Reklama

Reklama

King Kong

Trailer 4

Obsahy(1)

New York, 1933. Bezohledný filmový producent Carl Denham hledá představitelku hlavní hrdinky do svého nového filmu. Naivní Ann Darrowová, která nemá žádné angažmá, jeho nabídku přijme a společně s ním a scénáristou Jackem Driscollem se vydají na záhadný Skull Island, ležící kdesi hluboko v Indickém oceánu. Tam filmaři objeví zapomenutou divokou civilizaci uctívající obrovskou opici jménem King Kong. Ann je vzápětí unesena zdejšími domorodci, kteří ji v rámci tradičního rituálu chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se do křehké blondýnky zamiluje. Mužům ze štábu se podaří zachránit Ann z jeho spárů. King Konga omámí, převezou do New Yorku, kde ho chce krutý Denham ukazovat veřejnosti a vydělat tak obrovské jmění. King Kongovi se podaří přetrhnout řetězy a při hledání Ann ukáže městu svou neuvěřitelnou sílu. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (1 255)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Carl Denhem by Peter Jackson pro tentokrát potřeboval k ruce pořádného producenta, který by ho držel více na uzdě. Ono totiž mnohdy méně znamená více a King Kong to (i v prodloužené verzi, která; bohužel; obsahuje především nové scény s dinosaury a jen tu a tam smysluplné doplnění něčeho jiného) jen a pouze potvrzuje. Celá ostrovní pasáž je totiž přeplácaná a plněním svých dětských snů to Peter neomluví. Scény s Kongem a Ann jsou skvostné, ale naprosto upozaděné na úkor dinosauřího nahánění záchranného paktu, což se rychle přejí. Jediná scéna, která v tomto "brakově šestákovém akčním" ohledu funguje, je až ta s Ann, Kongem a triem T-Rexů. V zásadě se dá říci, že pokud je na scéně Kong/Ann, tak je to bezvadné a pokud na plátně nejsou, tak je to průměrné. Ovšem veškeré výhrady berou za své při finálním newyorkském aktu (o stopáži běžného celovečeráku), tam je to za plný počet a bez výhrad. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

King kong funguje paradoxne najviac v scénach kde sa pán prerastená opica nevyskytuje. Tam sa môžme kochať prvotriednymi hercami a Jacksonovým zmyslom pre dynamiku obrazu. Atmosféra New Yorku v čase hospodárskej krízy je zachytená vynikajúco. Horšie je na tom už Ostrov Lebiek. Ten totiž vyzerá ako vystrihnutý z Pána prsteňov, v domorodcoch každý spozná škretov, džungľa pôsobí miestami ako Rivendell a vôbec celkový vizuál ostrova a jeho zachytenie pôsobí ako nepoužité zábery z LOTR (samorejme, že nie je ale pôsobí tak). A tu začína môj problém s Mr. Ape. Od mága Jacksonovho charakteru totiž očakávam trochu kreativity a nie vidieť ten istý prístup štyrikrát po sebe. Scény s dinosaurami sú neskutočne dlhé, zbytočné a nudné. Keby sa zostrihali na desatinu času filmu by to len pomohlo. Newyorský záver je potom už len nudným čakaním na smrť Konga. Vizuálna zložka je síce bombastická, avšak dosť často vidieť čo bolo točené pred modrým pozadím. King Kong je popkorn na ktorý si o týždeň ani nespomeniem. 7/10 ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jsem asi úplná výjimka, protože do teď jsem neviděl žádnou verzi King Konga. Ale ten příběh je natolik notoricky známej, že jsem stejně věděl, o co tam jde. Že to bude kravina, to jsem tak nějak očekával, ale měl jsem nějaký nutkání ten film vidět. Vybral jsem si samozřejmě nejnovější verzi a to zejména kvůli speciálním efektům, o kterejch jsem slyšel, že jsou dost povedený. Navíc má tahle verze i docela vysoký hodnocení. O příběhu se asi nemá cenu moc rozepisovat. Je to taková naivní pohádka a stejně to každej zná. A co se týče triků, tak jsem byl dost zklamanej. Nemělo to moc daleko k Jurskýmu Parku z roku 1993. Sice King Kong už taky má svoje roky, ale znám i starší filmy (a s nižššim rozpočtem), kde to opravdu vypadá, že herci jsou součástí scény. Tady to často vyloženě bije do očí, že se natáčelo před zelenym plátnem. A když se k tomu přidá ukrutná 3-hodinová stopáž, dílo je dokonáno. Filmům od Petera Jacksona se začnu vyhejbat obloukem. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson určitě umí vytvořit tu správně temnou atmosféru, akce mu taky jde, dobře se na to kouká, ještě jsem neviděla tak nádherně odporné domorodce, ale přesto se neubráním dojmu, že méně akce je někdy více, protože pokud z ní nevyjdete, trochu ztrácí na efektu. Závěr byl trošku nudný a zdlouhavý. Jinak velmi hezký film s výbornými herci ( ty si Jackson také umí vybrat) a hudbou, která mi stále připomínala ty staré King Kongy. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jackson se vrátil ke kořenům, ve kterých dokázal z minima vytřískat maximum, což je v tomto případě pohádka, která sice jde odvyprávět za 20 minut, ale přesto díky konečným 3 hodinám nenudí. Je sice pravda, že z první poloviny by se několik scén dalo bez většího protěžování vystřihnout (i když taková narážka na tvůrce původního King Konga, Meriana C. Coopera mě jako jediného v kině rozesmála), ale ta druhá je dokonalou oslavou filmařiny. Triková smršť sice po celou dobu hraničí se samoúčelností, ale jejich obsah je natolik fascinující, že prostě nelze jinak než s otevřenou pusou tiše zírat. Kong opravdu žije a je až s podivem, že mu Jackson dokázal vtisknout natolik reálnou podobu, že mu divák fandí při drsných soubojích o přežití a zároveň jej lituje jako hluboce osamoceného tvora, který zůstal tak sám. Herecká esa (Jack Black v životní roli) jako lidští protihráči jsou bohužel pouhými přihrávači, ze kterých snad jenom Naomi Watts lehce vyčnívá jenom díky tomu, že právě kvůli ní Kong koná. Skvostný závěr je pak už jenom úžasným zlatým hřebem, který je sice možná až příliš sladkým kýčem, ale natolik sladkým a podmanivým, že prostě nelze jinak, než se mu poddat a společně se všemi okolo bez ostychu plakat. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (78)

  • Bojová letadla použitá k útoku na King Konga jsou Curtiss F8C-5/O2C-1 Helldiver vyzbrojená dvěma kulomety Browning AN/M2 a jedním otočným kulometem Lewis Gun Aircraft Version. (HectorHagman)
  • Mnoho scén a dialogů přesně kopíruje původního King Konga (1933). Rovněž poslední věta obou filmů se shoduje. Původně ji měla pronést tehdejší představitelka hlavní ženské role Fay Wray, ale bohužel se natáčení už nedožila. (hippyman)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Peter Jackson a Smrtelné stroje

Peter Jackson a Smrtelné stroje

26.10.2016

Režisér Pána prstenů, King Konga a Hobita si našel další velký projekt. Tentokrát se ale neujme režie, Peter Jackson totiž postapokalyptické sci-fi Mortal Engines dodá jen scénář a zajistí produkci.… (více)

Star Wars a Avengers se Serkisem

Star Wars a Avengers se Serkisem

03.07.2014

Král motion-capture Andy Serkis nemá o práci nouzi. Představitel Gluma z Pána prstenů, kapitána Haddocka z Tintinových dobrodružství nebo King Konga ze stejnojmenného remakeu Petera Jacksona sice… (více)

Návrat Godzilly potvrzen

Návrat Godzilly potvrzen

21.05.2014

Godzilla není v kinech ani týden a už zvládla vydělat přes 200 milionů dolarů. Reboot slavné značky, který je zároveň velkou poctou šedesáti rokům její filmové historie, tak pochopitelně čeká… (více)

Reklama

Reklama