Reklama

Reklama

Když zlobr Shrek zachránil princeznu Fionu a překonal s ní mnohá protivenství, měli spolu podle pohádkových zákonů žít šťastně až do smrti. Jenže jak se záhy ukáže, tak jednoduché to zase nebude. Když po návratu z líbánek najdou ve své močálové chaloupce užvaněného osla, který u nich hodlá na čas zůstat, protože jeho dračice je poslední dobou nějaká divná, je to jen začátek. Vzápětí se totiž u dveří objeví posel s pozváním od Fioniných rodičů, krále Harolda a královny Lillian. Shrekovi se na návštěvu nechce, ale Fiona ho přesvědčí, a tak se nakonec vydají na cestu, doprovázeni oslem. Král je v šoku a při večeři se se Shrekem do krve pohádá. Fiona Shrekovi vyčte, že se z lásky k němu změnila, což on zřejmě není ochoten udělat. Situaci ještě zhorší Dobrá víla, která nevybíravě nutí krále Harolda, aby dodržel dávnou úmluvu, že Fionu si má vzít za ženu její syn, samolibý princ Krasoň… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

Lima 

všechny recenze uživatele

Shrek 2 má svoje hluchá místa (a není jich málo), ale ty vyvažují skvělá animace, některé vynikající parodické odkazy (hustej "Mission - Pinocchio - Impossible" :o)) a místama velmi kousavá parodie na Hollywood a móresy filmových hvězd. Celé se to nese v takové příjemné uvolněné a sebeparodické atmosféře, což je fajn. A co rozhodně nesmím opomenout, je skvělé namluvení postav v ORIGINÁLE - především Banderas mně neskutečně pobavil! V této souvislosti mi dovolte malý vzkaz našim distributorům: Jděte se s dabingem vycpat! ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Shrek 2 (potažmo i jednička) jsou dalším příkladem mírně přeceňovaného filmu. Vypočítavost srší ze snímku na hony daleko, ale to teď nechme být. Už tu někteří zmínili, že začátek dvojky je poměrně nudný a bez pointy. Měl jsem podobný pocit, jen se mi malinko protáhl až k závěrečným titulkům. Je pravda, že posledních třicet minut je to akce na akci, ale opravdových vtipů, které byly k dostání například pro mě v zatím nepřekonaném animáči Finding Nemo, je zde pomálu. Narážky na slavné filmy, skutečné či smyšlené postavy mi tady vtipné nepřijdou. Na tři hvězdičky Shreka vytáhla povedená výprava, originální dabing (obzvláště Banderas), trojice lehkého povytažení jednoho koutku úst a možná i ta práce, kterou do toho autoři museli vynaložit. Pro mě ale zůstává Finding Nemo, potažmo Ice Age naprostým vrcholem 3D animáčové scény a marně doufám, že už se tvůrci tohoto druhu umění zřeknou, protože téměř každý další viděný kousek posouvá laťku kvality stále níž a níž.... ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Andrew Adamson, Joe Stillman, J. David Stem, David N. Weiss / Andrew Adamson William Steig | Hudba: Harry Gregson-Williams | Produkcia: Aron Warner, John H. Williams, David Lipman | Distribúcia: DreamWorks Pictures | Štúdio: DreamWorks Animation, Pacific Data Images | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržba: 919,838,758$ | Málokrát sa stáva, že druhý pokus sa podarý viac, než ten pôvodný. Dodnes si pamätám na chvíľe, keď som to videl prvý krát. Smial som sa ako malé decko, stratil som pojem o čase a hltal som každé slovo a tón hudby. Pozeral som sa na niečo, čo zviedlo všetko umenie vyberania tých najpôsobivejších elementov pre vytvorenie kultkomercie. Najdokonalejšia časť? Pinoccio alias Mission Impossibe – najdokonalejšie spojenie scény s hudbou. A pritom všetkom ešte neskutočne rozprávkové. Premňa najvtipnejší animák všetkých čias. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Vďaka našim skvelým distribútorom som to videl len v celkom vydarenom českom dabingu. Verím, že keby som videl v origináli dám plné hodnotenie, ale....fakt je, že čaro prvého Shreka je tatam, lebo už viem čo mám asi čakať a nebyť úplne namakaného kocúra v čižmách ( bombový kukuč na zabijáka... ) tak dám možno ešte menej. Čo ale NECHÁPEM je to, že film ako Shrek 2 sa za 6 !!!!!! dní po premiére dostane na 136 miesto v top 200 CSFD. Je to dobrý film, ale zas tak dobrý nie je. 16.7.2004 - 97 ???? Sibe Vam ? 21.7.2004 - 84 O, tempora, o mores........ ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad ještě lepší než jednička !!! Naprostej nářez vtípků, gagů a parodických scének, že moje bránice nezůstala chvilku v klidu. A co je pro mě osobně vůbec nejlepší : film by mohl mít ještě klidně o hodinku déle, protože se mi stalo vůbec poprvé, že mi ty necelé dvě hodinky v kině tak rychle utekly. U závěrečných titulků jsem měla pocit, jako bych do křesla v sále usedla teprve před 15-ti minutami. Kdo neviděl, respektive nemiluje Shreka, tak snad musí být z jiné planety. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (47)

  • Keď Oslík príde na večeru, nemá pred sebou tanier ani príbor, no v ďalšom zábere už má aj tanier s polievkou, aj príbor. (patrik1177)
  • Zatímco Buchta po velké bitvě padá do vody, tak Oslík a ostatní najednou nejsou vidět na mostě, kde předtím stáli. (TheSlezy)

Související novinky

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

27.02.2019

Režisér Bob Persichetti má za sebou dobrý týden. V neděli jeho snímek Spider-Man: Paralelní světy vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film, a dnes se upsal režii další lukrativní značky – tentokrát… (více)

Reklama

Reklama