Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Kvalitní televizní film, i když efekty byly občas opravdu až směšné a stopáž také nebyla ideální. Navíc mě nějaké části nebavily, ale celkově se jedná o dobrý film. Miranda velmi přesvědčivá, jen škoda, že tam neměla také větší prostor Helena Bonham Carter, ale i za tu malou chvíli, co tam byla, si dokázala ukrást prostor pro sebe. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Můj oblíený TV film se Samem Neillem v roli Merlina. Velmi dobře natočená fantasy, která v žádném případě nenudí, ale naopak ohromuje svými zajímavými nápady a skvěle obsazenými herci. Dle mého názoru zatím nejlepší mnou viděná adaptace známé legendy o králi Artušovi a jeho kouzelníkovi Merlinovi, na nejž je v tomto filmu hlavně zaostřeno. Sympatická fantasy. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Přijde mi celkem zajímavé že ve světe existuje plno filmů kde vystupuje Merlin, a jediný vydařilý je tento. Jediná nevýhoda je snad délka, sice je pravda že se nesutále něco dělo, ale pár scén by se dalo zkrátit. Příběh je KOUZELNÝ! Fakticky moc pěkný a miluju tuhle fantasy, navíc naprosto famozní efekty. Neill je sympaťák jako vždy(vážně všestranný herec přes dobrodruha v Jurském parku, přes psychouše v In the Mouth of darkness až k Merlinovy) a vždy zahraje to co má. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch bezesporu lepších adaptací artušovské legendy, tady vyprávěna z pohledu věčného Merlina... Viděl jsem to na Hallamrku, divně rozpůlené, ale líbilo se mi to. Narozdíl od Prvního rytíře či tfuj tajblu Krále Artuše si aspoň nehraje na realismus, naopak, všechno sází na prvek magie (jak by taky ne. když je to o samotném Merlinovi, eh?) Sam Neill je slušný, hraje tam Miranda a hlavně Helena Bonham... Jsem spokojený 70% ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Nebyl to zase až tak strašný propadák, ale na "Excalibur" to vzhlíží z uctivé dálky. Dobré herecké obsazení, obstojný příběh, který je spíše laděný do pohádkova. Trochu mi tam chybí více bojových scén, a naopak přebývá trikových efektů, až po závěrečný - trapný - boj mezi Mab a Merlinem. Jinak slušné 3. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Ann Hollowood získala cenu Emmy v kategorii nejlepší kostýmy. (Terva)
  • Sam Neil soutěžil o Zlatý glóbus v kategorii nejlepší herecký výkon. (Terva)

Reklama

Reklama