Reklama

Reklama

Dobré ráno, Brno!

(seriál)
  • angličtina Good Morning, Brno! (festivalový název)
Česko, (2023–2024), 7 h 52 min (Minutáž: 26–34 min)

Kamera:

Petr Koblovský

Hudba:

Ivan Acher

Hrají:

Jan Kolařík, Zuzana Zlatohlávková, Ondřej Kokorský, Simona Lewandowska, Tereza Volánková, Ivana Hloužková, Slávek Bílský, Vojtěch Hrabák, Roman Slovák (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Dobré ráno, Brno! je osmidílný televizní seriál Jana Prušinovského, který si tentokrát vybral prostředí živě vysílaného ranního pořadu, o němž vypráví s obrovskou nadsázkou. Pořad Dobré ráno to nemá jednoduché. Je to ranní show, jejímž posláním je připravit diváky do nastávajícího dne pomocí dobré nálady. Každý ho zná, ale málokdo na něj soustředěně kouká. Pro několik šťastlivců bývá tento pořad odrazový můstek k další kariéře a pro většinu hrob... Když na Špilberku zhasne noční osvětlení, rozsvítí se v režijní místnosti studia České televize na druhé straně města červené světýlko a společně s ním se rozzáří i oči ostříleného televizního režiséra Mirka Kurše. Se svou televizní rodinou, vlastní už dávno nemá, každý sudý týden bojuje o přízeň vstávajících diváků, kteří spouštějí své televizní přijímače, aby zahnali ranní chmury. Že rána nejsou vždycky dobrá, to ví Mirek, milovník piva a žen, moc dobře. Přes nepřízeň techniky, lidského faktoru, přírodních i hromadných katastrof chce ale všem těm, kteří to potřebují, společně s moderátorkou Radkou a jejím kolegou Cyrilem pravidelně naživo popřát – Dobré ráno, Brno! (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Pepi74 k tomuto seriálu (9)

Epizoda 1 (2023) (S01E01) 

Taky si myslím, že natahovaný vtip, který není vtipem, o exkrementech nevystačí na půl hodiny. A s humorem je to tady bída celkově. Možná nám ho měli tvůrci nacpat do klasických 4 dílů po 40 minutách ať to máme rychleji za sebou. ()

Epizoda 6 (2023) (S01E06) 

Po minulé skvělé epizodě, kde jsem doufal, že jsme se konečně odpoutali od fekálního humoru, jsme tam zpět. Ženská nabourá, dostane falešné číslo a když pachatelku najde, zdemoluje jí auto. Režisér a dramaturg si zajeli tam a zpátky do Prahy. Pokud se dá děj shrnout do dvou vět, je něco špatně. Ty dvě hvězdy dávám jen za nostalgii za minulým dílem. ()

Série 2 (2024) (S02) 

Dvě hvězdy. Víc ne. Jedna za první díl, který byl super a druhou za to, že jsem se v každém dalším díle jednou či dvakrát usmál. Ne zasmál a už vůbec ne, že bych se smíchy válel po zemi. Myslím, že potenciál rivalství mezi Prahou, Brnem a Ostravou bylo možno využít mnohem lépe a totéž je možné říct o prostředí televize. Osobní vztahy se proklepávají až až v jiných "úžasných" seriálech a tady to fakt nebylo nutné. Tož tak. ()

Epizoda 2 (2024) (S02E02) 

Věděl jsem, že první dí nasadil laťku hodně vysoko ale takovýto propad jsem nečekal. Díl o tom jestli ona s ním bude bydlet, jestli ten bude bydlet s ní... Jediný fór je, že chvílemi příčetný a chvílemi nepříčetný režisér spí u sousedů. Děti jely domů samy...a? Ta jedna hvězda je za Borka a to ještě s odřenýma ušima. Velké zklamání! ()

Epizoda 3 (2024) (S02E03) 

Hmm tak ne. Sázel jsem trochu na to, že druhý díl byl něco jako vycpávka k tomu co přijde ale ne. Pokračujeme v krasojízdě jednoho vtipu na díl. Nebo se někdo zasmál víc jak jednou? Já ne. Režisér podrazí kolegu a pak mu to konečně "jde", matka krade u dcery v práci, kolega za návrh sexu chválí dceru a to co to bylo za "hosta" ani nemluvě. Kdybych tohle psal pod různé Ulice či Ordinace neřeknu. Ale tohle mělo být něco naprosto jiného. Ale není. Možná, že Česká televize sama toto pochopila když to zařadila za už asi miliontou nezáživnou detektivku. ()

Epizoda 4 (2024) (S02E04) odpad!

Jako co to je?? První díl super a pak toto? Jak jsem hodnotil předešlý díl slabě tak toto je fakt odpad!! Kde jste byli na 4 * ? Jste normální?? ()

Epizoda 5 (2024) (S02E05) odpad!

Přátelé, přátelé, přátelé! Omylem jsem spustil minulý díl a asi v půlce jsem si uvědomil, že koukám na ten z minulého týdne. No tak jsem si pustil ten nový. A víte, že jsem o nic nepřišel? Humor nula nula nic, režisér je neustále pod nějakýma práškama, absolutně nechápu co na něm jeho přítulkyně vidí, když je neustále v komatu...a a teď absolutně nevím krom nějakých oslů a podobně co se tam odehrálo. Válel se někdo smíchy po zemi? Pousmál se někdo? Tohle fakt ne. Hele kdybyste nenasadili první díl jakože super, tak možná ale tohle je fakt odpad. ()

Epizoda 7 (2024) (S02E07) 

Jedna hvězda za ztracenou medaili za Hamburger Hill. Jenže tohle pochopí jen procento diváků. Jinak by to byl jasný odpad. ()

Epizoda 8 (2024) (S02E08) 

Děkuji místnímu recenzentovi, že mě upozornil, že si pan chovatel vybral místo berana, kozla. Za tu vteřinu co byl v záběru, jsem si toho nevšiml. Možná kdyby ubrali minutu toho debilního baletu a hodili tam větší záběr na stádo, vtip bych zaznamenal. Celkově mám pocit, že scénárista nevěděl co nacpat do dílu který má jen 30 minut a tak půlka je svíjející se labutě a to je sakra málo. Jedna hvězda za to, že jsem se vyjma prvního dílu cca dvakrát usmál v každém díle a jedna za Jirku Hoa (nebo jak se jmenoval), ten má potenciál. ()

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

04.01.2024

Ve čtvrtek 4. ledna byly Sdružením české filmové kritiky oznámeny nominace pro 14. ročník výročního předávání Cen české filmové kritiky, které by tentokrát měly vyzdvihnout výrazná česká… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama