Reklama

Reklama

Dalziel a Pascoe

(seriál)
  • Velká Británie Dalziel and Pascoe
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, (1996–2007), 72 h 5 min (Minutáž: 87–120 min)

Předloha:

Reginald Hill (kniha)

Hrají:

Warren Clarke, Colin Buchanan, Jodie Whittaker, Nicholas Gleaves, Harriet Walter, Richard Coyle, Matthew Lewis, Michelle Dockery, Norman Wisdom (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(46)

Obsahy(1)

Dalziel je stárnoucí hulvát prosáklý whiskou a cigaretovým dýmem. Pascoe je mladý gentleman, který absolvoval policejní akademii s vyznamenáním. I přes očividné rozdíly jsou sehraným tandemem, který vyšetří i ten nejzapeklitější případ... (TV Prima)

Recenze uživatele gudaulin k tomuto seriálu (3)

Jeskynní žena (2006) (S11E01) 

Jeskynní žena plně zapadá do série epizod oblíbeného seriálu o hulvátském vyšetřovateli Dalzielovi a jeho policejnímu týmu. Základem úspěchu je vyhraněný přitažlivý charakter hlavního hrdiny a kvalitní scénář jednotlivých epizod. V době natočení Jeskynní ženy slavil seriál 10. výročí a herečtí protagonisté už byli se svými postavami dokonale sehraní. Určitým problémem cyklu je stopáž jednotlivých případů, kdy některé epizody obsahují tolik vaty, že musely být rozděleny na více částí. Tomu se Jeskynní žena dokázasla vyhnout, vměstnala se do jednoho celovečerního televizního filmu. Pozornost diváků na sebe tradičně strhne hřmotný Warren Clarke v hlavní roli, tentokrát se bude muset vyrovnat se svým lidským selháním...Celkový dojem: 70 %. ()

Padlý anděl (2006) (S11E02) 

V rámci série kriminálních dramat o dvou vyšetřovatelích jde spíš o průměrný kousek, který ničím zásadním nevyniká. Celkový dojem: 55 %. ()

Démoni v nás (2007) (S11E03) 

Tak jsem vážně na rozpacích, jak tohle ohodnotit. Vlastně to vůbec není špatný televizák, jenže jakoby se do kriminálního seriálu připletl z úplně jiného žánru. Je v tom kousek z Akt X a kousek z nějaké temné hororové série. Jako detektivka je to naprosto ujeté a krajně nepravděpodobné. Takovéhle spády mají scénáristé a režiséři obvykle tehdy, když seriál ztrácí sledovanost a původní náboj cyklu se vyčerpá. Kdyby byli Démoni v nás dílem hororové série, neváhal bych přidat dvě hvězdičky, ale tady na mě černá magie a honba ze démony působila hodně rušivě. Celkový dojem: 45 %. ()

Reklama

Reklama