Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shaun je obchodník, kterému nikdo neprojevuje respekt. Hádá se neustále s matkou a své dívky Liz si nevšímá. Se svým nejlepším přítelem Edem nejraději vysedává celé dny v hospodě Winchester. Liz už toho má dost a oznámí mu, že od něj odchází. Shaun si uvědomí, že mu na ní opravdu zaleží, a rozhodne se, že bude ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jednoho dne ráno uvidí na své zahradě neznámou ženu, která vypadá jako opilá. Když do ní strčí, žena se napíchne na kůl, a stále žije! Shaun se dozvídá, že nebezpečný virus přes noc změnil většinu obyvatel města na živé mrtvoly. Požádá Eda, aby mu byl po ruce při záchraně Liz i matky. Skupinka přeživších nakonec nachází útočiště v hospůdce Winchester... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 020)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +originální námět a mix romantické komedie a hororu, hudba slušně dotváří atmosféru a film boduje jako parodie na zombie horory -snad škoda že se nesměji od začátku do konce a občas film sklouzne do nudy a to hlavně kvůli scénáři a dialogům/// O filmu jsem něco slyšel a tak jsem neváhal si koupit DVDčko. Určitě slušný film do sbírky. Pochválit musím výběr herců, suchý anglický humor, dynamickou hudbu a samozřejmé obálku DVD na kterou jsem zlákal otce :-) " táto máš chuť na jednu romantickou komedii?" ...no naštěstí do poloviny filmu přišla návštěva a tak odešel včas, pač potom začíná přituhovat. Film není ani tak romantika, nebo komedie jako spíše parodie a "v uvozovkách" především slušný zombie horor. Jen škoda, že to není až taková prdel, jak by se slušelo/// Celkem 68%/// ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Shaun je bystrý mladík, který je však příliš zaměstnán vlastním egem na to, aby si všiml, že se bledé postavy na ulicích pohybují s podivně trhanou pomalostí. Po prvním laškování se zabržděnými zombíky mu dojde, že se musí smířit s matkou, vnutit svou maličkost své nyní ex-přítelkyni Liz a přitom rozmlátit různými předměty čím dál tím přítulnější stáda zombíků. Lze však harmonický vztah s Liz stavět výš než pařby na playstationu s kamarádem Edem? ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Příjemná zombie komedie, o kterou se s nejlepším výsledkem postaraly šikovné britské ručičky:) Osobitý anglický humor a nenásilné zpracování bez oné "hollywoodské zombie agresivity" dělají ze Soumraku mrtvých ideální oddechový snímek. Skvělý Bill Nighy a mě osobně rovněž potěšil Martin Freeman, který se zde však sotva mihl. Jen "procházel okolo":), ale i tak jsem si jeho "short appearance" vychutnala:) "Jsme v hospodě, co tady chcete dělat?" - "Dáme si panáka." :) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Až pojedete ráno autobusem nebo šalinou do práce, prohlédněte si radši pozorně lidi kolem sebe. Ty tupé ksichty, prázdnota v očích, svěšená ramena i koutky úst, tělo kymácející se jakoby bez života... Vždyť to dobře znáte :-).Třeba o nic nejde. A nebo... někteří z nich už byli pokousáni a začínají se měnit v Zombie... Nikdy dřív bych nevěřil, že si, sám u toho patřičně zaprasený od krve a vnitřností, budu tak rochnit mezi mátožnými okusovači :-). Ale stalo se. A právem. Ona totiž (již sehraná) dvojice Pegg a Frost spolu s celým filmem Soumrak mrtvých jsou NAPROSTO K SEŽRÁNÍ. Přitom jsou zábavní přirozeně, normálním a uvolněným způsobem. Dobré žánrové parodie mám rád, a když se navíc povede komedie, která se dá v případě zájmu klidně konzumovat i jako opravdový zombie horor, tak je to pecka. Prošpikovaná nejen hláškami, a spoustou odkazů na parodované známé filmy žánru, ale také vymazleným morbidním černým humorem. A při tom všem je to i milé dílko vyznání lásky k zombie filmům. Jo, a abych nezapomněl, má to ten nejlepší konec, jaký mohli scénáristi vymyslet. Klobouk dolů za to, jak rozsekli zapeklité Shaunovo dilema komu dát přednost, jestli své dívce Liz nebo kamarádovi, línému flákači Edovi, který mu visí na krku, když je jasné, že nechat si oba je zhola nemožné. A to hlavně tak, aby ani jeden z trojice tím řešením netrpěl. Že to nejde? Tak si počkejte na vtipnou pointu Soumraku mrtvých ! Ale až půjdete po ránu do sámošky nakupovat, prodavač nebude za kasou a vy po něčem uklouznete, zkontrolujte si raději, po čem to bylo :-) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Výborná Zombie komedie a tak trošku parodie je mnohem lepší nez Hot Fuzz! Některé momenty byly opravdu výborné a já během chviličky vykouzlil na svých rtech úsměv, který mi vydržel až do konce. Dvojka Pegg & Frost je dokonalá, když se připojí zajímavé scény a brilantní (parodující) gagy, vznikne opravdu zajímavý počin, který stejně jako Fuzz je nezařaditelný. Opravdu dobrý zážitek. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Když jde Shaun (Simon Pegg) do kůlny pro pálky, tak je vidět, že vyrazí úplně celé dveře. Když ale nese pálky k Edovi (Nick Frost), tak je vidět, že tam velký kus dveří ještě zbyl. (Patrik256)
  • V televizi se objeví kapela The Smiths s písní "Panic". (aseedi)
  • Ed (Nick Frost) hraje ve filmu videohru "Timesplitters 2". Jedním z jejích cílů je ustřelit nepříteli hlavu. (Stocki)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Edgar Wright v zajetí popu

Edgar Wright v zajetí popu

24.06.2018

Režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Baby Driver) si vybral svůj příští projekt, překvapivě však nebude souviset s komiksy, dospívajícími řidiči, ani zmrzlinovými kornouty. Natočí… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama