Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pláteník (Jaroslav Moučka) si k sobě pozve náměstka Eliáše (Zdeněk Řehoř), ekonoma z chemičky a nabídne mu místo za odcházejícího Hanycha (Petr Haničinec). Vystrašený Eliáš nabídku odmítá. Sekretářka a místní drbna Jiřina Kimbalová (Lenka Termerová) nabízí další výlet za zábavou sekretářce Pláteníka Zdeně (Renáta Doleželová), ta však radikálně odmítá a dává najevo svou zahořklost vůči mužům. Jan Belšan (Petr Svojtka) ventiluje neomaleně své problémy v chemičce při snaze restrukturalizovat místní dopravu před Pláteníkem. Generální ředitel Benedikt (Josef Bek) uvádí do funkce ředitele chemička Eliáška, který funkci nakonec vzal.
Zdena ve školce, kde vyzvedá syna Martina, potkává sazeče Ivana Prokopa (Jiří Štěpnička), který tu byl pro svou dceru Lucii. Pláteník dorazí na schůzi družstva a dozvídá se, že zaměstnanci nic neví o zásadní chystané změně v pěstování a předseda zemědělského družstva Ondříček (Karel Koloušek) je pokárán. Pláteník v obci družstva navštíví kamaráda Ladislava Kalabuse (Vlastimil Slezák), aby mu nabídl funkci v družstvu, ten ale tvrdě odmítá. Chystá se svatba Pláteníkovi dcery a Jana, ale otec se snaží dceru přesvědčit, ať se s svatbou nepospíchá, je z budoucího zetě rozpačitý. Svatba ale proběhne v dohodnutém termínu. Na svatbě promluví jako řečník šéf Jana, Vízner (Alois Švehlík). (sator)

(více)

Recenze (8)

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál je živou mozaikou moci-bezmoci-deformací komunistického režimu i galerií portrétů jeho osobností okresního a krajského formátu. Zajímavou novinkou jsou postavy záporných komunistů a Belšánova osobnost kritického nekomunisty. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádný z orgánů neměl námitky...🙈 Pláteník (Jaroslav Moučka) si k sobě pozve náměstka Eliáše (Zdeněk Řehoř), ekonoma z chemičky a nabídne mu místo za odcházejícího Hanycha (Petr Haničinec). Vystrašený Eliáš nabídku odmítá. Sekretářka a místní drbna Jiřina Kimbalová (Lenka Termerová) nabízí další výlet za zábavou Sekretářce Pláteníka Zdeně (Renáta Doleželová) ta však radikálně odmítá a dává najevo svou zahořklost vůči mužům. Jan Belšan (Petr Svojtka), ventiluje neomaleně své problémy v chemičce při snaze restrukturalizovat místní dopravu před Pláteníkem. Generální ředitel Benedikt (Josef Bek) uvádí do funkce ředitele chemička Eliáška který funkci nakonec vzal. Zdena ve školce, kde vyzvedá syna Martina a potkává sazeče Ivana Prokopa (Jiří Štěpnička) který tu byl pro svou dceru Lucii. Pláteník dorazí na schůzi družstva a dozvídá se že zaměstnanci nic neví o zásadní chystané změně v pěstování a předseda zemědělského družstva Ondříček (Karel Koloušek)  je pokárán. Pláteník v obci družstva navštíví kamaráda Ladislava Kalabuse (Vlastimil Slezák), aby mu nabídl funkci v družstvu ten ale tvrdě odmítá. Chystá se svatba Pláteníkovi dcery a Jana, ale otec se snaží dceru přesvědčit ať se s svatbou nepospíchá, je z budoucího zetě rozpačitý. Svatba ale proběhne v dohodnutém termínu. Na svatbě promluví jako řečník šéf Jana, Vízner (Alois Švehlík) ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradoxy rozhodování ve stranických sekretariátech. Kandidát na ředitele si nevěří, neboť je ekonom a vedení firmy si spíše žádá odborníka z oblasti chemie (zvlášť v době stavby dalších provozů). Navíc o sobě ví, že nemá talent vést a přesvědčovat lidi. Soudruh Pláteník rovněž ví, že dotyčný není tím pravým, leč na kraji a ministerstvu se rozhodlo, takže mu nezbývá, než kandidáta na ředitele přesvědčovat. No, o jednom výbuchu už se v seriálu mluvilo, teď očekávám, zda Okres na severu není předvojem k seriálu Černobyl z roku 2019. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Na svatbě Michaly (Jarmila Švehlová) a Jana (Petr Svojtka) zní instrumentální verze skladby „I Could Have Danced All Night“ z muzikálu „My Fair Lady“. (Robbi)

Reklama

Reklama