Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shaun je obchodník, kterému nikdo neprojevuje respekt. Hádá se neustále s matkou a své dívky Liz si nevšímá. Se svým nejlepším přítelem Edem nejraději vysedává celé dny v hospodě Winchester. Liz už toho má dost a oznámí mu, že od něj odchází. Shaun si uvědomí, že mu na ní opravdu zaleží, a rozhodne se, že bude ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jednoho dne ráno uvidí na své zahradě neznámou ženu, která vypadá jako opilá. Když do ní strčí, žena se napíchne na kůl, a stále žije! Shaun se dozvídá, že nebezpečný virus přes noc změnil většinu obyvatel města na živé mrtvoly. Požádá Eda, aby mu byl po ruce při záchraně Liz i matky. Skupinka přeživších nakonec nachází útočiště v hospůdce Winchester... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 020)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Tak vám něco povím: První třetina tohohle filmu je absolutně megavtipný nářez. Něco jako byste vzali Trainspotting (nebo nějaký podobný snímek z té britské vlny 90. let), vyloučili drogy, nahradili je pivem, přidali něco montypythonského humoru a pak do toho nenápadně spustili apokalypsu vzor G. A. Romero. Kdyby tohle nasazení vydrželo filmu až do konce, nebylo by co řešit. Bohužel, po nabušené první třetině jakoby náhle došla inspirace, nápady a chuť, a až na jeden dva vtipné momenty se to celé nějak dovleče do konce. Přesto je výše chválená část filmu tak pozoruhodná, že vám prostě nedovolí zatratit tento snímek jako celek. O "Shaun Of The Dead" se bude asi vždy (a zaslouženě) hovořit jako o originálním a vtipném dílku, které se navíc (spolu s úspěšným remakem Dawn Of The Dead) podílelo na mírném vzestupu zájmu o zombie filmy. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Komédia so sekundárnou ingredienciou zombie hororu. Tri dni po projekcii si poriadne nepametám jedinú poriadnu gore scénku, zato ale hŕbu anglicky suchých jokov, jedno emocionálne peklo a dve existenciálne socky, večne naložené v smradlavom pube. A sledovať trmpoty hrdinov, ktorým nefandíte dokáže byť pri takomto survival filme občas až otravné (hlavne teda Ed). Na druhú stranu je to celkom odvážny mix, ktorý má tempo, má nápad a moje sympatie. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie... Se zombíky! Sice je to odprostředka v pomalejším a méně vtipném tempu, jenže to předtím je natolik plný skvělých scének a povedených citací, že nelze než se výborně bavit. Partička kolem britcomu Spaced se prostě nezapřela ani v celovečerním podání. Celkově slabší momenty vyváží závěrečná studie o tom jak vlastně takový zombík po vyřešení problému končívá... Chudáček malá. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

65% - Zajímavý film s dvěma naprosto rozdílnými částmi. Zatímco ta první, bez zombíků, nebo ještě když se teprve učili, jak s nimi bojovat, byla parádní, ta druhá, kdy jen běhali z místa na místo, mlátili tady, mlátili támhle, už byla poněkud slabší a bez nápadu... Simon Pegg mi potvrdil, že je výborný herec - komik a rozhodně se rád podívám na další filmy, v nichž hraje... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Miluju britský humor; ať už jde o "Jistě, pane ministře", "Červeného trpaslíka", "Monty Pythony", "Haló, haló", "IT Crowd" a jiné - pokaždé se hodně nasměju sarkastickým sekům i černým vtípkům. Záchvaty smíchu jsem tedy očekávala i u "Soumraku mrtvých"... a ono prd. Bránice se ani nehnula a rty rovněž nevykazovaly výraznější pohyb, film byl vtipný jak pobyt v Dachau pořádaný CK Hitler GmbH. Nesmála jsem se, nebála jsem se, nudila jsem se. V takových případech vše může spasit jedině pořádný fešák v hlavní roli... ani ten se nekonal. Hlavního hrdinu Shauna navíc degradoval profláklý dabing Petra Rychlého a jedinou postavou s jistým potenciálem byl trhlý kámoš Ed, ale taky žádný zázrak. Sečteno a podtrženo: "Dawn of the Dead" byl podstatně zábavnější oproti své parodii "Shaun of the Dead". 35% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Když jde Shaun (Simon Pegg) do kůlny pro pálky, tak je vidět, že vyrazí úplně celé dveře. Když ale nese pálky k Edovi (Nick Frost), tak je vidět, že tam velký kus dveří ještě zbyl. (Patrik256)
  • Když jede Shaun (Simon Pegg) na začátku filmu autobusem, zní u toho hudba z osmibitové videohry "Lazy Jones", verze pro Commodore 64 od Davida Whittakera. (Stejšn)
  • Když Liz (Kate Ashfield) na konci filmu rychle přepíná televizní stanice a narazí na program s názvem “Fun Dead“, tak v pozadí můžeme slyšet stejnou hudbu, která zní ve filmu Úsvit mrtvých (1978) v obchodním středisku. (Stocki)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Edgar Wright v zajetí popu

Edgar Wright v zajetí popu

24.06.2018

Režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Baby Driver) si vybral svůj příští projekt, překvapivě však nebude souviset s komiksy, dospívajícími řidiči, ani zmrzlinovými kornouty. Natočí… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama