Reklama

Reklama

King Kong

Trailer 2

Obsahy(1)

New York, 1933. Bezohledný filmový producent Carl Denham hledá představitelku hlavní hrdinky do svého nového filmu. Naivní Ann Darrowová, která nemá žádné angažmá, jeho nabídku přijme a společně s ním a scénáristou Jackem Driscollem se vydají na záhadný Skull Island, ležící kdesi hluboko v Indickém oceánu. Tam filmaři objeví zapomenutou divokou civilizaci uctívající obrovskou opici jménem King Kong. Ann je vzápětí unesena zdejšími domorodci, kteří ji v rámci tradičního rituálu chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se do křehké blondýnky zamiluje. Mužům ze štábu se podaří zachránit Ann z jeho spárů. King Konga omámí, převezou do New Yorku, kde ho chce krutý Denham ukazovat veřejnosti a vydělat tak obrovské jmění. King Kongovi se podaří přetrhnout řetězy a při hledání Ann ukáže městu svou neuvěřitelnou sílu. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 255)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

PJ si splnil sen, ale mě zklamal. Ne každý velkofilm musí mít tři hodiny. První polovina je téměř ubohá, až na pár drobností nudná a natahovaná. Vytváření atmosféry nefunguje, chemie mezi Brodym a Naomi taky ne. Výprava filmu mi připadala ošizená, rádobyatmosférické mázlé záběry nefungovaly. Triky nevyrovnané. Zato vyhypeovaná bitva s tyranosaury mě mile překvapila, Je promyšlená a napínavá. Jackson skoro úplně zapomněl na to, co mohlo tenhle film dělat srdcervoucím dojákem ( např. Titanic ) - vztah Konga a Ann. Kameraman Andrew Lesnie mě s tím svým poletováním a neustálým kroužením začíná iritovat. 70%. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

kritizovat umí každý.. i já bych to dokázala.. protože King Kong se chybami jenom hemží.. okatě je vidět počítačová technika... a celkový dojem je umělý.. scéna kdy se splaší dinosauři bych úplně vymazala... a scéna s brouky.. nebo co to bylo za potvory též.. a dílo bych pojmenovala dlouhá cesta za King Kongem.. protože Kong sám se tam obejví tak polovinu filmu... a to jsem ještě schovívavá :) ale dá se dát tomuhle sympatickému opičákovi míň jak průměr?? to mi moje srdíčko nedovolí.. a hlavně za skvělý herecký výkon Naomi... scény kdy se koukají z očí do očí.. že ani slova nejsou za potřebí.. Vás tak chytnou.. a její psí oči rozbrečí.. musím dát 60% :) ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

ŽÁDNÁ DOBRÁ VĚC NETRVÁ DLOUHO, PANE DENHAME. King Kong žije! Už jsem zjistil, co mi na Kongovi 76´ tak vadilo. Vy zkrátka MUSÍTE uvěřit v romanci mezi ženou a opicí. A to je (netvrdím, že ze sta procent!) otázka triků. BTW triky: některé jsou opravdu méně povedené (ale tak dva, tři) a kvůli tomu já menší hodnocení VĚTŠINOU nedávám. V podání Petera Jacksona není Kong tupé, velké zvíře, které NAJEDNOU pocítilo náklonnost ke člověku, ale tvor, který má svůj vnitřní život, i přes pobyt na neznámém ostrově, a jehož povahu přítomnost PRAVÉHO člověka vyvolá. Bude se vám více líbit vztah krásky a zvířete než vztah krásky a spisovatele, proto jsou tak důležité scény "salta" či "západ slunce," nebo "na ledu." Navíc, když King Kong poprvé vezme Ann do náruče a peláší s ní džunglí, budete vám připadat doslova na vlastní kůži, jako by chňapnul vás. A aby to nevypadalo, že se mi líbila jen "zvířecí část", napíšu, že jsem viděl nejlepší herecký výkon Jacka Blacka a skvělou muziku, složenou za ne zrovna "standardní čas", od hudebního mága, Jamese Newtona Howarda. A režijní mistrovství Petera Jacksona je nejvíce vidět na scéně z Empire State Buildingu, kterážto v mých očích vyvolala vlhkost slz. Tak. PS a nic takového jako dlouhodobá výpůjčka neexistuje! ;-) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Novodobý Jacksonův King Kong je perfektní, napínavý a občas i komediální, s nádhernou výpravou i s poutavým příběhem, plný dokonalých trikových soubojů titulní přerostlé opice s dinosaury, lidmi i stroji. Jediný problém je, že tu story už všichni znají a tři hodiny sledování digitálních triků jsou více než dost. Jenže vystřihněte to, když to stálo tolik peněz. Přesto se mi film líbil. Trailery: http://www.csfd.cz/film/116618-king-kong/videa/# ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No sice to neni tak kulervouci jako Pan Prstenu, ale rozhodne vymack Jackson z King Konga maximum. Prakticky jedinej problem filmu je ten, ze me nejak zvlast nebere postava King Konga, tim nemyslim v tomhle filmu, ale obecne ve vsech filmech. Bohuzel Jackson pocita s tim, ze bude mit divak tuhle prerostlou opici rad a uvidi v ni neco vic nez jen tupy zvire. Ale tady sem ho precejen mel radsi nez v ostatnich filmech, takze se to Jacksonovi v podstate povedlo. Triky jsou naprosto uchvatny, vsemu samozrejme vevodi Kong, ale dobre je udelany vse, az po ty nejmensi mouchy. Prvni hodinka filmu je jen takovy cekani na Konga, ale vse plyne v pohode, obcas tu je nakej vtipek a film nenudi. Napadlo me, jak by vypadal Titanik, kdyby ho tocil Jackson, protoze tady s lodi dela dost dobry veci. Pak je hodinka na ostrove a to je prakticky jedna velka rezba a souboj s dinosaurama je neuveritelne vostrej. Pak me taky zaujaly ty zizaly, co vyplazovaly zuby, nebo co to bylo, ale tady uz to Jackson mozna s potvorama prehnal. No a posledni hodina se opet odehrava ve meste a tady se najde malicko zbytecnejch scen. Co se tyce hercu, tak Naomi je fakt kouzelna, hlavne na lodi, nez se dostanou na ostrov (akorat to, jak s ni Kong mava a hazi, by ji asi tak za pet minut zabilo), Brody je v pohode, jen mu tu zmenu ze scenaristy na akcniho hrdinu clovek moc neveri, potesi Andy Serkis a Jack Black se s asi nejvaznejsi roli svyho zivota vyporadal dobre, ale presto furt nechapu, proc ho Jackson obsadil. Dal uz staci zminit jen uchvatny kulisy, dokonala kamera a skvela hudba. Mozna, ze jsou 3 hodiny krapet prepiskly, ale ja se nenudil ani chvily a bavil jsem se snad jeste vic, nez kdyz sem film videl poprve. Nejlepsi film o King Kongovi. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (78)

  • Peter Jackson snímek teoreticky mohl natočit už na konci devadesátých let minulého století, ale kvůli filmům s příbuznou tematikou jako Velký Joe (1998) a Godzilla (1998) se studiu nový remake točit příliš nechtělo. Universal se původně o produkci dělil ještě s Miramaxem (tehdy ještě pod patronátem bratrů Weinsteinových), a v hlavní roli se mohla objevit Kate Winslet po boku George Clooneyho či Roberta De Nira. (imro)
  • Digitální New York, vytvořený pro trikové scény, čítal 90 tisíc propracovaných modelů domů. (HellFire)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Peter Jackson a Smrtelné stroje

Peter Jackson a Smrtelné stroje

26.10.2016

Režisér Pána prstenů, King Konga a Hobita si našel další velký projekt. Tentokrát se ale neujme režie, Peter Jackson totiž postapokalyptické sci-fi Mortal Engines dodá jen scénář a zajistí produkci.… (více)

Star Wars a Avengers se Serkisem

Star Wars a Avengers se Serkisem

03.07.2014

Král motion-capture Andy Serkis nemá o práci nouzi. Představitel Gluma z Pána prstenů, kapitána Haddocka z Tintinových dobrodružství nebo King Konga ze stejnojmenného remakeu Petera Jacksona sice… (více)

Návrat Godzilly potvrzen

Návrat Godzilly potvrzen

21.05.2014

Godzilla není v kinech ani týden a už zvládla vydělat přes 200 milionů dolarů. Reboot slavné značky, který je zároveň velkou poctou šedesáti rokům její filmové historie, tak pochopitelně čeká… (více)

Reklama

Reklama