Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná série podobenství o Jediích z prequelové éry. Ponořte se do životů dvou výrazně odlišných Jediů – Ahsoky Tano a hraběte Dookua. Oba budou čelit zkouškám a budou postaveni před volby, které určí jejich osudy. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

Dejvecd 

všechny recenze uživatele

Ako horlivý fanúšik Star Wars, môžem s čistým srdcom povedať, že Tales of The Jedi ma bavilo. Bavilo ma celkové preskúmavanie postáv (hlavne Dookua, ktorého motívy boli úžasne vysvetlené). Bavilo ma, že sa konečne nejednalo o mišmaš akcie a cameií, ale zmysluplný príbeh s jasným cieľom. Škoda len, že to bolo také krátke. 8/10 ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Krátké příběhy ze světa Star Wars, kdy tu máme klasickou animavanou grafiku z Klonových válek a o něco víc z pozadí postav Ahsoky a Dooku. Člověk si po zkouknutí trochu řekne, že je to velice nahodilé, protože každý díl se odehrává v trochu jiném časovém úseku. Tohle je bohužel vedlejší produkt toho, že se autoři snažili tohle vydat, protože by to byla škoda, kdyby se to nedostalo k divákům. Někde jsem totiž četl, že tohle jsou příběhy, které byly už delší dobu sepsané a zůstaly v šuplíku, kdy se nedostaly (něco jako vystřižené scény) do žádné ze sérií Klonových válek. Divák tak dá zapravdu autorům, že to poukazuje na několik opravdu zajímavých momentů, které utvářeli jednotlivé postavy nebo rozhodovali o jejich pohnutkách. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Retconny, fanservice a ošklivá animace k tomu. Epizody s Dookum obstaraly děj, který chyběl v Klonech útočí, epizody s Ahsokou ale neřekly vůbec nic (že patřila k nejlepším Jediům ví každý díky Clone Wars), přičemž pátý díl nebyl ani nijak vypointovaný (alespoň ne pro ty, kteří Clone Wars nesledovaly). Vlastně úplně zbytečná a banální hodina a půl Star Wars, ve kterých se Filoni už jen opakuje. Nejvyšší čas to předat někomu novému. 6/10 ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Ďalšie rozšírenie Star Wars sveta a opäť kvalitná odmena pre fanúšikov. Nádherná Clone Wars animácia a dĺžka epizód umožňujúca pozretie na šupu. Ahsokine časti síce trochu slabšie, ale hlavne preto že tie Dookuho boli brilantné. Hlboké, deprimujúce a rozvíjajúce jeho charakter aj na malom priestore. Keď sa nad tým zamyslím, škoda že seriál nespravili aspoň na 10 časti. Vtiahol by viac ako len na oddych v obľúbenom univerze. 8/10 ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se dočkali, konečně jsme se podívali do doby před Skrytou Hrozbu a stálo to za to. Dooku si u mě rozhodně polepšil a stoupl o laťku výš. Všechny tři epizody s ním nám nabídli pěkný příběhový oblouk, který krásně zmapoval vzestup tohoto sithského lorda. Samotná čtvrtá epizoda je špičková a jen těchto 18 minut pozvedává celý seriál o hodnocení výše. Co se týče Ahsoky, tak pěkný rozjezd, po kterém následovala zajímavá epizoda s cvičebním plánem. Co mě ovšem mrzí je finální epizoda, která mi přeci jen nepřišla příliš zajímavá. A ještě k tomu doslova ničí předem daný kánon. Mám na mysli knihu Ahsoka ze které si tento díl dělá doslova prdel. Zbytek jako je animace, hudba atd. snad ani nemá cenu zmiňovat, protože jak už to u Star Wars bývá, je to precizní práce. Bohužel nebýt tohoto nepovedeného konce, bylo by to možná i těch 9. Tentokrát jen 7/10. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Ahsoka Tano se narodila 36 BBY. (Veskoslav)
  • Planeta Raxus Secundus, zjednodušeně Raxus, sloužila jako hlavní sídlo Konfederace nezávislých systémů během Klonových válek a její hlavní město bylo sídlem konfederačního senátu. (Veskoslav)
  • Když se narodí příslušník rasy Togruta, tak jeho obličej je pokryt většinou pouze tečkami, postupem času a během dospívání se jejich vzhled mění a finální podobu vidíme pak v dospělosti. Můžeme to vidět u malé Ahsoky, která na obličeji měla jenom 4 nepatrné tečky, kdyžto v dospělosti je její obličej pokryt spletitou sítí bílých linií. (Veskoslav)

Související novinky

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

16.11.2022

Přes nadšené reakce kritiků i diváků se nejnovějšímu seriálu ze světa Star Wars ne a ne podařit přilákat k obrazovkám nové diváky. Andor má na Disney+ tristně nízká čísla, a protože i samotné studio… (více)

Reklama

Reklama