Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Určitě vás všechny zajímají další osudy hrdinů oblíbené pohádky Co takhle svatba, princi? Tak tady jsou! Již sám název vám může napovědět, co důležitého se odehraje tentokrát. Princ David a jeho žena Běla se těší na děťátko, které se jim má co nevidět narodit. Jenže princ David si ze všeho nejvíc přeje syna, dědice trůnu, a když v kolébce zavrní holčička, nedokáže se s tím smířit. Navíc platí pravidlo, že se David může stát králem pouze ve chvíli, kdy se mu narodí syn. Když se tedy narodila dcera, musela zmizet ze zámku. Matěj (K. Černoch) za pomoci hodného rybáře Janka (M. Stropnický) ale našel pro holčičku nový domov u dobrosrdečné a láskyplné Magdalény (I. Janžurová), takže o ni bylo dobře postaráno… Nebojte se, jak to tak v pohádka bývá, i tato skočí šťastně. I když to Davidovi chvilku potrvá, vezme nakonec svou dcerku na milost. A opět se můžete těšit na pěkné písničky "Růžičko červená", "Všechno naruby" či "Byl to nebo nebyl král" a oblíbené herce I. Andrlovou, M. Vladyku, J. Bohdalovou nebo P. Nárožného. (Česká televize)

(více)

Recenze (131)

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Co si budem, zázrak to není, ale na vynucené pokračování to ujde. Andrlová se konečně zpívá sama, na Vladyku, jako prince, jsem si zvyknul a víc prostoru Nárožnému jen a jen prospívá. Škoda, že zbytek je dost o ničem a i ty písničky jsou na můj vkus až příliš zmožkovější. Už mi prostě není 10 let na na nanana to už se moc dívat nepotřebuju. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování první pohádky se nepovedlo. Bylo to vaření z vody a podle mně to bylo o ničem. Mělo zůstat jen u dobrého konce první pohádky a zbytečně netočit další, která mi jako pohádka teda nepřišla. Spíš to bylo trapný a vnučka byla chudák, když se nenarodila vlastně jako kluk a musela se schovávat před nejbližšími ze své rodiny. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Nebyla jsem vůbec na něco takovýho připravená. Všichni zúčastnění si to asi zhusta užívali a jo, je to strašná prdel. Sice jsem z děje skoro nic nepochopila a hodně se tam zpívalo, ale ten scénář snad psal nějakej zhulenec, to byly pecky. K tomu Vladyka s uchýlnýma vlasama, Nárožnej s vlasama jak upgradeovaná Hejmova hříva, Janžurka co nalejvá miminu víno a vůbec, to snad ani nebyla pohádka, ale sranda to byla každopádně! ()

wendy221 

všechny recenze uživatele

To snad není možný. Takhle nelogickou pohádku jsem dlouho neviděla. Jasný, je to studiovka, navíc před revolucí, ale ten děj vyzníval spíš jako slohová práce žáka z páté třídy...  Když vynechám nechutné sténání Běly a jejich dvorních dam při porodu, absolutně tu dopackali docela slušnou zápletku. Král chce vnuka, jinak nepředá žezlo Davidovi. Narodí se ale malá princezna. Aniž by ji princ viděl, "šoupla" ji Běla Matějovi a ten za zdlouhavého zpívání holčičku schová k místní pradleně. Ta ji bere, kdo ví proč, jako kluka Honzu a chudák malá si tak myslí, že i kluk je. Pozor, a teď přijde ten největší fail: Mělo uběhnout 7 LET od porodu, ale na dějové lince to VŮBEC není poznat! Mně, jakožto dospělému divákovi, to není hned jasné, natož aby to dávalo smysl dětem! Přitom by stačilo aspoň pár záběrů na přírodu, jak proudí potok, jak se mění roční období... A pak prolnutí po těch 7 letech. Mimoto mi hlava nebere, proč si během té doby "nepořídili" další dítě. Nevím, jsem generace konce devadesátek, takže spoustu - zde zmíněných - politických narážek asi nepochopím, ale tím spíš jsem se na pohádku zaměřila jako malé dítě, které si jen užívá děj. Jedna hvězda za Karla Černocha a druhá za pár pěkných písniček. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Opět je to příliš přeslazené těmi písničkami a těmi bohatými barokními kostýmy jako v prvních díle. Na druhou stranu už je to o poznání lepší než předchozí epizoda. Už se netočilo jen v interiérech, ale také venku v zahradě Průhonického zámku. A hlavně ten děj ohledně hledání ztracené vnučky krále je už o poznání lepší než v předchozím díle. [4997. hodnocení, 116. komentář, 61%] ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Než odjede Miroslav Vladyka do boje, zpívá s Ivanou Andrlovou na schodech, přičemž je v úvodu skladby vidět novodobý radiátor. (Pepy)
  • Pro natáčení tvůrci využili prostory zámeckého parku v Průhonicích. (hippyman)
  • Na rozdíl od prvního dílu zde Ivana Andrlová skutečně zpívá. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno