Reklama

Reklama

King Kong

Trailer 2

Obsahy(1)

New York, 1933. Bezohledný filmový producent Carl Denham hledá představitelku hlavní hrdinky do svého nového filmu. Naivní Ann Darrowová, která nemá žádné angažmá, jeho nabídku přijme a společně s ním a scénáristou Jackem Driscollem se vydají na záhadný Skull Island, ležící kdesi hluboko v Indickém oceánu. Tam filmaři objeví zapomenutou divokou civilizaci uctívající obrovskou opici jménem King Kong. Ann je vzápětí unesena zdejšími domorodci, kteří ji v rámci tradičního rituálu chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se do křehké blondýnky zamiluje. Mužům ze štábu se podaří zachránit Ann z jeho spárů. King Konga omámí, převezou do New Yorku, kde ho chce krutý Denham ukazovat veřejnosti a vydělat tak obrovské jmění. King Kongovi se podaří přetrhnout řetězy a při hledání Ann ukáže městu svou neuvěřitelnou sílu. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 255)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Klidně to řeknu narovinu: King Kong je (a vždycky byl) blbost už jen kvůli svému námětu. Koncentrovaná pitomost obsažená v látce o lásce mezi křehkou dívkou a přerostlou opicí dostala v Jacksonově kabátě zvlášť zrůdnou podobu. Protože když do něčeho nalijete 200 milionů dolarů, musíte pro zisk vsadit na nejnižšího společného jmenovatele - respektive výsledek musí být natolik blbý, aby přilákal průměrné masy. A tak se nám tu ksichtí Jack Black, Naomi Watts tančí vtipný taneček gorile, která ji před chvílí chtěla sežrat, námořníci závodí s brontosaury... a nikomu nevadí, že se spousta peněz utopila v povrchním megalomanském kýči, který je možná dobrý v technických kategoriích, ale ve všech ostatních žalostně selhává, nebo lépe - ani se nesnaží uspět. Ne, tenhle přístup nikdy oslavovat nebudu. Průšvih jak hrom a obávám se, že Jackson má svá dobrá léta nenávratně za sebou. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

ŽÁDNÁ DOBRÁ VĚC NETRVÁ DLOUHO, PANE DENHAME. King Kong žije! Už jsem zjistil, co mi na Kongovi 76´ tak vadilo. Vy zkrátka MUSÍTE uvěřit v romanci mezi ženou a opicí. A to je (netvrdím, že ze sta procent!) otázka triků. BTW triky: některé jsou opravdu méně povedené (ale tak dva, tři) a kvůli tomu já menší hodnocení VĚTŠINOU nedávám. V podání Petera Jacksona není Kong tupé, velké zvíře, které NAJEDNOU pocítilo náklonnost ke člověku, ale tvor, který má svůj vnitřní život, i přes pobyt na neznámém ostrově, a jehož povahu přítomnost PRAVÉHO člověka vyvolá. Bude se vám více líbit vztah krásky a zvířete než vztah krásky a spisovatele, proto jsou tak důležité scény "salta" či "západ slunce," nebo "na ledu." Navíc, když King Kong poprvé vezme Ann do náruče a peláší s ní džunglí, budete vám připadat doslova na vlastní kůži, jako by chňapnul vás. A aby to nevypadalo, že se mi líbila jen "zvířecí část", napíšu, že jsem viděl nejlepší herecký výkon Jacka Blacka a skvělou muziku, složenou za ne zrovna "standardní čas", od hudebního mága, Jamese Newtona Howarda. A režijní mistrovství Petera Jacksona je nejvíce vidět na scéně z Empire State Buildingu, kterážto v mých očích vyvolala vlhkost slz. Tak. PS a nic takového jako dlouhodobá výpůjčka neexistuje! ;-) ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, jako by nám z Petera Jacksona rostl nový Steven Spielberg, dojímavý a strhující vypravěč libující si v dobrodružných příbězích, napůl pohádkách, pro dospělé i děti. Protože právě takový je King Kong, tolikrát proklamovaný Jacksonův splněný dětský sen. Úvod vyprávění je krásný zejména kvůli New Yorku 30. let a titulkové scéně, střed příběhu, jenž se odehrává na Ostrově lebek mě trochu rozladil, tady je nejvíce nápadná nestřídmost, o které se mnoho dalších uživatelů zmiňuje ve svých komentářích; hlavně ten přerostlý hmyz a parafráze vetřelců jako by vypadla z béčkových splatterů mladšího Jacksona. No ale ten závěr! Vskutku strhující a dojemný Kong na věži Empire State Building, Kráska a Zvíře...Za ten závěr odpustím Jacksonovi jeho malé škobrtnutí na Ostrově a dám zasloužené 4*. Přeci jen, když si plníte sen, tak je nemožné zachovat si chladnou hlavu a možná právě proto je na Kongovi cítit, že je dělaný od srdce. A to je moc dobře. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

King Kong, král rozporů. A jednoznačně dobrý film. Líbil se mi víc, než jsem čekal, ačkoliv souhlasím prakticky se všemi „obecnými“ připomínkami. Romantická linka je skutečně nešikovně skrouhnutá, rafting s parníkem dle mého naprosto zbytečný, stopáž nadsazená a monotematických sto minut s novými a hnusnějšími příšerkami bez hlubšího smyslu a posléze i zábavnosti doslova ubíjející. Hodně jsem se bál triků. A oprávněně. Kvalita Kongovo provedení se láme mezi záběry od hrudi nahoru a obrázky celku. Zatímco detaily na obličej jsou fantasticky renderované, digitální onanie od hlavy až k patě mají k realističnosti, nebo alespoň uvěřitelnosti extrémně daleko. To mi zabilo bruslící scénu, proto jsem nechápavě kroutil hlavou, když se od krásné Naomini tváře přebíhá na Kongovo nezvládnuté třepání plastovou panenkou. Ani moc nechápu, kde se stala chyba. Proč je New York tak úžasný, zatímco z každého láskyplného pohledu v džungli čučí bluescreen snad až do vedlejšího sálu. Vždyť i to žonglování je digitální... zbytečně. Emoce mi proto neposílal oční kontakt Konga s blonďatou ultrakrasavicí, ale sám Jackson, jenž v mnoha momentech ukazuje svou filmařskou velikost. Newyorské entré, oběť pro Konga a hlavně pozvolný a konečně dokonale soudržný závěr mě přesvědčili, že Kong si těch 70% zaslouží. I když Jack Black zastiňuje všechny v dosahu sta námořních mil, i když Jacksonovo zalíbení v zeleném pozadí je mnohdy kontraproduktivní (zadní projekce s běžící Ann a T-rexovým okem fakt nemá daleko k 50. rokům), i když skvělou honičku s taxíky pohřbí přestylizovaný nástup Naomi v prázdné ulici a ačkoliv skok o tyči nebo rozmazané framey považuju za špičku ve svém oboru (tedy v trapnosti). Jsem zkrátka spokojen, protože po útěku před brontosaury, snad nejostudnější scéně v áčkovém blockbusteru od dob hokeje v Batman a Robin, bych alespoň ty slabé čtyři hvězdy nečekal. Příště ať Peter ubere z plynu a poslouchá své rádce v otázkách obludnosti některých pasáží a bude zase trochu líp. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ano, hodně diskutabilní snímek. King Kong nabídl divákovi úchvatné triky, výbornou hudbu, spoustu adrenalinové akce, mrazivé napětí, oku lahodící exteriéry, silný příběh a spoustu dalších pozitivních věcí, bohužel ale také řadu negativ. Nevadila mi stopáž (za ty cca 3 hodiny jsem se nenudil ani chviličku), či Kong samotný (kritizujte si ho jak chcete, mně přišla ta digitalizace, pohyby i grimasy naprosto promakané, reálné a nevědět, že není skutečný, uvěřil bych, že je fakt živý), štvaly mě spíš drobné detaily (např. záběr na Kongovy porvané a pokousané paže/záběr na naprosto netknuté Kongovy paže, nebo by mě taky fakt zajímalo, jak sakra mohli tak těžkou gorilu jako je Kong, odvézt na té jejich bárce do NY?!), na kterých, nevím proč, Jackson nelpěl, tak jako třeba v LOTRovi a také jsem tak úplně neuvěřil vztahu mezi Ann a Kongem, který se mi zdál dost rozpačitý (radši pominu to šaškování Ann před Kongem, které bylo vyloženě trapné, ale ikdyž jsem vnímal, že mezi těma dvěma NĚCO je, tak mě prostě Jackson o jejich "lásce/silnému poutu či vztahu" zcela nepřesvědčil). Já Peterovi přeju, že si splnil svůj velký sen, ale přesto, že se mi film jako celek líbil, tak si musím postesknout, že si s ním mohl dát větší práci. Snímek hodnotím 4* a ať už je zde o něm napsáno cokoliv, nedá se mu upřít, že je to opravdový filmový zážitek, který rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (78)

  • Herec Andy Serkis, jehož pohyby a mimika se staly předlohou pro animátory při vytváření Konga, měl během dvouměsíčního 'motion capturingu' 132 senzorů na obličeji a dalších 60 pokrývalo jeho tělo. (Reiniš)
  • Herec Kyle Chandler dostal jako suvernýr imitaci plakátu Bruce Baxtera, který poté jeho žena pověsila doma v ložnici. (Roman.Ticka)
  • King Kong se ve filmu objeví až v 67. minutě, jeho tvář pak až skoro v 69. minutě. (David661)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Peter Jackson a Smrtelné stroje

Peter Jackson a Smrtelné stroje

26.10.2016

Režisér Pána prstenů, King Konga a Hobita si našel další velký projekt. Tentokrát se ale neujme režie, Peter Jackson totiž postapokalyptické sci-fi Mortal Engines dodá jen scénář a zajistí produkci.… (více)

Star Wars a Avengers se Serkisem

Star Wars a Avengers se Serkisem

03.07.2014

Král motion-capture Andy Serkis nemá o práci nouzi. Představitel Gluma z Pána prstenů, kapitána Haddocka z Tintinových dobrodružství nebo King Konga ze stejnojmenného remakeu Petera Jacksona sice… (více)

Návrat Godzilly potvrzen

Návrat Godzilly potvrzen

21.05.2014

Godzilla není v kinech ani týden a už zvládla vydělat přes 200 milionů dolarů. Reboot slavné značky, který je zároveň velkou poctou šedesáti rokům její filmové historie, tak pochopitelně čeká… (více)

Reklama

Reklama