Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Valak se vrací společně s Michaelem Chavesem, který zase a opět potvrzuje post průměrného režiséra ( Je škoda,že Conjuring Universe dostal na starost zrovna Chaves, který po La Loroně měl dostat jasnou červenou, ale z neznámých důvodů je na režijním křeslě opět on). Na Nun 2 je nejzajímavější opět samotné prostředí ( města, ulice, dobové zasazení), které je netypické a neokoukané, bohužel děj není příliš zajímavý a je to bohužel docela Nůďo. Valak je na scéně méně, než bych si přál a místo strašení a hororové zábavy, dostáváme spíš nezáživné dialogy s nezajímavými hrdiny. Občas Chaves vymyslí zajímavou atmosférickou scénu ( časopisy- jediný funkční jump scare), ale zbytek lekaček nemá potřebné grády ( Paradoxně větší jumpscare měl Equalizer !!  ). Trochu mi vadilo, že místo Valaka, zde musel řádit i posedlý chlap, který zkrátka není děsivý, byl zbytečný a když už mám ve filmu Valaka, nač to kombinovat někým dalším. ( Byť ten kozel byl překvapivě fajn). Do průměru to u mne zachraňuje až samotné finále, které je překvapivě akční a dlouhé a říkal jsem si, že kdyby se celý film nesl v takovém tempu hororové divočiny, tak by to byla jízda jak svině, jenže ten závěr spíše probere diváka z nudy/polospánku ( ne ani energy nepomůže). Za mne teda další průměrná mainstream duchařina, která je řemeslně slušná, má pěkné lokace, ale nevyužívá naplno potenciál děsivého Valaka a většinu času jede jen na půl plynu. Kdo však nemá příliš nakoukáno, tak Nun 2 neurazí. 55% ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Vizuálom, atmosférou, hudbou a zvukom to bolo podstatne lepšie, ako prvá časť, ale to je tak asi všetko. Slabý pokus o vylepšenie renomé, ktorý zlyhal opäť pri réžii, ktorá určite nezahviezdila ani pri jednej časti z univerza Conjuring, ktorú mal na starosti Michael Chaves. Vyvolať dojem majstrovského hororu "ľakačkami" a "vyskakovacou" Mníškou každých 5 minút rozhodne nebol rozumný ťah a opäť to skĺzlo do roviny prvoplánových hororov. A to nevravím o scenári so zakopanými očami, na ktoré svieti červený laser. Už som prestal očakávať nejaký progres a ostanem zrejme asi iba pri prvých dvoch častiach univerza z dielne Jamesa Wana. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chaves rozhodně není dobrou volbou co se týče filmové kvality, ale peníze Warnerům nosí do kasičky poctivě, takže divák sice může frflat nad stále stejnou šablonou tohoto zdá se nekonečného universa, ale to je asi tak všechno. Sestra se samozřejmě znovu vrátí ve třetím díle. Všechny postavy ostatně přežily a pojede se nanovo. Příště kostel v Anglii? Jen tipuju :) 40% PS: Kozel více než potěšil. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

První díl se mě líbil, žel to bylo to jediný co mě utkvělo v hlavě. Tady jsem se do toho nemohl dostat hlavně v první půlce. Pak už jsem se v tom orientoval, přesto ač se to snažilo a celkem to mělo i atmosféru, to nějak na mě nepůsobí. O další pokračování ani moc nestojím. Ta černá jeptiška mě tam neseděla, nevím proč, ale nehodila se tam. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mě citelné zklamání. Už ani wanovky nejsou jistotou, že dostaneme kvalitní horor, pokud jej netočí přímo on sám. Conjuring univerzum se rozvětvilo do nejrůznějších směrů a vzhledem k rozpočtům na sebe stále dokáží vydělat, ovšem, ačkoliv je Valak stále stejně děsivý, nemá to už to štýlo jako v době prvního Conjuringu a v průběhu filmu jsem se už začal nudit. Příště už budu obezřetnější a ještě více omezím horory. Cením však ale Warnery, že poměrně brzy davají své filmy na HBO MAX a navíc v UHD kvalitě. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Film bol v Libanone zakázaný kvôli "hanobeniu kresťanstva". (Arsenal83)
  • Ve filmu můžeme vidět obraz, na kterém je vyobrazen Valak. Stejný obraz již byl ve filmu V zajetí démonů 2 (2016). (Kejf.)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama