Reklama

Reklama

Magion

(pořad)
všechny plakáty
Rodinný
Československo, 1984, 500x60 min

Hudba:

Jiří Kolafa

Účinkují:

Jan Rosák (moderátor), Petr Jančařík (moderátor), Rostislav Kuba (moderátor), Jiří Chalupa (moderátor), Michal Jagelka, Eva Hrušková, Iveta Bartošová (více)

Obsahy(1)

"Pásmo z animovaných pohádek, seriálů a besed se zajímavými lidmi" (ČT). Oblíbený televizní pořad pro děti a mládež vysílaný mezi léty 1984-1996, vždy ve čtvrtek. Vedle Jana Rosáka byli jeho moderátory Petr Jančařík, Rostislav Kuba nebo Jiří Chalupa. Pořad byl pojmenován podle první umělé československé družice a populární se stal především díky uvádění zahraničních hraných i animovaných seriálů. (berg.12)

(více)

Recenze (104)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Šmoulové, Willy Fog, Byl jednou jeden život, Tajemství Selenitů, Ledík, Viking Viky... a plno dalších nezapomenutelných seriálů. Průměrné hodnocení dávám jen z neodpustitelného důvodu, že v posledních cca. dvou letech existence Magionu tvůrci občas špatně odhadli vymezený čas pro plky s hosty mezi seriály a z nedostatku času usekávali i několik minut od začátku nebo konce děje u hlavního (25 minutového) seriálu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Filmová a seriálová pokladnice tehdejšího dětského a pomalu dospívajícího mladého diváka. Nikdy nezapomeneme na tento pořad i na všechny ty filmové slasti s ním spojené. Co jsem měl nejraději, když opomenu pohádky a filmy? Tak asi vždy na konci pořadu, hlasování o příští seriál samozřejmě za pomocí ukázek (kolikrát to byl vážně tuhý boj, kolikrát jsem byl naštvaný že nevyhrál ten můj oblíbený a já musel znovu čekat), na tajemné magické oko, nebo na úchvatnou znělku také nelze zapomenout. To co pro dnešní dítě znamenají dnešní moderní-populární pořady, to pro nás generaci sedmdesátých a osmdesátých let byl Magion s Vegou! Z nostalgie jednoznačně za 5* .*11.4.1984 † 20.12.1996. ()

Reklama

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Hurá, konečně jsem našel svůj dětský plac. Magion byl snad nejlepší, co se na obrazovkách ČTček objevilo. Na tohle těžko může něco mít, vždyť každý si tam našel to svoje. I když jsem se začal dívat až na začátku 90. (narozen 89), tak jsem zažil ještě dobré věci. Pak mi to zrušili, haj*li (ti, nebo ty?). A co mně, nám všem to zrušili. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pravidelná, televízna relácia pre deti a mládež "Magion" sa začala vysielať ešte v dobe spoločnej Československej socialistickej republiky. Vtedy som to považoval za svieži vánok, ktorý občas priniesol niečo zaujímave zo zahraničnej tvorby. Väčšinou sa jednalo o nejaký animovaný, alebo aj hraný, seriál. V šedej programovej štruktúre štátom ovládanej televízie bol "Magion" malou oázou pre spestrenie detskej fantázie. Po roku 1989 sa ešte zopár rokov táto relácia vysielala, ale v rastúcej konkurencii komerčných, súkromých televízií po pár rokoch bola z obrazoviek ČT stiahnutá a postupne upadla do zabudnutia. *** ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Magion byl televizní pořad pro mládež, který začal vysílat ještě za dob komunismu a o několik let přežil i revoluci. Svého času to byl jeden z nejsledovanějších pořadů a v rámci tehdejší konkurence i nejlepší. Bohužel mě po většinu času míjel, protože jsem měl v době jeho pravidelného vysílání tréninky a tak jsem viděl jen sem tam něco. Pamatuji si jeho znělku, Jana Rosáka, Petra Jančaříka a několik dalších drobností. ()

Zajímavosti (1)

  • Magion je název řady malých družic Země, které byly určeny k výzkumu parametrů magnetického pole, ionsféry a plazmatu v okolí Země. Proto byla v úvodní znělce zobrazena družice. (CRYPT)

Reklama

Reklama