Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Bond. James Bond. A vyráží do své první akce. Tři zabijáci, maskovaní za neškodné slepé žebráky, zavraždí na Jamajce agenta britské tajné služby i jeho sekretářku. Londýnská centrála MI6, vedená odměřeným šéfem M, pošle na Jamajku jednoho z nejlepších agentů s povolením zabíjet – Jamese Bonda. Jde totiž o mnohem víc než o zmizelého spolupracovníka; z oblasti Jamajky podle všeho pochází rádiové rušení, které má za následek vychylování amerických raket z jejich původního kurzu. James Bond neboli agent 007 se hned cestou z letiště musí vypořádat s útočníkem, který se vydává za řidiče z britského konzulátu. Zanedlouho se v centru jeho pozornosti ocitne nenápadný ostrůvek Crab Key, který je ve vlastnictví bohatého čínského podnikatele jménem Dr. No. Ten na Crab Key údajně těží bauxit. Bond však zjistí, že je zde tajná jaderná základna, s jejíž pomocí chce šílený Dr. No ovládnout západní i východní mocnosti... První filmová adaptace literárních předloh Iana Fleminga, natočená s relativně nízkým rozpočtem, odstartovala jednu z komerčně nejúspěšnějších filmových sérii v dějinách kinematografie. Snímek, jemuž za svou hvězdnou kariéru vděčí charismatický představitel Jamese Bonda, skotský herec Sean Connery, vznikl v roce 1962. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (585)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal k této Conneryho klasice. Dlouho jsem starým Bondovkám odolával, ale má to své kouzlo. Dnes už to asi na člověka takový dojem neudělá díky spoustě zažitých klišé. Ani tady nemůžeme čekat nějakou složitou zápletku. Bond je poslán na Jamajku, kde má překazit plány zákeřného Doktora no. Pomáhá mu v tom jeden rybář a úžasná Ursula Andress. Její úvodní scéna na pláži je dnes již kultovní. Nechybí ani klasický bondovský suchý humor. "Jedou na pohřeb." :D ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príťažlivosť snímky s najslávnejším špiónom všetkých čias je založená na početných zábavných efektoch, z ktorých niektoré, napríklad ako charakteristický úvod, používanie vymyslených ale o to príťažlivejších technických vynálezov, či dobrodružné naháňačky, sa objavujú vo všetkých dieloch a stávajú sa postupne nevyhnutným a populárnym rituálom. Ďalším dôvodom úspechu je panujúca atmosféra studenej vojny a rastúci konzumný charakter z neistej spoločnosti. Dr.No nieje síce až tak 100%ný film ako napríklad niekoľko iných Bondoviek, ale na začiatok celej série je veľmi nadpriemerne vydarený. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale no tak dobře. Původní hodnocení bylo až moc přísné a proto hvězdičku přidávám. Pořád platí, že je to prostě taková hodně rozjezdová Bondovka která je spíš detektivkou než akčním filmem a u mě série se slavným agentem naplno odstartovala až Srdečnými pozdravy z Ruska, ale i tady je na co se koukat. Minimálně na krásné lokace, prdelku první a možná vůbec dodnes nejkrásnější Bond girl a samozřejmě Connery ve špičkové formě. Škoda, že záporák má minimální prostor a je jasné, že chvíli poté co přijde na scénu ho musí Bond zabít, ale i jeho krátká ruční výměna názorů mezí ním a 007 se mi líbila a naznačovala určitě do budoucna, že bitky budou rozhodně Conneryho devízou, takže zaokrouhlíme do průměru. Ostatně mimo mizerného QoS si žádná jiná Bondovka nižší než průměrné hodnocení nezaslouží.55% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +první bond, díky němuž a hlavně Connerymu vznikla již dlouhá řada snímků -pochopitelně doba vzniku, a díky tomu vše poplatné době/// No budu přísnej. Podle mě úplně první bondovka postrádá to co máme (mi mladší generace) zarito v paměti díky Brosnanovi a jeho bondovkám na kterých jsem já spíše vyrůstal. Tedy spoustu akce, výbuchů a kolikrát legraci kterou si bond (potažmo film) sám ze sebe dělá. Nebo situace kdy Bond hláškuje a nebo odkazuje na starší snímky. To vše pochopitelně v prvním díle chybý a tak je taky třeba se na tento snímek dívat. Co můžu přiřadit k dobru, tak to, že už zde Bond likviduje protivníky chytře a stylem jakoby o nic nešlo. Závěr je docela megalomanský. A Ursula je fain, ale je potřeba si na ni zvyknout, potom to jejich společné pátrání bylo pěkné. Jo a nesmím zapomenout dodat: chybý zde znělka a pořádná hudba. Ale vím. To příjde časem./// Celkem 66%/// ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Informace o tom, že Connery nosil v roli agenta 007 tupé, měla pro mě stejně devastující účinek, jako kdybych se dozvěděl o sexuálním selhání Eso Rimmera.. První opravdová Bondovka jakožto docela svižný mustr pro ty další - až jsem byl překvapen, jak blízko má i přes svou vousatost k těm současným. Mimochodem, lovkyně perel Ursula Svlečená se umístila na druhém místě v nedávno konané celosvětové anketě o historicky nejdůležitější vylodění. První bylo přistání Kryštofa Kolumba u San Salvadoru (dnešní Bahamy) v roce 1492 a třetí zahájení spojenecké invaze v Normandii na pláži Omaha.. ()

Galerie (203)

Zajímavosti (130)

  • Když Quarrela (John Kitzmiller) pořeže fotografka (Marguerite LeWars), otře si krev z tváře. V dalším záběru ale už žádnou krev na obličeji nemá. (Axarus)
  • Jde o jediný film s Bondem, kde se objeví organizace SPECTRE (SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge, Extortion) bez padoucha Ernsta Stavro Blofelda. (džanik)
  • Uvedení filmu v USA předcházela tzv. Karibská krize. (džanik)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Bude studio MGM na prodej?

Bude studio MGM na prodej?

23.12.2020

Zatímco studio MGM zoufale vyhlíží premiéru další bondovky, jeho finanční situace se zdá být den ode dne kritičtější. Nyní jsme se tak dozvěděli, že už se společnost obrátila na několik známých bank,… (více)

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (více)

Jonny Quest jako akční velkofilm?

Jonny Quest jako akční velkofilm?

18.03.2009

První zmínka o plánech na hranou adaptaci kresleného seriálu z dílny Hanna-Barbera Jonny Quest prosákla ze studia Warner Bros. už někdy v létě 2007. Pak se na ní tak trochu zapomnělo. Těžko ale najít… (více)

Reklama

Reklama