Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 4 Klasická bondovka se Seanem Connerym. Má své vynikající scény, které člověku utkví v paměti a po letech nesledování bondovek si je stále pamatuje. Jen třeba neví, do které conneryovky je zařadit. Thunderball má řadu humorných scén, skvělých akčních sekvencí a zajímavé herce. Spolu s Diamanty jsou věčné a YOLT jde o nejslabší Conneryho bondovku. (Ano, nejraději mám první tři conneryovky.) P. S. Čím více repríz Thunderballu jsem si dal, tím raději tuto bondovku mám. Zkrátka až do YOLT jsou s Connerym všechny výborné. ()

woody 

všechny recenze uživatele

4. bondovka Terence asi nepochopil v čem dělal chyby. Ještě víc jich přidal. Nezáživné akční scény, nevyrazný záporák Emilio Largo (zlatý Maria Brandauer v remaku), namyšlená Bondgirl, minimum pomůcek. Nuda nuda šeď šeď. Tento díl jsem neměl nikdy rád. Pozitiv je pomálu, ale proč si je nevyjmenovat - zbraň zkázy jachta Disco Volante, úvodní píseň a předzvěst odhalení identity megazloducha Ernsta Stavro Blofelda. Jeho žhavá křesla vešla do historie :-) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre túto bondovku sú charakteristické hlavne tie podmorské pasáže, výsledok vtedy ultramoderných filmárskych technológií. A ony skutočne aj dnes pôsobia veľmi efektne. Len sa mi zdá, že sa tvorcovia nechali tými novými možnosťami trochu uniesť a atraktívne harpúnové potýčky natiahli viac než si zaslúžili. Ale budiš, horšie je to s finálnou rádoby zbesilou jazdou v člne s nezmyselne zrýchlenými zábermi mora a útesov. To už naozaj vadí. Inak ale stále vysoký Conneryovský štandard, bondovka, ktorá má šmrnc. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem Bonda žral. I teď ho mám rád, ale po v pořadí čtvrté bondovce jsem se ujistil, že jsou přeceňovány. Začátek je vždycky skvělý. Bond zlikviduje pár lidí, nahodí několik stylovejch hlášek a pak - pak to všechno ztuhne. Začne se to vléct, skoro nic se neděje. Únosy a úniky se stále opakují a některé scény pod vodou jsou strašně dlouhé, nic se tam v podstatě neděje a začíná to být místy nuda ( nevyjímaje závěrečnou podvodní bitvu ). Alespoň, že jsme se více podívali k Blofeldovi a jsou tu skvělý baby. Jinak Connery je samozřejmě vždy výborný, to nepopírám. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Thunderball je první "bondovkou" posunutou do absurdna.Z původní myšlenky o špionážních akcích na pozadí studené války se filmy přesunuly čistě k boji proti tajným organizacím(obzvláště té hlavní),Sověti zde budou nadále vystupovat spíše okrajově,navíc budou často nuceni pod tlakem okolností s Brity spolupracovat v boji za záchranu světa.Ne,že bych proti tomu něco měl,jen už nejde ani tak o špionážní film jako spíše o akční sci-fi,které má s přehledem na 4*. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • V cameu se v Kiss Kiss klubu jako Bondova taneční partnerka představí Diane Hartfordová, žena milionáře Huntingtona Hartforda, který je zmíněn na konci filmu za to, že umožnil natáčení na svém soukromém ostrově Paradise Island. (džanik)
  • Herci a členové štábu poskytovali opakovaná interview. Natáčelo se totiž v době obrovské Bondovy popularity. Sean Connery však svolil pouze k jednomu rozhovoru, a to pro "Playboy". (džanik)
  • Kaskadér Bill Cumming dostal za skok do „žraločího“ bazénu bonus 450 dolarů. (džanik)

Reklama

Reklama