obři, obři s nedobrou náladou, prostě modré příšery. ()

P_Neubauer 

všechny recenze uživatele

Podle těch pár epizod co jsem zatím viděl se jedná rozhodně o povedený remake, který možná i dosahuje kvalit původní pohádky ()

Galerie (280)

Reklama

Reklama