Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavný televizní pořad pro děti, plný úsměvných hraných scének, písniček či veselých vyprávění, tvořený bezvadnou partou těch nejpovolanějších interpretů, v čele se Štěpánkou Haničincovou, Láďou Gerendášem, Josefem Dvořákem či Jitkou Molavcovou. V letech 1977-1990 vzniklo Malých televizních kabaretů více než sto, a to v několika obměnách sestavy, která ovšem vždy byla úžasná a ani občasná improvizace jim nebyla cizí. Takovýto pořad dnes již není moc k vidění a bezpochyby Malý televizní kabaret osloví i dnešní generaci. (pfa)

(více)

Recenze (88)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Úroveň kolísala, ale některé hodně vydařené scénky si pamatuji a mohl bych převyprávět dodnes. Zasněná Molavcová, neurotický Dvořák, vždy elegantní Havelka, kníratý Zedníček... Jako úplně malý jsem to neměl moc rád, ale v trošku pozdějším věku jsem tomu přišel na chuť a docenil kvality. Podobný typ nesmrtelného pořadu pro děti s výkvětem herců se už dnes asi jen tak nenatočí. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně plný počet hvězdiček ... jako malá jsem se těšívala na Štěpánku, Pepu, Jitku a další. "Tak čau a příště zase všichni sejdeme se jako obvykle ... já příjdu s kytkou, tumáš čichni a kytka bude vonět nezvykle .... Mě poznáte neboť jediný budu mít eee v kapse noviny .... já na hlavě budu mít čepici, kravatu a v ruce krabici ... Tak čau!" :-) ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jednoznačně za 5*, dnes s úsměvem na rtech a s bohužel už s téměř nenávratnou nostalgií i s trochou nadsázky jen za 3*. Ale neříkám že se nejednalo o jeden z nejlepších dětských pořadů-vysoce nadprůměrných v tehdejší tvorbě pro děti který kdy byl na našich televizních obrazovkách odvysílán, a to i z dnešního pohledu. Něžně scénářově přímo poeticky laděný rodinný pořad se spoustou pěkných písniček a zdařilých vystoupeních, kde účinkující humornou formou nabádali děti, jak se mají chovat a se spoustou jiných překvapeních. Slyšel jsem ale pár názorů dnešních třicátníků (a více) a ty říkali že se jejich děti při tomto pořadu už dnes nesmějí-nebo se skoro vůbec nezasmějí. No každá doba má holt své-dnešní děti už jsou odkojení úplně na něčem jiném (ne že by tomu nerozuměli)-takže spíš jim to připadá zastaralé a nemající dnes už co nabídnout a říct. Ale pro mou generaci-když nic jiného nebylo to bylo samozřejmě o něčem jiném.. ()

Pajčus 

všechny recenze uživatele

Tohle si bezesporu zaslouží pět hvězdiček. Pořad nejen pro děti, který se musel každému vrýt do paměti a jedině v dobrém. Měl jsem to potěšení podívat se na jeden díl, jako první pořad, kterým jsem "pokřtil" mou novou televizi - byl jsem za to rád, protože jsem se od srdce zasmál a krásně si zavzpomínal. :) ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

"Mně poznáte, neboť jediný budu mít v kapse noviny. Já na hlavě budu mít čepici, kravatu a v ruce krabici. Tak čau!" Tahle vtíravá odrhovačka mě pronásledovala celý dětství a nedávno mi zase začala strašit v hlavě. Začal jsem vzpomínat, jak jsem na tu hrůzu vděčně zíral každou neděli a bavil se. Zajímavý je, jak se časem mění úhel pohledu. Dneska vidím 30+ tajtrdlíky, kteří se podbízivě pitvoří před dětmi a očividně se strašně snaží uválet z prdu taškařici, aniž by věděli, jak na to. Bohužel je to tím, že tahounem pořadu byli kriticky netalentovaní lidé, jako třeba Pepa Dvořák, Ondřej Havelka nebo Molavcová (kde tý je dneska konec?). Strašně je za tím konceptem znát, že jednoho dne řekl programovej ředitel ČST: "Uděláme pořad pro nejmenší. Sežeňte nějaký mladý herce, hlavně ať jsou levní. Kulisy ani rekvizity nebudou třeba, kdyžtak si něco vystřihnou z krepáku. Talent? Talent k tomu mít nemusí, hlavní je splnit pětiletku." ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Jenda z účinkujících Jitka Molavcová přirovnala pořad k hraní si dětí na písku. (Olík)
  • Ondřej Havelka řekl, že se stávalo, že pořad býval opakovaně z  takzvaně „technických důvodů“ pozastaven. Prostě se vedení Československé televize zdál příliš volnomyšlenkářský. (sator)

Související novinky

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama