Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí zámožný obchodník Arthur Hamilton zažije vskutku podivný příběh. Nechá se přemluvit k zvláštnímu podniku: jakási tajuplná organizace mu opatří novou identitu-mrtvé tělo jistého mladého muže. Obchodník začíná žít podruhé v Kalifornii, a sice jako etablovaný umělec Tony Wilson. Brzy se však ukáže, že jeho noví přátelé, dokonce i jeho milenka, jsou do jednoho členy zločineckého syndikátu nebo jeho klienty. Nový život se stane Tonymu utrpením a zoufale hledá východisko z této pro něho bezvýchodné situace. Organizace však nezná slitování: vzbouřenec je zabit a jeho tělo prodáno podruhé.. (Karlos80)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná věcička o druhé šanci s výborným Rockem Hudsonem. Stárnoucí Arthur Hamilton není zcela spokojen se svým životem a tak za podivných okolností podepíše smlouvu podivné společnosti, která slibuje změnu identity, naprostou svobodu a hlavně život bez jakékoli zodpovědnosti. P.S. Mám kliku, tahle nabídka by mě nechala zcela chladnou. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ide o typický príklad ´´čudnej sci-fi´´, ktorej sa tak náramne darilo v rokoch 60. a musela prísť až nasledujúca dekáda, aby si tvorcovia ( a hlavne účtovníci filmových štúdií ) uvedomili, že na tomto žánri sa dá zabávať a zarábať. Nuda až na kosť, spracovanie ohromné. Vychádza z toho priemer, ktorý neodporúčam paranoidným divákom. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Už od úvodních titulků je jasné, že tohle bude jeden z těch těžkotonážně podivných filmů. Výkon Rocka Hudsona je super a je zajímavé, jak se tam střídá nálada a prostředí. Od sci-fi nálady ze začátku, přes pohanskou veselici alá Wicker man (fakt jsem měl chuť se sebrat a jít na vinobraní) po bohémskou party a vše spěje k cynickému konci. Paranoidní atmosféra je ale přítomná neustále. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Niekedy ísť si za svojim snom tak úplne nestačí, pokiaľ nemá človek možnosť voľby. Na nápravu však už môže byť neskoro. Výborne zrežírovaný film s pekným a príhodným čiernobielym prevedením, pričom príbeh v zlomových chvíľach veľmi účinne dopĺňa aj hudba. Temná a depresívna rozprava o ľudskom spoločenstve. 75/100 ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

První část filmu, která se nese v duchu psychothrilleru/sci-fi, je naprosto dechberoucí. Frankenheimer předkládá neskutečně inventivní a neotřelé záběry (nevěděl jsem, že GoPro vymysleli již v 60. letech) a celá pasáž jako by byla natočena "Hitchcockem na Temné straně síly". Pak ale Randolph prodělá přeměnu, na scénu přijde Hudson a najednou jde o zcela jiný film. Načne se znatelně filozofická hippie část (nesmyslně ovlivněno dobou), jež připomíná odstředěný Easy Rider vyprávěný dědkem za zenitem, kde se řeší "konzum vs svoboda", ztracené mládí, životní úděl, korporátní Amerika atd. A pak najednou v momentě, kdy jsem již začal lámat hůl, se vše vrátí do kolejí úvodní části a opět jsme vrženi do hutné svíravé atmosféry, abychom byli svědky cynicky tvrdého, černohumorného konce. Těžko tedy nějak konzistentně hodnotit, nicméně za výkon Murraye Hamiltona při setkání Arthura a Charlieho v úplném závěru filmu se přikláním k silnější možnosti.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Seconds bol Frankenheimerovým posledným čiernobielym filmom. (MikO_NR_1909)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Davida Elyho. (Hans.)

Reklama

Reklama