Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarená absorpcia, alebo dokonca anticipácia slasherového filmu. Kým Halloween ako plhodnotný slasher vyšiel v októbri 1978, ešte v júni toho istého roku Jaws 2 predznamenali vo svojej druhej polovici (alebo ak chcete treťom akte) jeho základné znaky "tínedžerskej vyvražďovačky" na šírom mori. Chýbajú tu síce žánrové špecifiká a dotiahnutia ako napr. final girl, hierarchia v zabíjaní alebo erotická explicitnosť (tak príznačné pre slasher 80-tych rokov),primárna kostra je však zreteľne prítomná. A tak pokračovaniu Čeľustí patrí jedno mierne (polo)prvenstvo. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jsou to lepší dvě, možná nebýt prvního dílu i tři, ale co se týče konstrukce dějové zápletky a postav slabota. Scheiderovi zkrátka chybí spoluhráči, ostatní postavy jsou ploché jak Halle Berry a filmu chybí v prvním díle perfektně zakomponovaný pocit boje mezi člověkem a přírodou. Stejně tak budování napětí celkem selhává, pár teenagerů si vyjede na lodích, napadne je žralok a to je celý. Ne že by se to nedalo vidět, vlastně to není špatný film, jen prostě slabý. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Chudák šerif (mimochodem Scheider táhne hodnocení hodně nahoru) ví, že na pobřeží vládne žralok, avšak nikdo mu opět nevěří. Nečekal jsem nic víc, než aspoň solidní hororovou zábavu. Něčeho málo jsem se i dočkal, ovšem na skvělý první díl to nemá ani zdaleka. Stále je zde výborný soundtrack Johna Williamse, ale už nepůsobí tak tajemně a nebezpečně jako předtím. I když útoky žraloka sice vidíme, ničeho detailního se nedočkáme, což je podle mě škoda. Napětí samozřejmě funguje, natahované finále ale zamrzí. Zkrácení by možná neuškodilo, stále to však bylo docela pěkné pokoukání. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čelisti jsou samotřejmě nepřekonány, ale druhý díl mi nepřišel zase o tolik horší. Roy Scheider je zase skvělý a ostatní herci to zvládají celkem slušně, na to jak jsou mladí, i když občas trochu přehrávali , ale nejvíc mi tady chyběla ta atmosféra z prvního dílu. Sice v závěru to už nabralo trochu větší spád, jenže fináaě, ač bylo celkem slušně vymyšlený, tak mi to přišlo trošku moc rychle vyřešený. ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Dvojka vaří z vody a žralok zde vypadá uměleji než v jedničce. Film je moc dlouhý a co chvíli nudí. Likvidace paryby má na závěr grády ale pochybuji že by náčelník Brody něco takového přežil. Nejvíce znepokojující na tomto filmu je fakt, že vcelku normálního člověka jako je Brody napadne, že by se žralok mohl chtít pomstít. Tato myšlenka mimochodem vzala za své v ,,úžasném" bijáku Čelisti IV : Pomsta. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Natáčelo se ve státech USA – Massachusetts, Florida a v Mexiku. (Varan)
  • Vzhledem k problémům s počasím a životním prostředím byla většina filmu natočena v okolí Fort Walton Beach na Floridě. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama