Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Romantika, která i přes svou obrovskou jednoduchost ve mě stále dokáže vyvolat ty správné emoce. I slabší režisér má někdy v životě štěstí na projekt, který jej přetrvá. Z tohoto remaku se sice kdysi stál poměrně hodně silný kult, ale chytlavost mu upřít nelze. Přestože ta je hodně zapříčiněna skvělým soundtrackem. 70% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé převedení klasického příběhu do moderní vysoké společnosti. Přijatelná stopáž, fajn herci, chytlavá muzika a zpracování směřované všemi prostředky pro mladší a nenáročné publikum. Jenže žádná ze složek není jednak tak skvělá, aby vyzdvihla snímek na vyšší úroveň, a hlavně v porovnání s onou klasickou verzí z roku 1988 mi přišly tyhle Nebezpečné známosti jako hodně chudý příbuzný snažící se jen přiživit a vetřít se do přízně cílové skupině diváků. Sarah Michelle Gellar holt přes všechen půvab není taková mrcha jako Glenn Close a Ryan Phillippe nedoshuje úlisnosti Johna Malkoviche ani náznakem. Jinak ale překvapivě příjemná a velmi dobře napsaná podívaná, která si být kultem do jisté míry zaslouží. 70% ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Keep your friends close and enemies closer. To to zase pokazili tím českým názvem:) Každopádně o Cruel Intentions jsem leccos slyšela, ale nikdy jsem nestála o to ten film vyloženě vyhledat. Narazila jsem na něj náhodou a musím říct, že je jeden z nejlepších ! Sarah Michelle Gellar konečně není Buffy a v téhle roli mě přesvědčila, že umí hrát. Role potvory jí sedla dokonale a svým výkonem předčila všechny ostatní herce. Závěrečná scéna s ní, kdy si všichni čtou Sebastianův deník a tím pádem je Kathryn odhalena, je naprosto bezkonkurenční a kultovní. Jak hudebně tak celkovou atmosférou. Selma Blair, kterou ráda v žádném případě nemám, mi do role tupé husičky sedla, Reese byla taky dobrá, jen tomu Ryanovi jsem to občas vůbec nevěřila. Konečně originální film,žádná přeslazená slintárna,opravdu jsem se pobavila a ještě jednou tleskám výkonu S.M.G. :) Cause it's a bittersweet symphony, this life.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nevlastní sourozenci. Protřelí, zvrhlí, hříšní, nechutně prachatí. Sex, alkohol, intriky, lži, drogy, nuda. Explozivní kombinace, když se jedna dostaví, je třeba přidat na obrátkách. Peprně nadčasová verze slavného románu Nebezpečné známosti toho času platila za „ten film“, o kterém si mladí vykládali a doporučovali ho houfně dál. Hrdinové byli zhýčkaní a nadržení, přesto mluvili květnatě, byli dokonale oblečení, učesaní a umně nasnímaní, takže i morálně závadné scény mohly spatřit světlo teenagerovského světa. A ti velmi rádi utrácejí obsah peněženek svých rodičů. Navíc výsledek divákům velmi detailně představil toho času vycházející trio Ryan Phillippe, Sarah Michelle Gellar a Reese Witherspoon. Scénárista a režisér Roger Kumble (který od té doby už ničím pořádným nenavázal) natočil morálně závadný kousek, ale co je potěšující, byl na to pyšný. Jeho snímek je stylový, nesmírně líbivý, kouzelně naivní a solidně hříšný. Samozřejmě mohl výrazně víc kořenit, ale na svou dobu si uchoval svoji tvář. Jen škoda, že morální závěr až příliš bije do očí. Tam už je to fakt hodně úsměvné, ale asi je to dané dobou... Jinak ale velmi rád vzpomínám. I na výborný soundtrack. Mimochodem mentorka Sarah Michelle je ve skutečnosti o pět let mladší než naivka Selma Blair. „Můžeš mi ho strčit, kam chceš!“ – „Můžeme si plácnout, sestřičko!“ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, který jsem poprvé viděl až devět let po jeho vzniku. Ale dokázal mě velmi zaujmout. Dějově je to velmi pozoruhodná sonda do života dvou mladých sourozenců z bohaté rodiny, kteří si z ostatních dělají jen kruté žerty. Zajímavé herectví Sarah Michelle Gellar i Ryana Phillippa dělá tento film ještě o kapánek lepší, než jak by se mohlo zdát ze scénáře. Tenhle film je prostě zajímavou sondou do života mladé smetánky a rozhodně stojí za zhlédnutí. Dávám čtyři hvězdičky, protože jsem byl nadšen a do absolutního bodování mi chybí ještě nějaký ten delší odstup od prvního zhlédnutí snímku. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Natáčení bylo osudové pro Reese Witherspoon (Annette Hargrove) a Ryan Phillippe (Sebastian Valmont) - v témže roce se vzali a pořídili si dvě děti, dceru Avu Elizabeth (nar. 1999) a syna Deacona (nar. 2003). Zůstali spolu do roku 2007. (hippyman)
  • Selma Blair hrá vo filme mladú a neskúsenú Cecile. V skutočnosti však v dobe natáčania mala už 27 rokov. (Msscastillo)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama