Reklama

Reklama

Legenda o Tarzanovi

  • USA The Legend of Tarzan (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Již mnoho let uplynulo od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku své milované manželky Jane (Margot Robbie). Nyní je vyslán zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale lidé stojící za vražedným spiknutím vůbec netuší, s kým mají tu čest. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (561)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl překvapený samotným příběhem. Film totiž nenabízí klasický pohled na život Tarzana v pralese, ale začíná momentem, kdy už je Tarzan kultivovaným a spořádaným anglickým občanem s aristokratickou minulostí a chováním pravého obstarožního gentlemana. Začátek tak působí hodně dobře a vysloveně baví. Jenže po asi půl hodině se Tarzan vydá na cestu do své původní domoviny. Příběh udělá twist a vrátí se zase na začátek celého příběhu. Tarzan tak zase lítá na nekonečných liánách, v jedné ruce liánu, v druhé ruce krásnou Jane a bojuje proti kolonizátorům z Británie. V tu ránu celé nadšení začíná chřadnout a už se to bohužel nezlepší. Fajn, ale víc jak tři hvězdičky na liáně si film nezaslouží. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Skarsgård plus mínus OK, Jackson si vedlejší roličku komického souputníka vychutnal, Waltz si jede svůj spolehlivý standart a Margotka s Djimonem přinejmenším vizuálně potěšili (heh). Škoda, že na tu CGI sebranku afrických živočichů už tak radostný pohled není. Absolutní brakovost chvílemi nádherně evokuje atmosféru naivních dobrodružných románů z minulého století, nicméně je pravda, že minimálně na pěti místech jsem se uchechtával věcem, kterým jsem se určitě uchechtávat neměl. I když, kdo ví... nejsem si úplně jistý, že jde o brakovost přiznanou. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že tvůrci nevyprávějí znovu origin (vystačí si jen s pár flashbacky), ale příběh o návratu Tarzana do africké džungle, takže si nelezou (tolik) do zelí s konkurenční novou KNIHOU DŽUNGLÍ. Jenže i když jsou tu vidět jak prachy, tak tradiční ingredience romantického dobrodružství, výsledek je až na pár zajímavých momentů unylý a melancholicky pojatý Tarzan nudí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Spatny, takhle to nepujde. Nevadi mi, ze tu nemame tu klasickou vypravenku o vychove decka a navratu do civilizace ala Greystoke, ale v podstate se dej rozjizdi az nejakou dobu od navratu Tarzana, ani to, ze pribeh je hodne jednoduchej, protoze kdyz nic jinyho, alespon dava prostor pro nejaky blbnuti v dzungli se zlejma otrokarema, mistnima kmenama i zviratama, ale tady bohuzel nic moc nefunguje. Triky jsou sice docela fajn, i kdyz nektery zvirata jsou trochu odflakly a celkove vizual vypada, ze nejaky prachy na film byly, i kdyz neustaly ladeni do sedivo-modry zacne bejt po chvili krapet unavny. Hudba je v podstate nezajimava a akce sice zajimava svym prostredim, ale uz ne provedenim, nic, co by tu nebylo. Ale nejvetsi problem, kterej bohuzel pohrbiva celej film, jsem mel z hlavni postavou, Skarsgård je tak neuveritelne nesympaticky, tupe cumici a naprosto bezcharismaticky drevo, ze uz jsem to dlouho nevidel. Bejt tu jinej herec, mozna ty vytky prekousnu a budu se bavit, ale tohle se fakt neda, to byl takovej silenej kokot, ze mi zkazil zazitek z uz tak prumernyho filmu. Slabsi 3*. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zďaleka najhorší film, aký som tento rok videl v kine. Má to úplne debilný príbeh, celá tá zápletka s "priveď mi z Anglicka Tarzana a ja ti dám za vrece diamantov a budeš ma môcť zotročiť" je príšernosť, zasadenie do historického kontextu zbytočné a nefunkčné. Celý film nemá ani náznak nadhľadu, tobôž humoru (keď tam máte S.L. Jacksona ako komickú postavu, tak je jasné, že niekto tu niečo nepochopil). Triky sú miestami OK, ale miestami strašné, hlavne to stádo na konci, vrchol filmu, je ako z čias prvého Jurského parku (a to som teraz veľmi urazil prvý Jurský park). Nejaká gradácia, tempo či nebodaj napätie Yatesovi vôbec nič nehovoria (napokon, jeho neznesiteľne nudné posledné potterovky to dokazujú). Film nechytí rytmus ani v akčných scénach, ktoré sú tragicky natočené, ešte horšie zostrihané, vždy sa tak nejako rozplynú v čudnom slede spomalených záberov. Hlavný hrdina je dokonale matný a nesympatický, Margot Robbie oblečená (a medzi nami, ona nemá čo iné ponúknuť, je veľmi zlá herečka a bojím sa Suicide Squad, kde je otravne mimo už v traileroch) a Christoph Waltz akoby v každej scéne hral inú postavu, iného zloducha zo svojich predošlých filmov, a až do konca sa nerozhodne, koho presne by mal napodobňovať. Vrcholom trápnosti je jeho zbraň - škrtiť dvojmetrových magorov ružencom? Vážne? ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

22.08.2014

8 filmů, 7,7 miliardy dolarů. Potterovská filmová sága sice skončila před třemi lety, její odkaz ale jen tak nevybledne. A studio Warner. Bros. si toho je dobře vědomo, pročež před nedávnem oznámilo… (více)

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

15.11.2013

Klasika Rudyarda Kiplinga, jejímž základem jsou příběhy o vlky (a medvědem a panterem) vychovaném divokém chlapci Mauglím, už byla zfilmovaná mnohokrát – nejslavnější adaptací je zřejmě animovaná… (více)

Reklama

Reklama