Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 8

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (685)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to úplne najlepšie a zo záverom tiež nie som úplne spokojný, ale tu štvrtú tam predsa strelím. Filmy o žralokoch mám rád, ale väčšinou sú to všetko nudné béčka a Spielbergovy nikto nesiaha ani po päty. Jaume Collet-Serra mu ale celkom konkuruje v rámci atmosféry a napätia, aspoň do záveru, kde už to je prehnane akčné. Je to krátke takže to nenudí, čo je veľké plus, Blake Lively je sexi, žralok ešte viac a od čias Jaws si nepamätám lepší film s touto zubatou beštiou. 80% - 4* ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Horory se žraloky nikdy moc nevyhledávám, neboť mi nepřipadají příliš zajímavé, ani strašidelné. S tímto vědomím dokážu velice ocenit, jak dramatický může být horůrek se zmíněnou tématikou a natočený pouze v jedné malé zátoce. Ve filmu je skvěle vykreslena beznaděj hlavní představitelky se všemi aktivními i pasivními prvky co k tomu patří. V tomto ohledu oceňuji především důležitost přílivu a odlivu. A pak také způsob s jakým vedla Blake Lively svůj životní souboj s hrozivým protivníkem. Velice napínavý a uvěřitelný příběh. 74% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Když obyčejný smrtelník narazí při surfování na očividně nas*aného a značně narostlého bílého žraloka s plnou zubní výbavou, má to okamžitě spočítané. Když ale takový žralok narazí na Američanku Blake Lively, která si umí mistrně zašít tržnou ránu vlastním náramkem a je bojovnice po zesnulé mamince, máme tady náhle zcela otevřenou a poměrně dynamickou bitvu o přežití. Ale jak mě zpočátku ten dosti filmový příběh bavil a Serra mě opakovaně uspokojoval rychlým, ale přehledným střihem, solidním tempem a hodně ikonickými záběry na polonahé tělo krásné Blake, postupně se ta vyčerpaná námětová studánka začala negativně projevovat a vše dospělo do pravda strhujícího, avšak silně přemrštěného finále, které tomu v Čelistech nesahá ani po konec zadní ploutve. Doma u televize velká pohodička i díky Beltramiho nenápadnému (a v závěru skvěle gradovanému) soundtracku, do kina bych ale něco místy tak okatě digitálního radši nepouštěl... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JESTLI TO NĚKDO NAJDETE, POŠLETE MI POMOC. NAPADL MĚ ŽRALOK.“... /// Osamělá žraločárna (len ty a vrah…), vyzývavá (v bikinách) Lively a vyzývavej žralok (furt čumí z vody a říká „pojď se vykoupat!“). Hlavně ty bikiny jsou fajn, taky úžasnej oceán…, strach nemám, ale soucítím, což značí, že na další Čelisti si ještě počkáme. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že neopren se blbě trhá (teda pokuď nejsu žralok). 2.) Chystám se usadit na bóji. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Z pozice zdejší hororové autority musím konstatovat, že Jaume Collet-Serra vůbec nenaplnil očekávání, která do něho byla vkládána. Shallows disponoval potenciálem na to, aby se stal nejlepším žraločím survival hororem v dějinách kinematografie. Tuto šanci však trestuhodně zahodil a Reef si tak může oddechnout, jelikož poměrně jistě uhájil své dosavadní žraločí prvenství. Vše nasvědčuje faktu, že Jaume Collet-Serra není tak kvalitním režisérem, jak se mnozí diváci domnívali, a že svůj dokonalý Orphan natočil v rámci ojedinělého záchvatu tvůrčí geniality. Shallows bohužel nedokáže výrazněji zaujmout naprosto ničím. Celá stopáž filmu trpí zejména absencí potřebné úrovně napětí, které se nepodaří dosáhnout ani během žraločích scén. CGI efekty se rovněž příliš nezdařily a žralok tak působí vcelku neautenticky. Kapitolu samu pro sebe pak představuje žraločí chování, které se z hlediska etologie paryb zcela vymyká všem standardům a v očích diváka tak oslabuje celkovou uvěřitelnost děje. Přes všechny tyto nedostatky dosud stále koukatelný horor pak pohřbí neskutečně béčkové rozuzlení, za které by scénárista zasloužil jednu za uši. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Väčšina filmu bola natočená v nádrži s použitím modrých obrazoviek na dosiahnutie efektu. Napriek tomu Collet-Serra chcel zabrániť tomu, aby to bolo vidieť, takže 10% filmu bolo natočených na skutočných miestach s cieľom "oklamať" diváka, aby si myslel, že prostredie je skutočné: "Každá scéna má jednu skutočnú snímku a zvyšných 99% ich nemusí mať – ale tá jedna skutočná snímka vás oklame." (Arsenal83)
  • Filmový štáb musel každé ráno na miesto natáčania do bicyklovať. Producent Matti Leshem dodal: "Nebolo nám dovolené mať príliš veľa vozidiel na ostrove, takže v podstate každý musel každé ráno bicyklovať na miesto. Ale pretože sme potrebovali všetko denné svetlo na natáčanie, bicyklovali sme ešte za tmy A aby sme sa dostali blízko k miestu natáčania, museli sme z bicyklov zísť a prejsť na pláž, pretože tam je populácia morských vtákov a je to ohrozený druh a presne v čase, keď sme natáčali film, tam hniezdilo 20 000 z nich. Sú neuveriteľne rýchle vo vetre, ale keď sú na zemi, sú ako opité kačičky, takže ak bicyklujete, mohli by ste ich ľahko zraziť. Boli sme varovaní, že za žiadnych okolností im nesmieme ublížiť jedinému morskému vtákovi, a my sme im neublížili." (Arsenal83)

Reklama

Reklama