Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (440)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Tak jak globalizace postupuje, zaplavuje nejen datovou a informační síť, ale i herecké obsazení. Místo ruska a orientu tu ted máme čínskou představitelku, která se mi ze všech agentek líbí nejvíc, protože nestaví na vzhledu, ale na schopnostech a jí jediné jsem sto uvěřit že je, byla a vůbec může být agentkou. A zase jsem si našla oblíbence - toho fešáckého blondýna. Ptám se sama sebe, kam na to chodím. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zrovna tak povedená bondovka, jako Zlaté oko. Scénáristé přišli s celkem zajímavou mediální zápletkou, režisér Spottiswoode odvádí (nejen na jeho poměry) nadprůměrnou práci hlavně při akčních eskapádách, Michelle Yeoh nemá chybu, Jonathan Pryce se může směle zařadit mezi vážně skvělé záporáky. Scéna "motocykl-automobily-vrtulník-šňůra na prádlo" je (po Bondově jízdě tankem ve Zlatém oku) asi nejnápaditější okamžik brosnanovských bondovek. ()

Reklama

Sonnery 

všechny recenze uživatele

JB18: Tady se to nejvíc zvrtlo. Vše, co jsem obdivoval na mém nejoblíbenějším hrdinovi je kompletně pryč. Fuč. Už před kulkama neutíká, ale běží jim naproti. Ženy jemně a šarmantně nesvádí, ale jenom š*ká. Příběh se nevyvíjí, ale frčí jede a to jednorázově bez jakého koli vývoje, oddechu, dramatu nebo čehokoli, jak tomu bylo za Conneryho. Bondovská atmosféra nulová. Pravda akční scény jsou skvělé, nápadité. Ale dřív bylo zajímavé sledovat co, jak a kdy Bond udělá nikoli tady. Z Bonda udělali frajera, kterej (se mi zdá) to bere všechno na lehkou váhu, laxně. Je znát předem určitá jasnost jeho nesmrtelnosti. Ač už stojí proti jakékoli hrozbě smrti, tak ho to nechá absolutně chladným. Hodí otočku, uhne spršce kulek ( i těm protivníkovým) a šupajdí si to pro skleničku s martiny. S ničím a snikým nemá problém. Nikdo totiž není silnější, rychlejší, šikovnější apod. Naopak všichni mají dokonalé vlastnosti prvotřídních zabijáků: slabí, většinou střelci slepci, hlavně hloupí, špatní řidiči. Jako bondovka je to chabý a já to hodnotím jako bondovku, ne jako akční film ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Velice dobrá součást bondovské série, Brosnan prostě vrátil postavě agenta Jejího Veličenstva to, co jí sebral tragický Timothy Dalton. Ale Connery je zkrátka Connery, i když, ruku na srdce, staré bondovky jsou už přece jen trochu přešlé dobou, a tak je nám třeba "moderního" Bonda, nové krve. A tu představují především čím dál rovnocennější partnerky, ať už na té správné či špatné straně. Tou nejemancipovanější, nepočítám-li Jinx z Die Another Day, je bezpochyby Wai Lin, kterou hraje skvělá Michelle Yeoh. Jonathan Pryce jako Eliott Carver je ve své roli megalomanského mediálního magnáta přímo mistrovský, dočkáme se samozřejmě i super vychytaného BMW a konečně po půl století James Bond vymění věrného Walthera PPK za "zbraň 21. století" (jak tvrdí její výrobce) - Walther P99. A pokud nevíte jak se dá jet na motocyklu s partnerkou, se kterou vás spojuje opravdu silné pouto, mrkněte se na Tomorrow Never Dies. Nebudete litovat. A málem bych zapomněl - titulní píseň, která bohužel poněkud propadla, nazpívala Sheryl Crow. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najabsurdnejšia a najnaivnejšia zápletka od Moonrakera. Klady: Pierce Brosnan, Teri Hatcher, Michelle Yeoh, Bondsongy, úvodné titulky, M, bohovská akčná scéna na motorke. Zápory: slabý dej, priemerná úvodná scéna, ešte priemernejší úhlavný záporák a jeho poskokovia, ktorí sa priemernými ani nedajú nazvať. Každopádne Tomorrow Never Dies je výdatne zábavná Bondovka a napriek tomu, že GoldenEye mal viac potenciálu, tu som sa bavil lepšie. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (60)

  • Během honičky v Hongkongu pronásledující helikoptéra několikrát visí s „nosem“ dolů na místě, nebo letí jen pomalu, aby někoho rozsekala vrtulí - což není možné, protože každý vrtulník náklonem směrem dopředu zrychluje. (Stejšn)
  • Teri Hatcher (Paris Carver) musela své scény natočit co nejdříve, protože na začátku práce zjistila, že je těhotná. (becki_tu)
  • V úvodní scéně vidíme (těsně před začátkem titulků), jak odlétajícímu letounu L-39 Albatros, pilotovanému Bondem (Pierce Brosnan), vytryskne proti kameře z trysky plamen forsáže. Jenže tento podzvukový letoun přídavné spalování nemá. (Stejšn)

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama