Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1876 a v New Yorku je slavnostně otevřen Roeblingův most. Je přítomen i mladý a krásný Leopold, vévoda z Albany. Všimne si podivně oblečeného mladého muže, který se pak objeví i na večírku, který pořádá jeho strýc Henry. Ten se totiž snaží Leopolda výhodně oženit, protože po smrti rodičů se rodinné jmění značně ztenčilo. A ta nejbohatší nevěsta je naneštěstí husa. Leopold znovu zahlédne podivného mladíka a začne ho pronásledovat. Až na Roeblingův most, odkud pak oba spadnou... New York dnešních dnů. Podivný mladík – Stuart Besser, jemuž se právě podařilo objevit trhlinu ve struktuře času, která mu pravidelně vždy na chvíli umožní dostat se do minulosti, se probouzí doma a na pohovce leží i Leopold. Stuart se před nedávnem rozešel s půvabnou Kate, která bydlí pod ním a je zaměstnaná v reklamní agentuře. Právě Kate ráno ke Stuartovi vtrhne a on jí nadšeně vypráví o svém objevu. Kate mu pochopitelně nevěří, zlobí se, že ji tahá za nos. Ani podivně oblečený mladík, který se mezitím též s úlekem probudil, ji nepřesvědčí: myslí si, že si Stuart v noci přivedl domů nějakého transvestitu... Když se Stuart vydá ven se psem, který potřebuje vyvenčit, spadne do výtahové šachty. V celé čtvrti totiž náhle zmizely výtahy – jejich dávným vynálezcem je právě Leopold, ač o tom zatím neví. Stuart skončí v nemocnici s mnoha zlomeninami... I Kate odchází do práce – o nehodě zatím neví – a zcela zmatený Leopold zůstává doma sám. Objeví se chlapec od sousedů, Hector, který je zvyklý dívat se se Stuartem na televizi. A pak také Charlie, bratr Kate. Ten se s Leopoldem hned skamarádí: sám je herec, a tak ho považuje za kolegu a jeho podivné oblečení ho nezaráží. Kate má v práci šanci na povýšení, protože její dosavadní šéf J. J. Camden místo brzy opustí. Právě hledají novou reklamní tvář pro propagaci nízkotučného másla a Kate – stále ještě považující Leopolda za výstředního mladíka, který si jen hraje na šlechtice z minulosti – ho přivede na konkurz. Pohledný a uhlazený aristokrat si okamžitě získá srdce všech žen. On sám se cítí stále více přitahován ke Kate... Charlie se snaží získat srdce černovlasé Patrice a Leopold, dokonalý kavalír a gentleman – ne nadarmo pochází ze starého anglického rodu –, ho poučuje jak na to. Při procházce městem vytrhne jakýsi muž Kate kabelku. Dívka ho začne honit, pak se ale do věci vloží Leopold, který ji doprovází. Vypůjčí si koně z kočáru pro turisty a násilníka brzy dohoní. Snad poprvé Kate na vteřinku zaváhá: kdo vlastně Leopold ve skutečnosti je? Kate odchází na večeři s J. J. Domnívá se, že bude pracovní a že ji  J. J. chce informovat o jejím povýšení. Ukáže se ale, že ji prostě jen balí. Pak se tam objeví Charlie s Leopoldem, který neomalenci do očí řekne, co si o něm myslí, a zesměšní jeho údajné znalosti francouzštiny a klasické opery. Kate je zděšená: právě teď, když všechno vypadalo tak nadějně, má pěkný průšvih... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento film možno mal nejakú tu originálnu zápletku a mohla s toho byť pekná romanca lenže všetko sa to hneď na začiatku zvrtne do frašky ktorá je neskutočne hlúpa a ponúka nám hotové MENU hlúpostí, nezrovnalostí, stupidít, absurdností a nejaké to klišé ako jednohubku. Meg ryanová má svoju slávnu dobu za sebou. Bohužiaľ ale týmto sa absolútne prikovala k nižšej vrstve hereckej pretože jej chabý, otravný a neuveriteľný prejav ako ženy som ešte nikdy nevidel a Jackman môže byť len rád že má tie adamantiové pazúry vďaka ktorým dokázal že je kvalitný herec a neukončil svoju kariéru skôr ako začal pretože tak hlúpeho hlavného hrdinu som ešte nevidel , jediný ktorý stojí za povšimnutie a ktorý má v tomto filme bavil aspoň zo začiatku bol Breckin Meyer ale ten natočil posledne gargielda 2 tak čo. Každopádne Mangold natočil vysoko podpriemerný film ktorého zachraňuje ani neviem čo ale aj keď som bol na konci sklamaný a znechutený nemohol som vyslovene povedať že sa mi to nepáčilo aj keď hlúposť je to poriadna. Raz pozrieť a dosť. A hádam nemyslíte vážne že je ešte directors cut?!!! ()

asinus 

všechny recenze uživatele

Nemastný neslaný výkon Meg Ryan v obyčejné romantické komedii vystavěné na myšlence setkání dvou lidí z různé doby, myšlence ale trestuhodně nevyužité, když už použité. Zároveň kladem i záporem je Hugh. Je paradoxní, že jediný on je z herců přesvědčivý, když jeho postava je jediná nereálná. Tak markantně zastiňuje ostatní, že to je až na škodu. ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Všechny filmy, které někoho přenášejí z jedné doby do druhé mají velice usnadněnou úlohu v rozesmání člověka. Problém pak obvykle nastává, když má být humor protkán s romantikou. Ta zábavná část se mi moc líbila, přestože nedosahovala ani zdaleka vtipnosti Návštěvníků, kde došlo k podobnému přesunu. Co sráží mé hodnocení je romantická část, kde jsem si nedokázal dostatečně oblíbit ani jednu z hlavních postav. Meg Ryan mám rád, ale tentokrát mi její závěrečné chování nějak nešlo na rozum. Nazmar využitá mi přijde fantastická skladba Until, která se objeví až v závěrečných titulcích a která mě k filmu i nalákala. Každopádně nelituji času, který jsem u filmu strávil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

EDIT 11/2023: Poté, co jsem zhlédl režisérský sestřih, musím ze 2* jít na 4*. Takhle - sci-fi je to vlastně jen na začátku a trochu na konci, ano, je to romantické, a ano, Meg Ryan mi připadal vždy spíš jako štětka, než krásná žena, ale tady ten film je nakonec o něčem jiném. O tom, co v životě vlastně skutečně chceme a jestli nám hodně peněz a prestižní postavení ve firmě - a to i přes to, že budu muset lhát - mohou pomoct skutečně žít klidnější život, být spokojený a užívat si ten život plnými doušky. V té oblasti lhaní v reklamě je mi to hodně blízké, sám jsem v reklamě dělal, a vlastně tohle lhaní, neustálé okecávání špatných vlastností výrobků, aby vypadaly v očích veřejnosti dobře, mi vždycky vadilo. Navíc se tenhle film naštěstí nebere vážně, je posílena komediální složka, ne moc, ale stačí mi to. PŮVODNÍ KOMEMTÁŘ: Když její bývalý milenec přivede díky trhlině v času z 19. do 21. století mladého vévodu z Albany, takto vynálezce výtahu, netuší Kate, že půjde o osudovou lásku. Ačkoliv se však mají rádi, přece jen mezi nimi zeje minimálně propast zhruba 200 let, když už ne charakterové rozdíly. Jak se s tím vyrovnají? DVD: Film samotný obsahuje tucet historických nepřesností, s čímž si samozřejmě Američané hlavu nelámou, disk pak rozhovory, film o filmu a trailery. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná a koukatelná romantika, kde se snoubí realita s pohádkou a s výletem do minulosti, v čemž to trochu připomíná moje oblíbené austenovky. Hugh Jackman je prostě neodolatelný gentleman, Meg Ryan v jedné ze svých nejlepších rolí, Liev Schreiber jako vtipně šílený soused/ex-přítel a úžasný Breckin Meyer opět v roli bratra (jedna z nejlepších postav). Samozřejmě, že to má happy end, ale u romantických filmů tohoto typou to ani nemůže být jinak. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně v restauraci Leopold (Hugh Jackman) vyvrací J.J.ovy (Bradley Whitford) omyly o opeře "Bohéma". Leopold ale přišel z roku 1876 a opera Bohéma měla premiéru až o dvacet let později, 1. února 1896. (Hanussen)

Reklama

Reklama