Reklama

Reklama

Šéfka

(seriál)
Česko, 2022, 10 h (Minutáž: 60 min)

Scénář:

Hana Wlodarczyková, Robert Geisler, Tomáš Končinský, Jaroslav Žváček (více)

Hrají:

Kateřina Winterová, Jan Holík, Petr Konáš, Tereza Richtrová, Stanislav Majer, Jan Čenský, Matylda Homolová, Jan Novotný, Jana Stryková, Karel Dobrý (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Kriminální seriál Šéfka představí zcela unikátní pohled na tým vyšetřovatelů a jejich kolegů. Vedle deseti uzavřených případů, totiž diváci budou svědky velmi silných osobních příběhů hlavních postav, které jsou přímo ovlivňovány případy, jež vyšetřují. Seriál ukazuje, jak snadno se sami vyšetřovatelé mohou ocitnout v samotném centru zločinu, a to nikoliv pracovně, ale jako oběti nebo dokonce podezřelí. Tým ve složení major Karla Langerová (Kateřina Winterová), kapitán Richard Čech (Jan Holík) a kapitán Jan Trunpeta (Petr Konáš) vyšetřuje v každém díle případ vraždy, s velmi nečekaným a překvapivým rozuzlením. Karla však na vlastní pěst pátrá ještě na mnohem osobnější rovině – snaží se objasnit případ smrti svého manžela, bývalého policisty, který byl zastřelen ve službě. To spustí řetězec událostí, jenž nakonec ovlivní osudy všech v jejím okolí. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele tata22 k tomuto seriálu (4)

Odhalení (2022) (E01) 

No, zatím dobrý. Ale uvidíme jak se to vyvine. Musím ocenit Kateřinu Winterovou, která tomu hodně pomáhá,. Prakticky jsem jí neznal ale klobouk dolů, jde jí to dost dobře. Ale nechvalme dne pře večerem... Určitě ještě jeden díl dám a uvidíme. Ducha jsem ukončil po třetím díle, to se vůbec nedalo... ()

Zapletení (2022) (E02) 

Jejda, jejda.. První díl docela povedený ale bohužel, stejně jako u Ducha se nám to ošklivě zvrtlo v to nesmyslné klišé o korupci. Je sice pravda, že naše země je korupcí prorostlá a nepochybuji ani na vteřinu o tom, že korupcí se u nás získává většina státních zakázek ale takhle hloupě jak se nám to tvůrci snaží představit v kdejakém seriálu a filmu to opravdu nedělají (čest výjimkám, že pane Rath:-)). Škoda, že to ještě nikdo nepochopil a nepoučil se. Kdejaký scénárista si prostě myslí, že "hloupému" divákovi tohle stačí, a že přeci každý ví, že se to děje tak proč si lámat hlavu s nějakým hlubším proniknutím do problematiky. Kdyby to tak bylo tak už jsou vězení plné korupčníků, ještě k tomu naivně vraždících. A kolik jich v těch vězení opravdu je ? Už mi to vážně nebaví, je to pořád dokola. Možná by to měli na FAMu mít jako předmět jak o tomhle psát a točit, protože tohle se vážně nedá... Bohužel i Kateřina Winterová hodně ubrala a je to výrazně znát, v prvním díle byla totiž excelentní... ()

Rozhodnutí (2022) (E03) 

Jejda, jejda, kam na to ti chlapci scénáristi chodí ? Je zjevné, že o problematice testování léků a s tím souvisejících procesů nemají ani ponětí. Zlá farmaceutická firma (né, že by nebyli zlí), která už neschválený, nevyzkoušený lék má připravený ve skladech v originálních krabičkách ? A nechá lékaře testovat lék na lidech ? Kdyby tohle někdo zjistil tak ta firma končí. To si nikdo nedovolí (Proč by to dělali ???). Kromě toho léky na vzácné choroby nikdo nevyvíjí, z toho není žádný kšeft. Takže je to úplně ujeté. A vykradení pitevny, které nic neřeší, no promiňte, to už asi nemá cenu komentovat. Co se týče další dějové linky tak se nám na odiv staví opět "zlý" developer, ta modla všech scénáristů nepovedených českých seriálů. Né, že by to nebyli grázli a hajzlové, kterým není nic svaté ale zas tak "hloupí" aby vraždili na potkání jak nám neustále TV předhazuje je neprostý "fake". Zas je zřejmé, že o jejich businessu nemá scénárista ani to nejmenší ponětí. Tam vládnou jiná pravidla a hraje se jinak. Jsou to především peníze, které hrají hlavní roli, ne vraždy. Ale co naděláme. Autoři si prostě řeknou, že oni to ví nejlíp, že divák je koneckonců ovce, která o tom stejně nic neví a tak si můžeme dělat a vymýšlet  chceme. Smutné. Škoda, že ty naše komentáře autoři nečtou, takhle se "zlého" developera asi hned tak nezbavíme... Pochopil jsem, že pokud chcete udělat dobrou kriminálku máte v podstatě dvě možnosti: 1) buďto to udělat přesně podle pravdy a pravidel jako jsou udělány Případy prvního oddělení. Evidentně velice úspěšné anebo 2) zkusit z toho udělat parodii nebo nadsázku alá James Bond ve svých počátcích. To je pak případ rovněž poměrně úspěšného českého "Poldy". Všechno ostatní je zcela mimo a je zbytečné cokoliv dalšího vymýšlet. Takhle to je, takhle to funguje a takhle se to osvědčilo. Prosím Vás, pokud někdo potkáte nějakého scénáristu co píše něco jiného a jinak tak mu to řekněte. Třeba bude rád...  Ono to totiž pak vypadá úplně stejně jako když Pražáci natočí filmy či seriál o vinařích na Jižní Moravě a byli se tam jednou podívat ve sklípku.... Výsledek je tím pádem už předem znám. Ani se nedivím Moravákům, že se pak bouří, když z nich dělají "voly" . Howgh ()

Lži (2022) (E04) 

Má to celkem slušnou atmosféru ale stejně jako ve většině českých seriálů je korupce, developeři a padouši popisováni tak zjednodušeným a naivním pohledem až se jednomu nechce věřit, že to tvůrci myslí vážně. Celkem slušně zahrané i zrežírované ale jak říkám, scénář je paskvil, i když uznávám, že jsou k vidění mnohem horší kusy v české TV tvorbě. Zdá se, že tohle téma je neuchopitelné pro většinu tvůrců. Jestli to nebude tím, že ti lidé o tom nic neví, a představují si různá zjednodušení a klišé. Developer je prostě padouch, který vraždí na počkání, má zkorumpované státní zástupce, soudce, policisty a vesele si žije. Takhle to myslím v reálu asi úplně nebude, že ? Nemohu než připomenout, že Dietlovi seriály byly tak oblíbené právě proto, že ten člověk  věděl o problematice, o které píše opravdu hodně a čerpal z osobních zkušeností. Možná to naším novodobým scénáristům na školách zapomněli říci.... ()

Reklama

Reklama