Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá herečka Lucie (Jana Bernášková) se po mateřské dovolené snaží vrátit do práce, ale setkává se s klasickými starostmi svobodných matek a současně se zamotává do bláznivých situací při hledání nové lásky. Hlavní hrdinku na její nelehké životní cestě doprovázejí její extrovertní potrhlé kamarádky (Iva Pazderková, Mahulena Bočanová, Pavla Dostálová) a její zhmotnělý vnitřní hlas Šedivka (Ivana Chýlková), se kterou má velmi komplikovaný vztah. Kolik mužů a žen musíme v životě přežít, než potkáme toho pravého? (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Pochopil jsem z toho, že i živou Bárbínu jde sbalit a přefiknout ještě ten večer za předpokladu, že je zrovna free a má čas. To je dobrý vědět. Bez ohledu na to, že vám bude vykládat, že na ni musíte pomalu- do pěti minut může mít nohy do praku. Ale co se divím- vždyť byla imrvere vožralá. Naopak jsem nepochopil, proč je druhé já schizofrenní Bárbíny o 20 let starší, než ona sama..? Další moje myšlenky se pak zabývaly tím, jaké to asi musí být, režírovat vlastní nahou manželku při sexuálních scénách s jinými muži..? Podle mě to pocitově nebude nic moc, ale složenky jsou krávy nenasytný, chápu. A nakonec jsem si pokládal otázku, jestli to na mě působilo romanticky (ani co by se za nehet), a jestli mi to přišlo vtipný (malilinkato). Celkově mi to pak vychází na 30 procent, což jsou u mě 2 pohaslý, sotva postřehnutelný hvězdy. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

No, současné české snímky ve mně sice jen málokdy budí nadšení, ale tato příšernost byla hodna režie Evy Toulové. Ano, tak špatné to bylo. Od první chvíle, kdy začala představitelka hlavní hrdinky a autorka knižní předlohy v jedné osobě deklamovat své texty jako členka amatérského divadla v zapadlé vesnici (čímž se opravdu nechci dotknout amatérských herců a hereček, kteří zkoušejí ve volném čase po práci, aby bavili své spoluobčany, a jsou často tak nadšení pro věc, že by jim mohli jejich profesionální kolegové závidět) nebo jako jeřábnice v někdejších Aktualitách, mi bylo v podstatě jasné, že půjde o těžký průšvih. Zvlášť, když ji někteří kolegové a kolegyně nenechali ve štychu a hráli podobně mizerně. Úroveň dialogů plně odpovídala přednesu, režisérovi / scénáristovi to zjevně vyhovovalo (aby taky ne), takže všechno klouzalo nezadržitelně hladce vstříc odpadu. A tam tento exkrement po právu náleží. / Poučení: Je Jana Bernášková stejně "talentovanou" spisovatelkou jako herečkou? To se naštěstí nikdy nedozvím. ()

Reklama

CharlotteHo odpad!

všechny recenze uživatele

No… viděla jsem lecos… ale jako tenhle film je opravdu něco tak strašného, že se to snad ani nedá popsat. Hlavní herečka, hraje jako by hrála kapra, reakce na cokoli ztvárňuje otevíráním a zavíráním pusy a kulením očí… A třešničkou na dortu jsou natočené a zahrané “nepovedené scény” v titulkové sekvenci… no mohli si tuhle práci odpustit a vlastně celý film mohl běžet rovnou vedle titulků… úroveň je stejná a nám divákům by udělali službu, protože bychom se na to nemuseli koukat 91 min. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to trapný, nevtipný, špatně zahraný. Spousta postav je plevelných, jen postávající stafáž, která nemá žádnou roli, než rámovat hlavní hrdinku. Ta se rozhoduje hloupě, nelogicky a její zdůrazňované mateřství je dáváno na odiv zejména tím, že dcerku dává na hlídání matce, případně se dcerka vůbec nevyskytuje. Zápletka je nesmyslná (kočka/kočka?) a celkově z toho má divák pocit upachtěné zbytečnosti. Na druhou stranu, nijak se to nevymyká obvyklé české kinotvorbě pro masového diváka, a aspoň to nebylo nechutné nebo přehnaně vulgární …. a počkat! Ty postelové scény! Mozek mi je úplně vytěsnil a snažila jsem se na ně nedívat. Nejenom, že byly zbytečně natáhlé, ale hlavně v nich nebyla špetka erotičnosti.  SHRNUTÍ: Xtý český pokus o romkom a xté selhání. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Člověk si říká, že po těch všech desítkách propadácích se čeští filmaři konečně chytnou za nos a popřemýšlí, zda je nutné posílat do kin kdejakou blbost, která by se nehodila ani do vysílání té nejhorší komerční televize. Nepřekvapivě je tomu přesně naopak, každým rokem přichází do kin hned několik přesně takových filmů, úplně typickým zástupcem je pak právě loňská romantická komedie Jak přežít svého muže. Ta se může chlubit jen a pouze na naše poměry vcelku nadstandardním zpracováním, jinak z této škatulky absolutně ničím nevyčnívá. Komedie to není ani náhodou, příběh mi připomínal takové to trapné „poprcávání“, jež je úplně o ničem, vůbec ničím nezaujme, hodina a půl mi přišla jako věčnost. Herecky je to rovněž tragédie, ačkoliv jsem původně myslel, že právě herci by film mohli trochu vytáhnout. Kladně lze tedy ohodnotit pouze povedený vizuál, jinak je Jak přežít svého muže prázdná zbytečnost, se kterou ani nemá smysl ztrácet čas. 2/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Scény přípomínající seriál Vyprávěj (od r. 2009) se natáčely v ateliérech seriálu Zoo (od r. 2022), do kterého Jana Bernášková (Lucie) posléze naskočila v roli Julie. (Teres)

Reklama

Reklama