Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shaun je obchodník, kterému nikdo neprojevuje respekt. Hádá se neustále s matkou a své dívky Liz si nevšímá. Se svým nejlepším přítelem Edem nejraději vysedává celé dny v hospodě Winchester. Liz už toho má dost a oznámí mu, že od něj odchází. Shaun si uvědomí, že mu na ní opravdu zaleží, a rozhodne se, že bude ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jednoho dne ráno uvidí na své zahradě neznámou ženu, která vypadá jako opilá. Když do ní strčí, žena se napíchne na kůl, a stále žije! Shaun se dozvídá, že nebezpečný virus přes noc změnil většinu obyvatel města na živé mrtvoly. Požádá Eda, aby mu byl po ruce při záchraně Liz i matky. Skupinka přeživších nakonec nachází útočiště v hospůdce Winchester... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 020)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Komédia so sekundárnou ingredienciou zombie hororu. Tri dni po projekcii si poriadne nepametám jedinú poriadnu gore scénku, zato ale hŕbu anglicky suchých jokov, jedno emocionálne peklo a dve existenciálne socky, večne naložené v smradlavom pube. A sledovať trmpoty hrdinov, ktorým nefandíte dokáže byť pri takomto survival filme občas až otravné (hlavne teda Ed). Na druhú stranu je to celkom odvážny mix, ktorý má tempo, má nápad a moje sympatie. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Filmy o zombíkách (opět se opakuji) nemám moc v lásce, tak je nevyhledávám. Soumrak mrtvých jsem viděla před pár lety, ale ani jsem ho nedokoukala i přes to, že ráda dokoukávám filmy s potenciálem ohodnotit odpadem. Uběhlo pár let a byla jsem „donucena“ se na film podívat znovu a jsem za to ráda. Tentokrát jsem se i docela bavila. Bohužel mi hrozně vadil Peggův kamarád, takže jsem si to nemohla užít víc.. Ale i tak to stojí za vidění, hlavně kvůli scéně „Don't Stop Me Now“ :D btw. Pro jistotu začněte všichni trénovat doma před zrcadlem výrazy, chůzi a skřeky zombií. Nikdy nevíš, kdy se ti to bude hodit ;o) ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Především velká originalita a dobrá úroveň vtipů činí z tohoto díla film, který opravdu stojí za zhlédnutí, pokud se chcete dobře a nenáročně pobavit. Hlavně první půlka je super, bohužel je pravda, že po nářezovym začátku se tempo zklidní, ale konec je zase dobrej. Kdyby se úroveň udržela celou dobu, bylo by to jasnejch 5*****. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Taková škoda nevyužitého potenciálu, přitom tenhle film mohl mít políčeno na hodně zábavnou parodii. Režisér Edgar Wright si navíc pozval silnou komediální hereckou sestavu, parťáky Simona Pegga a Nicka Frosta, veterána Billyho Nighyho a dvojku z Black Books, konkrétně se tu objevili Dylan Moran a v pidiroličce Tamsin Greig. Bohužel ani baviči nepomohli zvednout úroveň humoru, zhruba polovinu filmu to ještě mělo docela šťávu a já se několikrát zasmál, ale pak snímek začal upadat, zábava se vytrácet a ke konci jsem sledoval už jen klasickou "zombie-vyvražďovačku" s jediným rýpnutím, konkrétně do filmu Mlha. A zabitým koncem mě pan režisér zklamal už podruhé (předtím to bylo u Jednotky příliš rychlého nasazení). Takže to vidím bohužel jen na průměr, a to jsem si od téhle parodie tolik sliboval. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Soumrak mrtvých nepředstavuje nějaký zásadní filmový kousek, který by měnil pohled na příslušný žánr a zapsal se do dějin kinematografie. Představuje ale chytrou čistokrevnou zábavu, jakou přináší v jiném žánru např. District 9 nebo Láska nebeská. Nabízí se určité srovnání se snímkem Stáhni mě do pekla, kde Rami natočil film, který více ocení žánroví specialisté s dostatečným nadhledem, kdežto Wright natočil čistokrevnou komedii vhodnou pro mainstreamovějšího fanouška, která si z hororového žánru vypůjčuje pouze rekvizity. Důležitý je scénář, na kterém se podílel známý britský komik Simon Pegg a obsahuje ingredience typické pro jeho tvorbu, tzn. ironii přecházející místy do jízlivého sarkasmu, nadhled, absurditu a schopnost přesně vystihnout slabiny průměrného britského občana a zaměstnance. Jak už je to u jeho filmů typické, první půlka je vynikající a v druhé přece jen trošku ztrácí dech a nevyužívá všech možností, které situace nabízí. Objektivně to na pět hvězdiček není, ale v jeho případě rád přidám. Nikdy jsem neměl zombie subžánr v lásce a s výjimkou Snyderova remaku Úsvit mrtvých na mě tenhle motiv hororu nikdy nefungoval. Vždycky jsem cítil, že má daleko větší potenciál v žánru satiry a komedie. Celkový dojem: 90 %. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Shaunovo (Simon Pegg) příjmení je Riley. Můžeme ho vidět napsané na jednom plakátu. (Stocki)
  • Puška, která visí v hospodě u Winchestera, je přirozeně Winchester model 73. (Stocki)
  • Ve filmu zazní, že jediný způsob, jak zneškodnit zombie, je zásah do hlavy. Shaun (Simon Pegg) však známého své matky (Penelope Wilton) zabije probodnutím tyčí do břicha. (The Viper)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Edgar Wright v zajetí popu

Edgar Wright v zajetí popu

24.06.2018

Režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Baby Driver) si vybral svůj příští projekt, překvapivě však nebude souviset s komiksy, dospívajícími řidiči, ani zmrzlinovými kornouty. Natočí… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama