Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. není mnoho filmů o amerických teenagerech topících se ve spoustě peněz tak neobyčejně chytrých a zároveň skvěle odehraných. Příběh je jednoduchý jako skládanka o 2 kusech, ale zde není třeba nic komplikovat, jen si vychutnávat manévry a intriky ústředního páru. Jak už jsem zmínil, Sarah Michelle Gellar je naprosto krásně nepřející a démonická, Ryan Phillippe odehrál svůj part s náležitým sebevědomým, kde jsem mu žral i jeho postupnou proměnu. A Reese? Kouzelně roztomilá. Jelikož jsem neviděl původní snímky, kterými se tento inspiroval, tak mě konec příjemně zarazil..a zároveň dorazil. Paráda. K maximálnímu hodnocení není daleko. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Choderlos de Laclos (Novel), Roger Kumble| Hudba: Edward Shearmur | Produkcia: Neal H. Moritz | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Original Film, Kinowelt Filmverleih, Newmarket Capital Group, Pacific Title/Mirage| Rozpočet: 11 miliónov $ | Tržby: 75,902,208 $ || Emóciami a vášňou nabušený, vzťahovkový pin-pong, ktorý svojou rafinovanosťou, no pritom elegantnosťou dostane do prvej pólky metráže skoro každého. Potom sa to už žial poddáva samoúčelnosti scenára, a zvraty medzi dvojicami sú neekvivalentne rýchlejšie, než čo by bolo tejto metráži únosné (a hlavne tak pekne fungujúcej, ako v tej prvej pólke filmu). Hlavný predstavitelia sú viac, než charizmatický, preto vedia udržať laťku nasadenú na začiatku až do konca aj napriek šialenému tempu. Koniec divný, credit song dokonalý. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poslední film, který mi chyběl do filmů, které paroduje Bulšit. Je to vlastně moderní adaptace Valmonta. Mladý svůdník Sebastian z bohaté rodiny má všechno. Kromě jedné věci, kterou mít nemůže a to je jeho nevlastní sestra Kathryn. Proto dostane za úkol sbalit mladou Reese Witherspoon, která je ve svém věku stále panna a o kluky se nezajímá. No a celé se to samozřejmě zkomplikuje. Skvělý film kromě smutného konce. Ale tak Valmont taky neskončil úplně vesele... Závěrečný song od Verve mám hodně rád. :) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nejpovrchnější, ale (proto) možná nejzábavnější adaptace klasické literární látky. Kumble nemá inteligenci Frearse nebo Formana, ale zato má k dispozici chytlavý soundtrack (Bittersweet Symphony od Verve dělá závěrečnou scénu nezapomenutelnou) a velmi hot herečky v hlavních rolích (S. M. Gellar sice herecky nestíhá, ale zase je nejvíc sexy). Příběh bezcharakterního svůdníka, který se poprvé v životě skutečně zamiluje, je zde podán maximálně přímočaře (což se o historických verzích určitě říct nedá), aby ho pochopily i děti z prvního stupně základní školy. Dříve jsem měl raději první půlku kvůli jejímu cynismu a odvázanosti (btw scény a hlášky typu: "Můžeš mi ho strčit, kam budeš chtít" nadchnou jenom zvrhlíky a nadržené puberťáky), teď už dávám jednoznačně přednost romantice, ve kterou film postupně přechází, jelikož mi připadá o mnoho přirozenější a naléhavější (scéna na eskalátoru je spolu s koncem emocionálním vrcholem snímku). 70 % ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Keep your friends close and enemies closer. To to zase pokazili tím českým názvem:) Každopádně o Cruel Intentions jsem leccos slyšela, ale nikdy jsem nestála o to ten film vyloženě vyhledat. Narazila jsem na něj náhodou a musím říct, že je jeden z nejlepších ! Sarah Michelle Gellar konečně není Buffy a v téhle roli mě přesvědčila, že umí hrát. Role potvory jí sedla dokonale a svým výkonem předčila všechny ostatní herce. Závěrečná scéna s ní, kdy si všichni čtou Sebastianův deník a tím pádem je Kathryn odhalena, je naprosto bezkonkurenční a kultovní. Jak hudebně tak celkovou atmosférou. Selma Blair, kterou ráda v žádném případě nemám, mi do role tupé husičky sedla, Reese byla taky dobrá, jen tomu Ryanovi jsem to občas vůbec nevěřila. Konečně originální film,žádná přeslazená slintárna,opravdu jsem se pobavila a ještě jednou tleskám výkonu S.M.G. :) Cause it's a bittersweet symphony, this life.. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama