Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (více)
Trailer 1
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Předloha:

H.P. Lovecraft (povídka), Michael Shea (povídka) (více)

Hrají:

Guillermo del Toro (průvodce), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (156)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Na tomhle sem se fakt těšil a po skončení, se nedá říct, že by mně nějaká povídka vyloženě zklamala, ale přesto mám nějaké ty výhrady. A začnu tou největší a to je, že velká většina povídek skončí tak nějak neuzavřeně, jako ta povídka skončí a divák do jisté míry ví, jak to dopadlo s hlavním protagonistou, ale přesto tam něco chybí. A přitom by stačil obyčejný novinový titulek a nebo nějaký dovětek, který by tak nějak uzavřel. Je tedy pravda, že některé povídky sou uzavřeny výborně a nic bych na tom neměnil a sou to Hřbitovní krysy, Snění v domě čarodějnic a Šum křídel, tyhle povídky sou výborně uzavřený a nezůstává žádný otatník, ale a nebo něco podobného. Ale nejslabší podívdkou, překvapivě Pickmanův model, nejenže je tam úplně debilní a zbytečený jump scare, ale zároveň povídka, dle všeho skáče v časovém období a to časové období neni nijak ohraničeno. Hlavní hrdina se v druhé polovině, snaží vyřešit ony problémy a vidíme ho psychicky a fyzicky na dně, ale přitom ještě před minutou byl v pohodě. Tohle třeba povídka Snění v domě čarodějnic, zvládá výborně, hlavní hrdina má problémy a jeho proměna v trosku, je nám ukázána, vidíme, jak nemá dostatek peněz, jak ztrácí přátelé a všichni od něho dávají ruce pryč, takhle to má správně vypadat. Prohlídka je moje nejoblíbenější povídka, sice tam trochu chybí, nějaký to douzavření, ale neni to tolik do očí bijící. Šum křídel a Mimo, používají takovaný "slow burn" efekt vyprávění, ale obě dvě se mi líbili a ano Šum křídel, neni vyloženě horor, ale zase to má nejlepší herecké výkony. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ťažko povedať, prečo táto hororová antológia nezabodovala až tak, ako sa očakávalo. Každý príbeh je iný, niektoré sú dokonca diametrálne odlišné. Poväčšinou ide o klasické lovercraftoviny so všetkým (trashom) čo k tomu patrí. Niekedy je to dejovo hutné a chceli by ste viac, inokedy by sme si vystačili aj s polhodinovými epizódami. Preto ma mrzí, že tvorcovia nenakrúcali podľa vhodnosti námetu a scenára, ale aby to všetko malo hodinu. V tomto smere mohli prejaviť viac odvahy. Každopádne v Halloweenskom období určite tento retrom nasiaknutý seriál potešil. A už aj ten Guillermo pripomína Alfreda. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro mal v hlavne vždy zaujímavé nápady a príbehy, ktoré chcel určite divákov ukázať. Jeho kabinet kuriozít mu to umožňuje a tak s pohľadu tvorcu, producenta a sprievodcu nám predstaví 8 krátkych príbehov, ktoré zrežíroval vždy iný režisér. Prvé príbehy a diely sa mi dosť ľúbili (Lot 36, Graveyard Rats, The Autopsy, Pickmans Model), no zvyšné štyri ma už moc nebavili a niektoré mi prišli doslova otrasné (The Outside, The Viewing). Tak či tak hororový gurmáni by si nemali nechať ujsť tieto nechutné špecialitky. 65% - 3* ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Plné úžasných hororových chvíľ, ale ako celok funguje len máloktorá poviedka (povinne vypichujem Pickmanov model). Škoda, že aj medzi filmármi je skoro každý iba veľkým hororovým nadšencom, ale skoro nikto nemá potrebu tento žáner pestovať a rozvíjať. Akoby nikoho nezaujímalo, že záhrada, na ktorú sa všetci budú chodiť iba pozerať a trhať si z nej, tá jedného dňa skončí v prachu... ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Osem strašidelných poviedok, ktoré uvádza Guillermo del Toro. - Na to, kolko rokov tento projekt vznikal, je to pre mňa kolosálnym sklamaním. Jediná poviedka, ktorá ma výraznejšie zaujala, je Graveyard Rats, v ktorej sa parádne prelína Monster horor s nadprirodzenými prvkami a dej sa odohráva v klaustrofobických tuneloch pod cintorínom. Inak sa všetko pohybuje medzi jednou a dvoma hviezdičkami, pričom sú takmer všetky poviedky po celý čas skôr drámou a na konci sa objaví nejaké hororové prekvapenie. Nepomohli tomu ani zvučné herecké mená a preceňovaní hororoví režiséri. Ak je toto to najlepšie, čo Netflix pred Halloweenom pre hororových fanúšikov prichystal, tak nás asi v láske moc nemajú. A Guillermo del Toro? No, nenávidím body shaming, ale keď sa človek zadýcha po pár vetách, mal by so sebou niečo robiť. ()

Galerie (186)

Zajímavosti (19)

  • Seriál měl mít původně název „Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight“. (Arigato)
  • V epizodě zazní celkem 6x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama