Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezvládné tělo muže, kterého těžce poranili při přestřelce, spadlo z paluby lodi do moře. Vlny jej zázrakem vyplaví na břeh a muž, který ho našel na prahu svého domu, jej zachrání. Při operaci najde v jeho těle nejenom kulky, ale i mikrofilm s číslem konta ve švýcarské bance. Neznámý si však vůbec nic nepamatuje. Zranění ho připravila o všechny vzpomínky. Pouze kratičké záblesky paměti mu dávají minimální naději. Jediným klíčem k jeho minulosti se stává číslo bankovního konta. Kdo jej však v bance napíše, stane se štvancem, který musí zemřít. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (47)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Z nových filmů o Bournovi s Mattem Damonem jsem neviděl ani ťuk (do kina se mi kvůli tomu nechtělo a v televizi jsem to zatím nechytl, ale až to půjde, asi kouknu), takže nemůžu srovnávat. Každopádně tento film s mým celkem oblíbeným Richardem Chamberlainem mě dost bavil. Celé to má takovou ponurou atmosféru, která se mi vybaví hned, i když už je to pár let, co jsem film viděl. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tady se dá říct, že remake na celý čáře porazil původní film. Sice je tohle dlouhý jak fusekle, ale moc se toho tam nestane. Zkrátit to na délku normálního filmu, tak si myslim, že bych o nic nepřišel. Krom toho Chamberline je fakt neskutečně přiteplenej, nevim jak ho mohli vybrat na tajnýho agenta, ta jeho tvářička se na to fakt vůbec nehodila. Nicméně i přes tu všechnu kritiku musim uznat, že některý pasáže filmu jsou natočený fakt dobře , ale na remake to prostě nemá ()

Reklama

blazir1 

všechny recenze uživatele

Vyloženě povedený "agentsky film". Trvá 2x90min a přesto se člověk ani chvíli nenudí. Takhle má vypadat správný agentský film, protože o tom agentstvi bylo a je. Není to žádná dobrodružná jízda nezničitelných rambů a nezničitelných automatů na zabíjení. Žádná poloblbosti s pompézníma megaefektama, které svou imbecilitou člověka vyloženě překvapují(kde asi na veřejnosti, kdekoliv na světě, si může agent pochodovat po městě, dělat hromady mrtvol, kde vybuchují auta a po policii ani stopy...). Je to o lidech podivného charakteru, kteří se chovají civilně normálně a nenápadně tak že o nich nikdo neví a rozhodně nevytváří na procházce městem mraky mrtvol jako by se nechumelilo. Akcema a výbuchama nabitá "pecka" s Damonem na tohle to prostě nemá ani omylem. Ale chápu že někomu, kdo paří 16h denně RPGčka a film bez digitálních monstrefektů ho nezaujme, to může vidět jinak. Marná snaha, stále platí "čím větší cypovina, tím víc megaefektů - a naopak. Trochu mi tam neseděl Chamberlain, ale to už je jen bezvýznamný detail osobního charakteru, na kvalitě filmu to neubírá. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Naprosto nesmyslné srovnávat dnešního Bournea (Matt Damon) s Bournem, kterého představuje miláček mnoha žen ( a mé maminky) Richard Chamberlain. Jeho Bourne je civilnější, hloupější, méně vražedný a celkově méně nebezpečný muž, který si nemůže vzpomenout kým je a proč. Jistá podobnost, scény, příběhová linie do určité části a postavy, jsou stejně jako v Agentu bez minulosti, ale přesto jde o úplně jiný film, s postavou, která vám bude cizí a budete jí chvílemi nazývat hloupým agentem, co neumí pořádně zabíjet. Je to smutné, protože podvědomí diváka se již ztotožnilo buď s chladným strojem na mrtvoly Bournem, kterého nezastaví nic, nebo s anglickým Jamesem Bondem, který využije vše od laseru až po neviditelné auto, aby dostal své Martini (protřepat nemíchat...). Tento Bourne dnes již nemá šanci a to podtrhuje i jeho slabá akční stránka, kdy je akce málo a ani není kvalitně zvládnutá. Při délce 185 minut tak dostáváte předem známý snímek, který má nejen pomalý rozjezd, ale celkově pomalé tempo, při kterém budete doufat, že se ukáže Matt Damon a zlomí tomu panákovy na obrazovce vaz... ()

Shetland 

všechny recenze uživatele

Není vhodné srovnávat původní film s remakem, remake vítězí hlavně díky propracovenému scénaři, trikům. Prostě by to nebylo jaksi fér, když nový Jason Bourne se hlavně díky technologiím akce a střihu více líbí. Tohle zas nabízí ve 3 hodinách psychologické drama a pátrání po vlastní minulosti a i když není tak akční jako remake, tak jsem se nenudil. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama