Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean Valjean se dostal na galeje za to, že ukradl kousek chleba pro svou hladovějící rodinu. Díky neúspěšným pokusům o útěk byl z nucených prací propuštěn až po dvaceti letech, v roce 1812, jako skutečný zločinec, který bez skrupulí lže a krade. Sílu změnit svůj osud dala Valjeanovi až neuvěřitelná dobrota starého biskupa, který před policií zapřel jeho loupež. O deset let později je z bývalého galejníka vážený starosta městečka Vigau. Naneštěstí je novým velitelem místní policie jmenován inspektor Javert, který zná Valjeana z galejí. Starostovi se daří skrývat svou pravou totožnost, ale podezíravý policista vymyslí rafinovaný plán jak z něj vynutit doznání. Mezitím se bývalý trestanec, nyní vážený muž s velkým srdcem, ujímá nemocné ženy Fantiny a na smrtelné posteli jí slíbuje, že se postará o její dcerku Cosette, která otročí v hostinci mazaného lotříka Thernadiera. Javertův ďábelský plán na zatčení bývalého trestance by vyšel, kdyby se Valjeanovi nepodařilo na poslední chvíli uprchnout. S malou Cosette pak nachází úkryt s pařížském klášteře. Osudy Javerta a Valjeana se ale ještě jednou osudově protnou během krvavé pařížské revoluce roku 1832 (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (244)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Není to naprosto věrná adaptace do posledních a nejmenších detailů, ale kvalitou podlě mě patří mezi to nejlepší. Liam Neeson perfektně hraje svého Jean Valjaena a Geoffrey Rush je mu dostatečným soupeřem. Mladičká Uma Thurman a Claire Danes jako hvězdičky zítřka vůbec nezklamou, i když na plátně nestráví moc času. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nejlepší BÍDNÍCI jsou z. roku 1958 v hlavní roli s Jeanem GABINEM. A to jsem viděla všechny filmy s názvem "Bídníci". Do této role dnes těžko najdete představitele, který by charismatickému Gabinovi konkuroval. Dosud se ještě nenarodil. Tím neříkám, že ostatní filmy jsou špatné....jsou jenom jiné a té době špatně konvenují. ()

Reklama

1kiki16 

všechny recenze uživatele

Jsem dost zklamaná, jak tvůrci vůbec mohou uvádět, že je to podle Hugova románu, když je skoro vše přikrášleno k horšímu a něco změněno úplně, někde ani jména nejsou stejná, to už mi nepříjde vhodné, aby se oháněli, že je to podle o tolik lepšího díla. Je to opravdu veliké zklamání a nikdy by mě nenapadlo, že muzikál bude více podobný knize a o tolik lepší, než film. Tohle nezachrání ani dobří herci. To bylo k předloze, pokud by se to bralo jako film, který není podle knihy, tak není špatný, je docela dobrý, ale nic, co bych toužila vidět znovu ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Posadnutosť spravodlivosťou, ktorá nevedie k spravodlivosti. Prevedenie tejto klasiky o stupeň lepšie ako v novšej muzikálovej verzii a hlavne o niečo viac pochopiteľné. V hlavných postavách Rush a Neeson nesklamali a rovnako nesklamal výborný Kostkov dabing, ktorý Neesona dabuje už tradične. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že něco takového můžu nějakému příběhu vytknout, ale tohle bylo až příliš osudové. Ano, je to velký příběh z jiného století, ale to ho neomlouvá. Vyhrocený kontrast mezi Valjeanem a Javertem a propletenost jejich osudů ale není jediná vada na bídné kráse Bídníků. Ještě větší problém představuje postupně se snižující kvalita filmu, kdy začínáme na něčem výtečném a propadáme se až do hluboké stoky zklamání (a výkalů) jménem Seina. Uvěřitelnost charakterů i přes klasicky dobré (nic víc, nic míň) výkony Neesona a Rushe úpí a já si jakožto neznalý předlohy kladu otázku, může-li za to hlavně nutnost smrsknout mamutí román do dvou hodin. Nejspíš ano. Na závěr můžu dodat jen jedno. Naštěstí se tam nezpívá. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Když se sešel Hans Matheson na castingu v New Yorku s Billem Augustem, nabídl mu August roli mladého revolucionáře Mariuse, ale americká filmová studia si nepřála, aby Matheson roli ztvárnil protože byl v té době neznámý. Nakonec ale roli získal. (Lynette)
  • Ve scéně, kdy se komisař Javert (Geoffrey Rush) spoutá a poté úmyslně spadne do řeky, můžeme vidět, jak se mění její hladina. V prvním záběru je klidná, v dalším střihu sledujeme rozvířenou řeku a ke konci opět klidnou hladinu. (Mr.Hudson)
  • Herec Hans Matheson (ve filmu Marius) musel letět roku 1997 kvůli castingu až do New Yorku. (Lynette)

Reklama

Reklama