Reklama

Reklama

Monstrum

(seriál)
Trailer 1
USA, (2022–2024), 9 h 53 min (Minutáž: 45–63 min)

Hrají:

Evan Peters, Richard Jenkins, Niecy Nash, Michael Learned, Molly Ringwald, Karen Malina White, Penelope Ann Miller, David Barrera, Shaun Brown (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(11)

Obsahy(1)

Usvědčený zabiják Jeffrey Dahmer (Evan Peters) za víc než deset let zavraždil sedmnáct mladých kluků a mužů. Jak to, že tak dlouho dokázal unikat spravedlnosti? (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (338)

spygirl 

všechny recenze uživatele

"Chtěl bych si najít někoho normálního." Tuto větu řekla jedna z obětí.... Dahmer byl nelidská zrůda, s nulovou empatií a nulovým sebevědomím (i proto nedokázal mít s nikým vztah). Evan Peters ho ovšem zahrál naprosto nepochopitelně reálně, až nechápu, jak to mohl psychicky zvládnout.... Hluchoněmého kluka mi bylo líto snad nejvíce... člověk si to dítě vychová, bojí se o něho ve dne v noci a nějaká psychopatická nula - jen tak, z nudy a kvůli svým vlastním úchylným choutkám a vlastní nejistotě, ho prostě jen tak zabije. A ti policajti - CO TO JAKO BYLO???? Sousedka byla skvělá, jen nechápu - jak to mohla vedle tak dlouho vydržet, normální člověk by utíkal pryč...  Jak tu již někdo trefně poznamenal - "šestý díl mi zlomil srdce".... velice výstižné....  Výborná hudba. Všechny díly nekompromisní a náročné. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dva díly absolutní nadšenost. Zbytek dílů upadl do absolutního stereotypu, bez nějakého napětí nebo jakýchkoliv emocí. Jediný díl, který vynikl byl s hluchým Tonym. Evan byl fajn "záporák", ale více mě nadchla představitelka neodbytné Glendy. Každopádně byl seriál natahovaný. 5 dílů by stačilo bohatě. Ještě lépe jen celovečerní film. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Jeff: „Prečo by som mal niečo nahovárať? Nezapadám. Som divný, otec.“ Fuj. Tak to bola ťažká práca dopozerať toto! Jeff je nesympatický vo všetkých svojich polohách a Evan Peters ho zvládol bravúrne. Ak náhodou počas prvých dielov počítate s tým, že prídete na to, kde nastáva v ľudskom mozgu skrat, aby sa z neho stalo zabijácke monštrum... Smola. Odpoveď neexistuje. Jena myšlienka v závere ma však zaujala. Keď pastor odpovedá Jeffovi na otázku, prečo je nás teraz toľko? Pastor sa zamyslí – vieš, predtým neboli diaľnice, dnes sa presunieš aj 2000 míľ, aby si zahladil stopy. Možno má svoj podiel WWII a Vietnam – otcovia sa vracajú traumatizovaní. Tiež máme rozmach voľne dostupnej pornografie, ktorá tu do 70tych rokov neexistovala. Na dokument o Dahmerovi ale nemám vôbec chuť. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a zároveň desivý pohľad na život a pôsobenie jedného sériového vraha. Išiel som do toho naslepo, keďže o tomto človeku som toho veľa nevedel, a bol som dosť prekvapený z tých ohavností čo spáchal, ale zase naopak aj z toho ako vybočuje z tej plejády ďalších vrahov. Zarážajúca je hlavne skutočnosť, že sa ani moc nesnažil byť opatrný a vydržal tak dlho nedolapený, mnohokrát už mal na mále, avšak dokázal sa z toho vykecať, a tak pocit nedotknuteľnosti narastal, no toto šťastie mu nemohlo vydržať večne. Na seriáli je fajn aj to, že sa nevenuje len jemu, ale priestor dostávajú aj ľudia, ktorým vstúpil do života a nie každý mal šťastie, aby z toho vyšiel živý. Atmosféra je správne mrazivá a nepríjemná, čomu dopomáha aj fakt, že tie jeho činy ani nevidíme, no naša predstavivosť spraví svoje. Evan Peters je v hlavnej úlohe priam skvostný, už len jeho pohľady a mimika mi navodili husiu kožu, prevtelil sa do toho Dahmera skvelo. Jediné čo mi tu asi vadilo, bolo to kolísavé tempo, hlavne ku konci sa to ľahko tiahlo, no celkovo som s tým veľmi spokojný a dávam tvorcom palec hore. 8,5/10  ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Totální šílenost od Netflixu. Zatím jsem na začátku a už mám dost. Jak mohl někdo takový vůbec existovat? Nebyly v něm jediné zámky lidství, prostě jen zvířecí instinkty. Evan Peters tuto roli ztvárnil naprosto skvěle. Abych pravdu řekl, tak jsem toho vraha předtím ani moc neznal. Sledujeme jeho příběh od dětství, přes dospělost až po vraždy a jeho smrt. Možná je to místy až zbytečně zdlouhavé a podrobné. Určitě by to šlo zkrátit. To nic nemění na hrůzostrašnosti jeho skutků a následném nulovém projevu jakýchkoliv emocí. Lidi tito vrazi asi fascinovali odjakživa. Určitě je to zajímavé, ale ne tolik, kolik pozornosti se tomu dostává. "Nechceš si zapitvat?" ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Všechny mužské postavy v seriálu používají stejný typ dioptrických brýlí. (Dvojirakri)
  • Policie nahrála více jak 60 hodin záznamu, na kterém Dahmer (Evan Peters) detailně popisuje svoje brutální vraždy. V jednom případě například osmažil biceps jedné z obětí na oleji, protože mu přišel velký a chtěl vědět, jak chutná. Podle detektivů Dahmer popsal, že maso chutnalo jako hovězí. (NiWi)
  • Rita Isbell (DaShawn Barnes), sestra jedné z obětí Errola Lindseyho, prozradila médiím, že často dostávala telefonáty od vězňů, kteří chtěli Dahmera (Evan Peters) zlikvidovat. V jednom z hovorů například zaznělo: „Neznáte mě, ale jsem tu s Jeffrey Dahmerem. Nedělejte si starosti, postaráme se o něj.“ (NiWi)

Související novinky

Netflix si připsal na konto nečekaný hit

Netflix si připsal na konto nečekaný hit

30.03.2023

Kdybyste si měli tipnout nejsledovanější premiéru Netflixu v letošním roce a třetí nejlepší start v historii streamovací služby vůbec, pravděpodobně byste to neuhodli. Co víc, podobný úspěch nejspíš… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Jeffrey Dahmer ovládl Netflix

Jeffrey Dahmer ovládl Netflix

09.10.2022

Před necelými třemi týdny na největší streamovací službě vyšla nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera. Její titulní postava, pro niž se označení „zloduch“ zdá jako zcela nedostačující,… (více)

Reklama

Reklama