Reklama

Reklama

Terminátor je dnes již považován za naprostou legendu sci-fi žánru. Vypráví příběh o zabijáckém stroji podobném člověku, který je vyslán z roku 2029 do Los Angeles roku 1984. Jeho úkolem je zabít Sarah Connorovou dřív, než přivede na svět syna, který se má později stát vůdcem lidí ve válce proti strojům. Avšak lidé žijící v budoucnosti do současnosti také vyslali svého muže, který se bude snažit Sarah zachránit. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 336)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Počátky veškerých akčních víkendových večerů u televize v mých dětských letech a jeden z prvních filmů, co jsem s Arnoldem viděl a dost jsem se ho bál. I proto mám radši druhý díl. Každopádně ani na jedničku nedám dopustit. To jen pro informaci, abyste si nemysleli, že jsem nějakej ten akční ignorant :) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem : dokonalé. Tímto filmem si u mě Arnold vydobyl čestné místo mezi největšími filmovými tvrďáky. Šílený zdroj strachu, smrti, naprosto nezastavitelná mašina, robozabiják bez citů či emocí... výborný scénář. Miluju skvěle budovaný pocit bezmocnosti, který cítí Sára, když si uvědomí, že Terminátor se nikdy nezastaví, nikdo a nic ho nemůže zastavit, dokuď jí nezabije. Poprvé jsem to viděl na VHS s českým dabingem, teď podruhé (3.6.2008) jsem si to vychutnal jako Special Edition i s Arnieho super přízvukem. Jo a ještě musím zmínit skvělý ústřední hudební motiv od Brada Fiedela a celkově bombasticky Osmdesátkovou hudbu:) Téměř nepřekonatelné. 95% ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Plechovka vyráběná pod názvem T-800 se právě přenesla v čase do roku 1984, vzala na sebe podobu rakouského kulturisty - guvernéra a dle telefonního seznamu začala likvidovat vše, co po Los Angeles pobíhá pod typovým označením Sarah Connorová. Nezná totiž přesné výrobní číslo oběti a tak musí zabít všechny. Jenže hledaná budoucí mrtvola už z televizních zpráv vytušila, že na ní také dojde řada a navíc ji nenechává klidnou podivný vágus, který se za ní potuluje v dlouhém kabátě. Má-li si však v rozhodující chvíli vybrat, zda svěří svůj život do rukou naprogramovaného stroje nebo partyzána z budoucnosti, tak je pro ni volba živého organismu snadná. Bojovník se jmenuje Kyle a Sarah si už v hlavě pomalu srovnává jeho historku o tom, že její dosud nenarozený syn John ho poslal z budoucnosti, aby zachránil lidskou rasu. Sarah mu sice moc nevěří, ale likvidaci kovového svalovce také považuje za nezbytnou. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Více než jen legenda. Terminátorem otevřel Cameron svou kultovní výlohu vizuálních laskomin, kterou od té doby stále úspěšně rozšiřuje a dokonce vylepšuje. Úžasný dějový spád v rytmu depresivně pulzující muziky a řádně smrtonosných akčních scén vůbec nedává prostor všem obecným nedostatkům typu upovídanost či jednotvárnost, místo toho předkládá ryzí výstavu prďáckých efektů, hustých hlášek a zábavných autonaháněček, která nepřestává bavit a zároveň nám nedovoluje, abychom ji nebrali vážně. Arnold je ikonický, Michael Biehn sympatický a Cameron je sám filmařským terminátorem.... Škoda jen nevyužitého Lance Henriksena, ale tomu to rejža bohatě splatil ve Vetřelcích. 95% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Někdy na začátku 90. let jsem se vracel ze základní školy z odpoledního vyučovaní. A doma se všichni koukali na nějaký film, kde nějaký svalnatý chlap jezdil v noci se slunečními brylemi na motorce a navíc ještě pronasledoval nějakou dvojci mladých lidi. Šlo samozřejmě o velmi kvalitní VHS náhravku-pouze druhou kopii se stejně kvalitním rychlodabingem. Pošlo s rozhovoru s rodinou, co to je za film. Já: Co je to za film? Rodina: Terminátor. Já: O čem to je a jak dlouho to běží? Rodina: Ještě to nekončí. (Film byl hokejistický řečeno v polovině poslední třetiny). Je tam robot, co chce zabit tu ženskou. Já: Na robota noc nevypada. Proč ji chce zabít? Rodina: Protože bude mít dítě. Já: Na těhotnou nevypada. A proč mu vadí, že je těhotná. Rodina: Už se neptej a sedni si a koukej. Potom si to kdyžtak pustíš sám znova. Takže jsem z prvního zhlednutí prvního dílu Terminatora, zase tak moc neměl. Ale film započal pěknou filmovou serii. A sluneční brýle, motorky, brokovnice( či jiné jednotlivně střilejicí zbraně velkých kalibrů) rozštěkani psy díky jedničce k nim patří. A co na to doktor psychologie Peter Silberman? Ten vyslechne Sarah Connor a Kylea Reese a pak odejde z policejni stanice, kde se mine Arnolda S. - terminátora ve dveřích, který o pár minut pronese: ,,I will be back. Já se vratím. " A jen tak mimochodem v den původního datumu soudného dne 29. 8. 1997 jsem nastoupil na základní vojenskou službu. ()

Galerie (431)

Zajímavosti (268)

  • Když se převalí černý pick-up, je vidět, že nemá motor. (GreatestFan)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

James Cameron začal psát nového Terminátora

James Cameron začal psát nového Terminátora

25.05.2023

Je to pár dní, co legendární herec Arnold Schwarzenegger v rozhovoru o své kariéře prohlásil, že už definitivně seknul s rolí terminátora v sáze slavného režiséra Jamese Camerona (Titanic). Možná si… (více)

Terminátor se dočká anime

Terminátor se dočká anime

02.03.2021

Netflix, Skydance a tvůrci anime Duch ve stroji: SAC_2045 uzavřeli novou spolupráci, za účelem převést příběh Terminátora do anime podoby. Scénář k seriálu pak chystá Mattson Tomlin, jenž pomáhal… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama