Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(9)

Obsahy(1)

Iveta chce být slavnou zpěvačkou. Cesta vede z dětského sboru přes pěvecké soutěže, nahrávání prvního hitu a desky až k celostátní slávě. Iveta musí přesvědčit rodiče, porotce, producenty, diváky. Tím jediným, který v ní od začátku věří, je Petr Sepéši. Její první láska. Ta, o které se říká, že musí někdy skončit... Jaká je cena splněného snu? Začátek životního příběhu Ivety Bartošové. (Voyo)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (137)

nevermore 

všechny recenze uživatele

Jako hodně mi to oscilovalo mezi 2** a 3*** myslím, že stopáž mohla jít dolů. Zajímavý mi přišlo to nasvícení, někdy na úkor pozadí prostě svítily barevný světla :D Četl jsem, že postava Gotta koupila u lidí šílený hejty, tohle bych asi autorům odpustil, to se nějak věrohodněji dost možná nedalo. Jen celkově mě to vlastně pak už asi ani nebavilo a bylo  to delší než bylo potřeba. VIděl jsem to po dobré Volze, což Ivetě taky nepomohlo. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Třetí Voyo seriál/minisérie, kterou opět táhnou v první řadě herci svými výkony. U Ivety jsou to do jisté míry také ještě kostýmy a vizuál jako takový, který utváří příjemnou dobovou retro atmosféru. Jinak je ale Iveta čistě průměrné drama, kterému podráží nohy jednak určitý zmatek v posloupnosti jednotlivých scén i samotných dílů, dále také nepříliš velká poutavost některých epizod, a také absence širšího dobového kontextu. Tvůrci se rovněž tak trochu báli jít více do kontroverze, seriál je dělaný z mého pohledu velice citlivě a ohleduplně, což mu ale paradoxně ubírá na údernosti a zajímavosti. Za mě je to čistý neurážející průměr. Nic co bych chtěl vidět podruhé. 5/10. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

V podstatě jsem se na to podíval, protože o tom moc pěkně mluvila castingová režisérka u Civala. A nelitoval jsem.  Měl bych k tomu mraky výhrad, ale proč ? Kdyby takhle vypadala většina tuzemské nejenom seriálové produkce, tak si můžeme gratulovat.   Anna Fialová je fantastická a moc krásná herečka, ale trochu mi k Ivetě neseděla, vnímal jsem ji jako více dívčí a jemnější, ale odvedla tak dobrou práci, že jsem na to k závěru zapomněl.  Menší výtku bych ke castingové režisérce měl a snad to tu nečte, když říkala, že ji reakce mrzí... Je to postava Štaidla. To jak se povedlo v Bangeru rozbít Mišíka, aby byl někdo jiný, tak tady se to nepovedlo s Brzobohatým. On nehrál Štajdla, ale sebe. Jo, je výrazný a divácky vděčný, ale jeho výkon je vzhledem k postavě mimo. Možná i klidně 8/10 a je to divný, ale těším se na další rady podobně jako na Crown s tím jak které události tvůrci pojmou. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

No ty vole, to jste té Ivetě zase moc nezlepšili curriculum vitæ. Tohle je spíš takový začátečnický životopisný europass. Že Iveta nebyla nějaká Madonna o které by se seriál točil rozšafněji je zřejmé. Ale taková depresivní, unylá, rozpačitá zbytečnost jakou je tento seriál se jen tak nevidí. Z Ivety je tu škaredá postarší paní, co zpívá jak vyhozená holka z konkurzu Česko hledá SuperStar‎. Povrchně, bez atmosféry, emocí se přemisťuje mezi bytem rodičů a podnájmem, sem tam "zazpívá" a nebo se snaží o přízeň mužů. Sepeši je naopak vykreslen pro většinu diváků šokantně až příliš despoticky a nesympaticky. Plusem je, že jeho představitel se mu vzhledově podobá. Ostatní herci hrají na úrovni levného seriálu, tedy někde pod 50% svých obvyklých výkonů. Na seriál jsem ze zvědavosti nakoukl jak se TV nova vypořádá z vizuálně i hlasově nejkrásnější zpěvačkou ČSSR, do které jsme byli jako mládenci zamilovaní. Po první sérii sestávající se z ubohých tří epizod jsem měl dostatek indicií, že jsem se nedozvěděl nic nového, že komerční seriálová tvorba může být komorní (rozuměj: uspávací), že si nechci kazit svoji platonickou lásku, obdiv k andělské tváři Ivety i jejím životním etapám a že někdo točí projekt o fenoménu, co zná akorát z Wikipedie. Tak můžete to napravit třeba dalším seriálem s názvem DarinkaP.S. Proč tu Ivetu nehrála Patricie Pagáčová - umí zpívat o něco líp (popř. playback) a je to typ Bartošové. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PRVNÍ SÉRIE: Překážek moc překonat nemusela. Alespoň tehdy. Na zkouškách takhle nikdy nezazpívala, udiveně reaguje (mimochodem skvělá) sbormistryně Jana Boušková. Jihlava má být katapultem pro chlapce a děvčata od Aše až po Košice. Skončila vysoko, ale na nepostupovém místě, přesto za ni domů do Beskyd přijíždí (mimochodem skvělý) producent Igor Chmela s dalším účastníkem talentované soutěže Petrem Sepešim, kteří jí mají pomoct (a hlavně sobě) do vyšších pater československé pop music. I když otec (mimochodem skvělý) Miroslav Hanuš nesouhlasí, pohádka může brzy pokračovat, zatímco pasivní, neustále zasněná či vyplašená Iveta se ani nemusí moc snažit či někomu vzdorovat. Zatímco Sepéši (ač Ivetě hlasově nestačí) míří vysoko, ona místy „jen“ vyžaduje důkazy lásky od lidí, kterým je ukradená. Scénář dělá vše za ni, ona prostě jen ve vhodný okamžik potká třeba Ladislava Štaidla. Herecky mi duo Fialová a Vodochodský sedělo. Praze chybí šedivost, životu v komunistické diktatuře se vyhýbáme. Výsledek si nechce nikoho rozhádat, což ovšem vede k jakési beztvarosti. Třetí epizoda za mě nejsilnější. Kvalitativní skok se u DRUHÉ SÉRIE nekonal. Spíš naopak. Majetnický Láďa a pojetí připomínající první řadu. Vymyká se druhá epizoda, která nejprve díky Oskaru Hesovi a natáčení Svatby upírů působí živě a bezstarostně, abychom vzápětí přešli ke skandálu, který hýbal devadesátkami: únos Ivety Romanem Třískou. Byl to moment, který poprvé vystavil Ivetu posměchu národa. ()

Galerie (313)

Zajímavosti (28)

  • Ondřej Ruml během jednoho z rozhovorů pro TV Nova přiznal, že kromě něj byl do role Karla Gotta zvažován také muzikálový herec a zpěvák Lukáš Janota. Nakonec však tvůrci dali přednost právě Rumlovi. (lucij68ee14)
  • V seriálu je znázorněna scéna, kdy po tiskové konferenci k vydání alba „Natur“, které vyšlo v roce 1991, přijde za Bartošovou (Anna Fialová) novinářka, které v kabelce zazvoní mobilní telefon. První hovor z přenosného telefonu byl u nás uskutečněn až v září tohoto roku a šlo o velmi rozměrnou Nokii MD 59, která v té době stála kolem 60 000 Kčs a vážila téměř čtyři kila. I kdyby novinářka telefon vlastnila, což je velmi málo pravděpodobné, do kabelky by se jí nevešel. (Olík)
  • Ve snímku představuje Ladislav Štaidl (Ondřej Brzobohatý) Ivetě (Anna Fialová) písničku „Málo mě zná“ v roce 1988 (cca v čase 01:07:00), přitom tato skladba vznikla již v roce 1987. Navíc Iveta po smrti Petre Sepéšiho (Vojtěch Vodochodský) rozhodně nebyla doma a dál zpívala. (jujec)

Související novinky

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

10.06.2022

Rok 2022 je ve znamení originálních minisérií na Voyo. Poslední úspěch sklidil příběh Ivety Bartošové, od 10. června Voyo představí další dlouho očekáváný seriál. Minisérie Jitřní záře zobrazuje, jak… (více)

Nová minisérie o Ivetě Bartošové na Voyo

Nová minisérie o Ivetě Bartošové na Voyo

06.05.2022

Jaký je skutečný příběh princezny československého popu? Díky čemu v osmdesátých letech Iveta Bartošová prorazila? A jak skončila její první velká láska? Odpovědi přinese třídílná minisérie Iveta na… (více)

Reklama

Reklama