Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Určitě vás všechny zajímají další osudy hrdinů oblíbené pohádky Co takhle svatba, princi? Tak tady jsou! Již sám název vám může napovědět, co důležitého se odehraje tentokrát. Princ David a jeho žena Běla se těší na děťátko, které se jim má co nevidět narodit. Jenže princ David si ze všeho nejvíc přeje syna, dědice trůnu, a když v kolébce zavrní holčička, nedokáže se s tím smířit. Navíc platí pravidlo, že se David může stát králem pouze ve chvíli, kdy se mu narodí syn. Když se tedy narodila dcera, musela zmizet ze zámku. Matěj (K. Černoch) za pomoci hodného rybáře Janka (M. Stropnický) ale našel pro holčičku nový domov u dobrosrdečné a láskyplné Magdalény (I. Janžurová), takže o ni bylo dobře postaráno… Nebojte se, jak to tak v pohádka bývá, i tato skočí šťastně. I když to Davidovi chvilku potrvá, vezme nakonec svou dcerku na milost. A opět se můžete těšit na pěkné písničky "Růžičko červená", "Všechno naruby" či "Byl to nebo nebyl král" a oblíbené herce I. Andrlovou, M. Vladyku, J. Bohdalovou nebo P. Nárožného. (Česká televize)

(více)

Recenze (131)

deli06 

všechny recenze uživatele

Rok se s rokem sešel a David je úplně stejné hovádko, jako byl celý první díl, když nepočítáme těch posledních pár minut. Kostýmy jsou pro mě pořád nepochopitelné, ale film příjemně utíká a písničky jsou poslouchatelné. PIGY rádio z nich podle mě úspěšně čerpá dodnes. A jsem ráda, že už nechali zpívat Andrlovou. ()

HouseMK 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní. Ačkoli oproti "jedničce" přibyla opravdu pohádková postava - kouzelná babka kořenářka - hraje se zde na o poznání vážnější notu hraničící skoro s rodinným dramatem. Nazvali byste únos dítěte na nějakých sedm let společně s napjatými vztahy mezi manželi s potenciální nevěrou, vedoucí skoro k válce za pohádkové téma pro děti? Naštěstí je vše řešeno s nadhledem a humorem, o který se kromě opět výborné trojice Nárožný - Bohdalová - Bedrna stará i Jan Hartl coby básník Bujón a maršálek Skamene. Trochu mi vadí hodně přehnané kostýmy. Mimo papundeklu se zde objevují i záběry z exteriéru a Andrlovou konečně nezpívá Bartošová. Apropo písničky - opět moje srdeční záležitost, ikdyž bez takového hitu jako Píseň Babetky. O to víc přibyla hloubka a na rok 87 také poměrně odvážné texty ("Všechno naruby tu je"). Osobně mě nejvíc bere píseň Karla Černocha - "Neklečte princi před mocí". Takže trochu jiná pohádka než uvolněná Což takhle svatba, princi?, nicméně neméně dobrá. Pro mě dokonce výborná. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Všechno naruby je. Nebýt téhle písničky, asi bych nevěděl, jak hodnotit. Už zase sem dramaturg a autor scénáře cpe zpívající děcko (viz Princové jsou na draka), a celá ta zápletka ukrývané dítě, pitomoučký princ, pradlena, králové a Nálepková (proč ji zpívá Heidi, mankote?) je taková „co dům dal a co jsme vzali z jiných pohádek“. ()

Elisebah 

všechny recenze uživatele

Druhý díl k pohádce Co takhle svatba, princi. Snad o malilinko horší než první díl. Ovšem král, královna a komoří opět nemají chybu. Piere Bujon (v královnině podání Piere kujon) je taky neodolatelný. Opět velice pěkné písničky, originální kostýmy, ovšem ty jejich klobouky nemají chybu, ale na hlavě bych je mít nechtěla. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Pro hudební pohádku Ať přiletí čáp, královno! platí to stejné, co o prvním díle. Dobré obsazení, jednoduchý pohádkový příběh a známé písničky především z neustálého přehrávání z gramodesek, které jsme měli jako děti. Sice je to stále to stejné, ale není to ani výrazně horší. Proto rád zůstanu na třech hvězdách a někdy v budoucnu se těším na zopakování s dětmi. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Než odjede Miroslav Vladyka do boje, zpívá s Ivanou Andrlovou na schodech, přičemž je v úvodu skladby vidět novodobý radiátor. (Pepy)
  • Když je král v chalupě na výzvědech, odchází dveřmi na chodbu a dává se doleva. Když na konci pohádky přibíhá Martin Stropnický varovat prince a vychovatele, že se blíží vojáci, tak přichází stejnými dveřmi, ale přímo z venku. (Pepy)
  • Na rozdíl od prvního dílu zde Ivana Andrlová skutečně zpívá. (M.B)

Reklama

Reklama