Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Druhá část Andersonovy trilogie s postavou Micka Travise vznikla podle původního scénáře představitele ústředního hrdiny Malcolma McDowella, který popisoval své zkušenosti obchodního zástupce s kávou. Lindsay Anderson společně se scenáristou trilogie Davidem Sherwinem námět rozpracovali a připravili k realizaci. V téměř muzikálové koláži písní a jednotlivých epizod sledujeme bizarní cestu prodejce kávy, který se vydává do světa za štěstím a v rozmanitých prostředích (vojenský objekt, atomová elektrárna, kostel, noční párty) se setkává s různě zkorumpovanými představiteli moci. Malcolm McDowell je zde jako Šťastný muž naprosto neodolatelný a na samém vrcholu hereckého rozkvětu. Životní pouť jeho postavy, plná hrabivosti a chamtivosti mládí, odráží charakteristické jevy britské společnosti přelomu 60. a 70. let minulého století. Již potřetí se Anderson setkal s precizní prací kameramana Miroslava Ondříčka, na vynikající hudební složce se podílel Alan Price, který již dříve komponoval hudbu k některým předešlým Andersonovým divadelním inscenacím. Nakonec si spolu s dalšími hudebníky ve filmu zahrál sám sebe, podobně se v závěru filmu ve scéně konkurzu na Šťastného muže objeví i Lindsay Anderson. S výjimkou Malcolma McDowella se většina herců objeví v různých úlohách několikrát. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

liborek_

liborek_ (hodnocení, recenze)

Konečně jsem sehnal soundtrack od Alana Price... Špica! Inteligentní muzika.

Ony

Ony (hodnocení, recenze)

Konečně jsem taky rozšířila klub. Film je to opravdu nádherný a (nemůžu vymyslet lepší slovo) úderný. Spolu s dalšími dvěma kousky Andersonovy trilogie ve mně probouzí netušené rebelství. A kolem fenomenálního Malcolma se tu hemží řada dalších zajímavých herců. Myslím třeba Rachel Roberts, kterou jsem doteď měla zažitou jako ("výborně") frustrovanou a znavenou Mrs. Hammond z Toho sportovního života.

woody

woody (hodnocení, recenze)

Apač: Ne ne, ve skutečnosti jsem obstarožní buzna co chcípá v Benátkách...

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Já to mám na videu z ČT - dávali to někdy začátkem 90.let - a titulky to má výborné. Já bych to bez nich poprvé asi nedal, až tak dobrý angličtinář nejsem. Pokoušel jsem se to převést na DVD, abych to mohl šířit dál, ale bohužel je to nahrané v dnes už nepodporovaném systému (secam, nebo jak se tomu nadává), takže výsledek by byl v mizerné kvalitě.

liborek_

liborek_ (hodnocení, recenze)

Kde jsem to sehnal...? Ehm..ehm... však víme...internet je moře plné chutných a pestrobarevných rybek...:-)) Viděl jsem to v originále bez titulků, pač nešly nikde sehnat, ale bez problémů jsem rozuměl všemu. A opravdu se mi zdál tenhle kousek z celé trilogie nejlepší i když Kdyby.. bylo taky výborné. Šťastný to muž ale obsáhl větší plochu a byl takříkajíc ještě vychytanější. Nemocnice Britannia už byla slabší, byla to spíš taková bláznivina, ale stála za vidění.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

liborek: Já ti to říkal, já ti to říkal. :-)) Konečně další maník, který pochopil! Kdes to sehnal, čéče? A měls to s titulkama? Mimochodem, za to žes v komentu zdůraznil, že Šťastný muž je z celé trilogie nejlepší, a že Malcolmův výkon je srovnatelný s Mechanickým pomerančem, máš u mě velké plus! Vítej do klubu fanoušků Lucky Mana! (Doufám, že tenhle klub se bude už jen rozrůstat. O Lucky Man určitě patří do zdejší Top 200. Já ho mám v Top 10.)

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Není, milý woody. Můj komentář tu byl už o nějaký ten pátek dříve, než ten text nad ním. BTW, co je na tom pravdy, že ve skutečnosti jsi asi tak čtyřicetiletá lesba, která se na csfd (ale i jinde) vydává za náctiletého kloučka, aby mohla navazovat kontakty s mladými děvčátky?

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Tak jsem si všiml, že některé pasáže v tzv. "oficiálním textu distributora" jsou doslova opsány z mého komentu. Zajímavé... Zvláště, když tady (zatím) ani nic jiného kromě těchhle dvou textů není. Kdyby ten distributor měl zájem ony inkriminované pasáže zveřejňovat ještě někde jinde, nebudu proti. Ale v tom případě bych z toho rád taky něco měl.

Reklama

Reklama