O štěstí a kráse (TV film)
Pohádka
Československo, 1986, 63 min
Libuše KoutnáHudba:
Jaroslav UhlířPlakáty
Pohádka o princezně Marion, pradlence Madlence a kouzelných jablíčkách. Kdo by si pomyslel, že princezna může být nespokojená s tím, že je princezna, a napadne ji, jak dobře by se jí žilo jako pradlence? Však si to také zkusila, protože pradlenka docela ráda vyměnila zámeckou prádelnu za královskou síň. (oficiální text distributora)
Tosim
Tenhle filmíček je důvodem, proč mám televizní pohádky tak hrozně moc rád. Veselý příběh, trošku toho vážna, hezké písničky a humour. V dvojroli Madlenky a princezny můžeme vidět manželku Marka Ebena, která toho vpravdě moc nenahrála...(27.8.2003)
NinadeL
Sice je to už miliontáprvní variace na Price a chuďase Marka Twaina, ale v téhle podobě je to hodně osvěžující :)(10.3.2009)
Webb
Pohádku s povedeným příběhem, výbornými herci, která byla natočená na zámku Červená lhota, doprovází český hudební mág Jaroslav Uhlíř.(24.12.2008)
WANDRWALL
Patrně nejvýznamější pohádka, v které hrála Markéta Fišerová. Jako pohádka pro mě ale mírný podprůměr.(8.8.2010)
duklak2
Na tuto pohádku jsem narazil úplnou náhodou. Nedávno vyšla v levných DVD, ale já si ji nekoupil, protože jsem myslel, že to nebude povedený snímek. Jaké ale bylo moje překvapení, když jsem si ji na CSFD vyhledal a do očí se mi rozzářila červená barva. Z trafik ji vyprodali a já zabrousil na jedno fórum a vyhledal link na stažení. Byl to velmi kvalitní TV rip. Hodnocení číslo 999 a získává ho tato pohádka. Je sobota, těsně před půlnocí a já jsem se právě dodíval na tuto pohádku, která mě v dětství minula. „Kamarádi“ se opíjejí v hospodě a kdybych jim řekl, že si pouštím hodinovou pohádku, tak si ťukají na čelo a považují mě za blázna. V této pohádce jsou velice pěkné písničky. Herecké výkony jsou na úrovni. Zejména Trávníček, který zde překvapivě nehraje prince, ale ušmudlaného kominíka a dále Karel Roden s nudlemi na hlavě. Oba hrají výborně. Dále Vladyka zde hraje asi čtyřprocentního:-). A dodává jeho "teplou" řečí pohádce vtipnost. Mimochodem, celý snímek je komediální. Babička Havelková nezklamala a něco nepopsatelného z ní vyřazuje a možná si ji zařadím mezi nejoblíbenější. Madlenka v podání Markéty Fišerové je kouzelná. Mimochodem asi nemusím zdůrazňovat, že je to jedna z posledních rolí Markéty. Bohužel zanedlouho po natáčení těžce onemocněla a v dnešní době je na invalidním vozíku. Jejím manželem je Marek Eben. Markétě přeji mnoho sil do dalších let života.(8.11.2008)
Ilicka
Nesnesitelně afektovaná hlavní představitelka.. Troufám si říct, že ta třetí hvězda je jen za roztomilého Karla Rodena...(18.10.2008)
Mariin
Při vší úctě se mi nelíbil výběr herců: Markéta Fišerová jako princezna, Karel Roden jako princ či ten nijaký Lubomír Lipský na krále. Vůbec mi v těch rolích neseděli. Celkově jsem postrádal vtip i malebnost (což tak umí konkurentka Libuše Koutné Vlasta Janečková), ani písničky mne nezaujaly. Ale vzhledem k tomu, s jakým zájmem pozorovalo pohádku 11leté děvče, dávám tři hvězdičky.(17.11.2011)
tillit
Pradlenka Madlenka, její nevymáchaná huba a princeznina jakbysmet. Super pohádka, kterou jsem v dětství hrozně moc "žrala".(12.8.2010)
Hejtmy
Parádní pohádka s vynikajicím hereckým obsazením. Kde jinde uvidíte Karla Rodena zpívat? 60%(31.10.2010)
otík
Klasická televizní exteriérová pohádka vyznačující se hezkou hudbou a kupou písniček vypráví příběh dvojčat, z nichž jedna je princeznou a druhá pradlenou, přičemž obě dvě si chtějí své role vyměnit a kouzelná babička jim jejich sny splní. Co to přinese, je všem jasné. Pohádka sice trpí klasickými nešvary (některé písně po několikáté opakované už spíše otravují, mnohé záběry jsou hodně laciné, dvojčata jsou hrány evidentně rozdílnými herečkami), ale ani to nemůže zabránit strávit hezkou chvíli u hezké pohádky.(13.12.2006)
Zdeňka
Snad nejkrásnější televizní pohádka co znám. Nechybí tu smysl pro humor, příjemné písničky a skvělá pohádková atmosféra.(12.7.2008)
haushinkaa
Nemůžu si pomoct, ale Roden je úžasný princ...(3.5.2008)
Styxos
Naprostej souhlas s Tosimem :-)(17.5.2008)
Jaccobos
Znám z toho jednu moc pěknou písničku :)(21.10.2011)
Wishkah
V jednoduchosti je síla(24.12.2008)
Véronique
Milá, veselá a hravá pohádka o pradlence a princezně. Právem patří do zlatého fondu televizních pohádek.(25.1.2008)
mirkaaa
Úsměvná pohádka, která se natáčela v atraktivním prostředí zámku Červená Lhota. Pohádka je vlastně odrazem toho, že každý žijeme svůj život, který bychom si ale občas rádi vyměnili s někým jiným, o kom si myslíme, že se má lépe. A právě takto se cítí pradlenka Madlenka a princezna Marion. Ale když si nakonec své role vymění, zjistí, že vlastně jedna druhé neměla co závidět. Zkrátka každý máme své radosti a trápení, a dokud neokusíme to trpké, nebudeme si vážit toho sladkého. Hlavní dvojroli princezny a pradlenky ztvárnila Markéta Fišerová, ušmudlaného kominíka si zahrál tehdejší představitel princů Pavel Trávníček a sympatického prince Petra ztvárnil Karel Roden. V pohádce si dále zahráli Miroslav Vladyka, Zdena Hadrbolcová, Libuše Havelková a Lubomír Lipský.(2.7.2009)
PollyJean
Příjemná pohádka, která vyčnívá nad průměr ostatních studiovek, Ukazuje zejména talent Markéty Fišerové, velká škoda, že díky okolnostem nemohla hrát dál...Mírně úchylná kreace Miroslava Vladyky a absolutně neprincovský princ Karel Roden jsou další klady tohohle pohádkového příběhu...(22.5.2009)
Jezinka.Jezinka
Roztomilá písničková pohádka s hezkým (tehdy ještě) princem a neméně hezkým (tehdy ještě) kominíkem. Jen nechápu, proč když se narodí dvojčata, tak jsou vychovávána tak extrémně. Nějaká zlatá střední, ono žít na zámku nebylo ve své podstatě nic moc a mít ruce v neckách taky ne.(4.9.2010)
Esles
ona to byla hrozně pěkná holka(15.4.2007)
| Na levném DVD od: | 21.11.2009 Země pohádek |
|---|---|