Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

waits 

všechny recenze uživatele

Půjdu směle proti proudu. Málokdy se vidí dětský seriál, který dokáže omezovat slovní dětskou zásobu (u každého "pojdme tu věc vyšmoulit", kdo mi vyšmoulil klobouk" a podobně mě je jako při bodnutí zavíracím špendlíkem) a předkládal tak jednorozměrné postavy (s výjimkou Tátky Šmouly). Po vzoru Neználkova Šroubka a Vroubka se vesnicí prohání Kutil a jiné podobné postavy (osobně je označuju za fachidioty, i když, přiznávám, možná poněkud nespravedlivě), některá pstavička pořád vaří, jiná zase neustále sděluje dětem, že nená něco ráda.. Nebudu se navážet do přidružené české hudební slátaniny Šmouloviny, za ty seriál nemůže, ale i tak bych ho dětem nepouštěl ani za nic. Stokrát radši Cestu do fantazie nebo Luckyho Lukea jednou za týden než tohle každý den. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Můj neoblíbenější animovaný seriál. Jako dítě jsem ten to miloval. A vlastně já ty šmoulíky miluju dodnes. Vždycky jsem si přál najít někde v lese šmoulí vesničku. Nádherní malí modrý tvorečkové žijící poklidně ve své vesničce. Ach jo, já chci být šmoula. Ale mám rád i Gargamela a Azraela:-) Tenhle seriál ke mně prostě patří, není epizody, která by se mi nelíbila. Jen je škoda, že nejsou nějaký ty filmy jako má Tom a Jerry nebo Scooby-Doo. Nejoblíbenější šmoula: Šmoula Nešika, trochu se v něm vidím. ()

Reklama

Tyny 

všechny recenze uživatele

Seriál, ke kterému mám hlavně nějaké nostalgické vzpomínky a také je pro mně prostě legendou. Kreslený seriál, který má stále originální díly. Líbil se mi jako malé holce a líbí se mi i teď, když jsem o něco starší. A myslím, že nejsem jediná kdo se na Šmoulové občas rád koukne a zavzpomíná si na staré časy, když jsme seděli u televize a hltali s nadšením každý díl. Šmoula Mrzout je prostě geniální " nemám rád déšť" "nemám rád květiny". Nesmrtelný seriál. ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Šmoulové byly fenomén. Takový, že se staly módní ikonou, která se bude pravidelně vracet pro nové generace. To už něco vypovídá ne? A v každé generaci má neskutečný úspěch. Já jsem je milovala po vizuální i poslechové stránce. První kazety do walkmana jsem měla se šmoulama. A na dětských párty se pouštěly šmoulí písničky. A všechno bylo šmoulové. A jediné, co mě dokázalo u dětské lékařky v čekárně udržet, byly zdi polepené šmouly! Celá mánie díky seriálu... Jasných 5! ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Momentálně je to můj úplně nejoblíbenější dětský kreslený seriál. Pokud si chci vybrat dějově nejlepší díly, tak jsou to ty z 1. řady - plné legračních zvukových efektů, ztřeštěná groteska po duchu Toma a Jerryho a i po duchu šmoulím komiksům. Postavy typu Gargamel a Azrael zbožňuji. Pokud si chci vybrat dobrý dabing, tak si vyberu 6. a 7. řadu. Díly se Šmoulíčkem v hlavní roli byli nudné. Znám snad každou postavu, co byla v seriálu. Poslední řada, kde cestovali světem a nebyli ve šmoulí vesnici, byly nudné. Jeden z těch seriálů pro děti, co se bohužel nevysílal přes deset let. Léta jsem to v kuse sledoval, ale až od roku 2010. Něco málo jsem znal i v 90. letech. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (39)

  • Když prezident NBC Fred Silverman uviděl, jak se jeho dceři líbí pánáček Šmoula, kterého dostala, rozhodl se, že ze Šmoulů udělá televizní seriál. (HappySmile)
  • Mezi Šmouly je jediná žena, protože Gargamel vytvořil Šmoulinku a poslal ji do vesnice, aby narušila její chod. Nicméně neskutečná dobrota, kterou Šmoulové oplývají, změnila Šmoulinku ze zlé na dobrou (HappySmile)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama