Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První interaktivní film na světě, ve kterém diváci mohou zasahovat do průběhu děje. U dveří hlavního hrdiny filmu pana Nováka (Miroslav Horníček) zvoní jeho sousedka. Je téměř nahá. Oblečena jen do osušky si omylem zabouchla dveře svého bytu a nyní pana Nováka prosí, aby ji pustil k sobě domů. Co teď? Mladá dáma v prekérní situaci prosí o pomoc. A je velmi půvabná. Na druhé straně se každou chvíli může vrátit domů manželka pana Nováka, která má navíc dnes narozeniny... STOP! zvolá moderátor vcházející na scénu a děj filmu se opravdu zastaví. Nyní je řešení této prekérní situace na divácích... Vpustit nebo nevpustit? Zelené tlačítko na křeslech diváků znamená vpustit, červené odmítnout... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Vtipné, zábavné, originální. Škoda, že divákova možnost volby je jen iluzivní, protože děj se po chvíli vždy dostane tamtéž, ať už zvolíte jakoukoli možnost. Podle mého je Kinoautomat skvělým vynálezem, kterého však zatím nikdo nedokázal smysluplně využít. Otázkou je, zda to vůbec jde, nebo je to jen zajímavá, ale slepá ulička vývoje filmu (dobře se dá ale využít například v počítačových hrách). Tak zůstává Kinoautomat stále ve fázi experimentu a Činčerův film je už 40 let prototypem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V kine/divadle je premietanie a uvádzanie Kinoautomatu nesmierna zábava. Samozrejme musí byť vtipný moderátor, čo Matonoha zvládol a je otázka, či záleží aj na výbere možností. Osobne sa domnievam, že je to úplne jedno a v tom vidím menší nedostatok, alebo ako to lepšie nazvať, celého geniálneho projektu. Záver taktiež nijak zvlášť negraduje, avšak objektívne treba uznať, že nakrútiť niekoľko bláznivých záverov by bolo nad finančné a časové možnosti tvorcov. Dúfam, že tento projekt nikdy nezmizne z kín a bude predvádzaný ešte ďalším generáciám. Osobne by som privítal aj nejaké stretká fanúšikov, kde by sa rozoberali všetky rozvetvenia, na akom predstavení sa rozhodnutia divákov najviac líšili, čo z toho vyplýva a tak ďalej... ()

Reklama

Asgy 

všechny recenze uživatele

Moje první a na dlouhou dobu asi poslední zkušenost s interaktivním filmem. Pokud bych měl Kinoautomat hodnotit jenom z hlediska kvality filmu, tak jsem možná čekal trošku víc - hlavně příběh mohl být o něco lepší a snad i delší. Ale celkově je pro mě Kinoautomat výborným zážitkem, který si stojí za to vyzkoušet osobně. Jinak moderátor Josef Polášek působil celkem dobrým dojmem, až na ten moravský přízvuk, o který se občas pokoušel :-). ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který je zábavné zkusit si na vlastní kůži - mačkat tlačítka s pocitem, že můžete ovlivnit děj filmu, je prostě zábava sama o sobě. A máte z toho takový zážitek, že vlastně ani nevíte, co na vás působí víc - jestli film, nebo mačkání tlačítek. Nápad, který má potenciál, ale v dnešní době poněkud zpomaluje přítomnost moderátora (dříve Miroslav Horníček, dnes Tomáš Matonoha) - vypnutí filmu v nejnapínavějším momentu, aby se mohlo hlasovat tomu dodává atmosféru, ale promluva moderátora (byť zábavného a vtipného) před samotným plátnem značně zpomaluje a odvádí pozornost od samotného filmu. Každopádně česká rarita, která i v dnešní době neztratila nic na přitažlivosti - kdo by si nechtěl zmáčknout hlasovací tlačítko? :-) 75% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kuchař Sváťa se časem okoukal, tohle mohlo být ve své době jedničkou, ale dvd verze s neustále vyrušujícím Hrubešem, a taky bouda, které se tvůrci dopustili u první volby (pitomá smyčka, kterou jsme se dostali přesně tam, kam jsem volbou nechtěli) ruku v ruce s omšelostí způsobenou stářím projektu, u mě stačí na pouhé 3 hvězdičky, z nichž jedna je za skoro nahou blondýnku, druhá za skvělého Horníčka, a třetí za Somra s Macháčkem. Mimochodem, na dvd, je i anglická verze filmu, v ní neprovází Hrubeš, asi ji někdy zkusím. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Jde o vůbec první interaktivní film na světě. (Letní filmová škola)
  • V roce 2008 bylo vydáno interaktivní DVD. Také tato verze filmu je doprovázena výstupem moderátora v klíčových okamžicích, kdy má divák možnost volby. Moderátorem v české DVD verzi byl Eduard Hrubeš. (sator)

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Reklama

Reklama